Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Izuuus napisał(a):
Świetne filmiki :cool3:

Dzięki! :)

Magda&Bloom napisał(a):
Fajne filimik - kiedy zadebiut w zawodach?

Dzięki! :) Debiut, chyba w Bydgoszczy... :cool3: Ale zobaczymy. :)

Posted

[quote name='cockermaister']Witamy co tam słychać:) kiedy nowe foty?:mad: Kika ślicznie skacze:loveu:

Zapraszamy do galerii pod tytułem Moje czekoladowe cudo Koki
Dzięki. :)
U nas wszystko ok. :)
Nowe foty w środę/czwartek/weekend. Jeszcze zobaczę :diabloti:

[quote name='Magda&Bloom']super - kolejny spaniel :multi:
Niom. :cool3: W końcu w spanielach drzemie ogrrrrromny potencjał! :loveu:

[quote name='Asia & Ginger']Dobrze Wam idzie. :cool3:
Fajny macie torek. ;)
A jak nam idzie, to się okaże na "sprawdzianie" - zawodach. :razz:

Posted

Magda&Bloom napisał(a):
grunt to dobrze się bawić :p

To jest oczywiste! :) Z tym "sprawdzianem" chodziło mi najbardziej o sprawdzenie jak nam się biega na "obcych" przeszkodach, wśród masy ludzi, obcych zapachów, wielu psów itd. :) A poza tym zdrowa rywalizacja jest czymś świetnym. :razz: :)

Posted

nooo i to jest dobre podejście. Bo wiesz rozbrajają mnie tacy ludzie, którzy kupują sobie szybkiego psa licząc tylko i wyłącznie na wgrane. (Nie mam nic do szybkich psów i kupowania takich, ale o to podejście, że jak mam takiego to MUSZĘ wygrywać)

Bloom na początku swojej kariery był bardzo ostrożny, ale muszę dodać że przed pierwszymi zawodami (nieoficjalnymi wtedy jeszcze w młodych wilczkach) ja i Bloom ćwiczyliśmy zaledwie miesiąc.
Potraktowaliśmy to jak kolejny trening, zabawe, nowe znajomości, potpatrzenie jak biegają lepisi, jakimi technikami itp. Nam to b. dużo dało. Teraz z zawodów na zawody czuję że młody i ja jesteśmy coraz lepsi. To daje nam dużo motywacji i chęci do dalszej roboty mimo jakiś dorbnych wpadek czasami, które wynikają z mojego małego jeszcze doświadczenia.
Praca czyni mistrza - życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu jaki sobie postawilaś i trzymam za Was kciuki!!!!!!!!!!!

Pozdr.

Posted

Shetanka napisał(a):
Super przebiegi z agility :D

Magda&Bloom napisał(a):
nooo i to jest dobre podejście. Bo wiesz rozbrajają mnie tacy ludzie, którzy kupują sobie szybkiego psa licząc tylko i wyłącznie na wgrane. (Nie mam nic do szybkich psów i kupowania takich, ale o to podejście, że jak mam takiego to MUSZĘ wygrywać)

Bloom na początku swojej kariery był bardzo ostrożny, ale muszę dodać że przed pierwszymi zawodami (nieoficjalnymi wtedy jeszcze w młodych wilczkach) ja i Bloom ćwiczyliśmy zaledwie miesiąc.
Potraktowaliśmy to jak kolejny trening, zabawe, nowe znajomości, potpatrzenie jak biegają lepisi, jakimi technikami itp. Nam to b. dużo dało. Teraz z zawodów na zawody czuję że młody i ja jesteśmy coraz lepsi. To daje nam dużo motywacji i chęci do dalszej roboty mimo jakiś dorbnych wpadek czasami, które wynikają z mojego małego jeszcze doświadczenia.
Praca czyni mistrza - życzę Ci wytrwałości w dążeniu do celu jaki sobie postawilaś i trzymam za Was kciuki!!!!!!!!!!!

Pozdr.

Doskonale Cię rozumiem. Mnie też wnerwia postawa: mam psa, z którym się fajnie biega, ale ja MUSZĘ być NAJ NAJ NAJ, więc kupię sobie mega bordera i będę extra. :roll: :shake: Oczywiście nie mam nic do borderów i ich kupowania. Jednak uważanie ich za "supermegapsy" jest dość marną postawą... ;) Możliwości możliwościami, ale nie dajmy się zwariować...

Myślę, że nic nie daje tkiego poglądu na umiejętności jak zawody. Jednak trening, to trening. Swój teren, znane psy i zapachy, "swojskie" ptrzeszkody. No i nie ma tej adrenalinki. :razz:

Dzięki za życzenia, choć może raczej się "nie dziękuje". ;) :eviltong: Nie liczę na to, że będziemy wygrywać, bo takie nastawienie jest chore, ale ważne, aby bawić się przednio i pokazać innym, na co stać nas i na co stać spaniela. :cool3: :loveu:

Posted

Zgadzam się z Tobą... tym bardziej że znam kilka przypadków, gdzie ktoś ma jakiegoś psa nie-bordera, ćwiczy z nim agility i w ogóle jest kochany pies, a potem kupuje sobie bordera a tamten pies już nie jest taki fajny, bo przecież border lepszy :angryy:

Posted

Shetanka napisał(a):
Zgadzam się z Tobą... tym bardziej że znam kilka przypadków, gdzie ktoś ma jakiegoś psa nie-bordera, ćwiczy z nim agility i w ogóle jest kochany pies, a potem kupuje sobie bordera a tamten pies już nie jest taki fajny, bo przecież border lepszy :angryy:

Niestety ja też znam takie przypadki... :shake: Stąd moja opinia. ;) Choć prawdę mówiąc wolałabym nie znać... (oczywiście nie twierdzę, że każdy kto kupuje sobie na drugiego psa bordera taki jest ;) )

Posted

Magda&Bloom napisał(a):
Bobowita - zaniedbujesz nas :mad: dawaj jakieś nowe fotki!!

Przepraszam bardzo. :oops: Ale kiedy chodzę do szkoły mam srasznie mało czasu na cokolwiek. :/ :angryy:

3 dziwne fotki

I pannica na moim nowym łóżku. Co się stało ze starym? COŚ je zjadło.... :/ :mad:

Więcej nie ma! :eviltong: Może jutro/pojutrze będzie coś z treningu/treningów. Zależy od pogody. :)