Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nataleczka napisał(a):
Dedalowi już całkiem strupy od dupci odeszły.
Ostatnimi czasy zjadł cały wędzony boczek ze stołu a następnego dnia jajka w majonezie :)

To Dedal miał strupy na dupce? Coś przegapiłam chyba :razz:
Wazne, że apetyty mu dopisuje.

No tak, boczek ze stołu i jajka w majonezie - właśnie takim słodkim urwisem Dedal powinien być zawsze :megagrin:

• 1 month later...
Posted

Wczoraj widziałam Dedala i nie poznałam psa!

Nabrał ciałka, lata po cioci ogródku który w niektórych miejscach przypomina bardziej las niż ogródek ;) Wygląda naprawdę ładnie, przemykając między drzewkami wygląda jak wilk :loveu:

Dudziuś odnalazł nowe powołanie, postanowił zostać ogrodnikiem! Wujek pół soboty spędził na zasypywaniu dziur po Dukacie, a sam winowajca biegał z umorusanym nosek od ziemi i kopał kolejne dziury :evil_lol: Nikt nie ma mu tego za złe bo przecież to ich ukochany synek ;) Całe dnie psiak spędzałby na dworze, w ogóle nie chce siedzieć w domu.

Jedyny problem z Dukatem jest taki, że strasznie gania koty które wyniosły się do sąsiadów, tylko jedna, najstarsza kotka nic sobie z niego nie robi i chodzi po podwórku.

Oczywiście zapomniałam aparatu, na następny weekend znowu wybiorę się na wieś i obiecuję fotki!

• 2 weeks later...
Posted

No i odnalazłam Cie Dedalu/Dukacie mój kochany :loveu:

Bardzo, bardzo się cieszę że jest Ci tak dobrze i że jesteś taki kochany w rodzinie, wilku Ty jeden :evil_lol:

Foty, please koniecznie :sweetCyb:

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj byliśmy na szybkiej wizycie u Dukata. Przyjął nas w swoje progi ale moja Szyszka chyba go trochę onieśmielała ;)

Duduś jest bardzo wybrednym pieskiem, wszystko do jedzonka musi być świeżutkie, pachnące i odpowiednio przyszykowane bo inaczej nie tknie!
Teraz widać jak ten pies był kiedyś katowany, widać zdeformowaną czaszkę, czuć zrosty na żebrach a i czuć już też trochę tłuszczyku na brzuszku i widać szczęście w jej oczkach, teraz jest mu już dobrze i tak będzie na zawsze.
Dedal całymi dniami siedziałby na dworze i pilnował nowego domku :)

Cyknęłam kilka zdjęć ale w domu było ciemno i nie wyszły za ładnie.

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...
Posted

Ojjj jestem strasznie zła na ciocię, rozpieściła tego psa do granic możliwości! Już nawet nie chce za bardzo mojej suni w odwiedzinach w swoim domku!

Dukat nauczył się chodzić bez smyczy, tzn. jest spuszczany na polach i wraca do Cioci na zawołanie :) Jest bardzo kochanym psiakiem, chyba każdy w naszej wielkiej rodzinie go uwielbia bo takiego psa nie da się nie kochać, jak wpatrzy się w człowieka tymi swoimi słodkimi oczętami to złamie każde serce.

Ostatnio zajął się kotletami na obiad, nie zostały schowane i nikt nie przypuszczał że Dukat ściągnie je z blatu bo nigdy tego wcześniej nie robił... ale jak na kochanego psa przystało zostawił rodzinie jednego kotleta na obiad, nie był samolubny.

Rano przed wyjściem do pracy jest wypuszczany na ogród a jak państwo jadą do pracy pakuje się do domu, nie lubi kiedy jest sam zostawać na dworze, za to kiedy rodzinka jest w domu to już z wielką przyjemnością sypia na posłanku przed domem.

W telefonie mam jakieś zdjęcia Dukata ale nie mogę znaleźć kabelka żeby je zgrać. Miałam tez już wcześniej pisać o Dukacie ale nie umiem sie posługiwać wyszukiwarką a dogo i nie umiałam odnaleźć wątku.

Posted

anhata napisał(a):
Uff,...już myślałam, ze stało się coś złego. Teraz psiak ma lepiej w życiu od ,,ludzi``, którzy mu to zrobili.

To się chyba nazywa "oliwa sprawiedliwa" - czyż nie? :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...