Negri_2008 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Wróciłam, zmarzłam :evil_lol: W skrócie było tak; Pani super kobieta, złote serce, kocha zwierzaki ale.... jej dom to istna kociarnia; 8 czy nawet 9 sztuk kotów, jedna przeurocza suńka i....świnka morska (też jakaś bida) :evil_lol:.Wszystkie żyjątka uratowane z jakiejś opresji, troskliwie przez Panią leczone. Pani to osoba na poziomie (pracuje jako tłumacz) i ma taką właśnie pasję. Mieszkanko małe w zupełności podporządkowane do kocich wymagań; wszędzie pieńki i jakieś gałęzie do wspinaczki :evil_lol:. Tak naprawdę to nie było tam miejsca na jeszcze jedno posłanie dla psa. Na spanie w łóziu Dedal też nie miałby co liczyc, bo Pani spi z kotami na wąskim tapczaniku :cool3: Ale tak zupełnie serio to po dłuższej debacie uznałyśmy jednak, że to nie jest dobry dom dla Dedala. Taka liczba panoszących się kotów i ta świnka morska to jednak zbyt duży eksperyment i wręcz ekstremalne warunki dla Dedala "Szefuńcia" jak go Naamahs określiła :lol: Pani powiedziała, że chciałaby mieć gwarancje, żeby pies nie zrobił krzywdy kotom, ale przy takiej ich liczbie wszystko może się zdarzyć. W tej sytuacji nawet najlepiej zaciśnięte kciuki by nie pomogły.:shake: To wszystko. Quote
mafik Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Nie martwcie się. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;) Widać pisany Dedalkowi inny domek. Quote
supergoga Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 W końcy znajdzie się taki domek, który będzie tym akurat czekającym na Dedala - słodziaka. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 E Cioteczki aleście są , Dedal byłby królem kotów :evil_lol: A na poważnie trzymam kciuki za świąteczny domek żeby się zakochał :loveu: Quote
Negri_2008 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Po przespanej nocy nie mam najmniejszych wątpliwości, że to nie był dom dla Dedala :shake: To był trochę taki przytułek dla zwierzaków specjalnej troski, a Dedal potrzebuje normalnej rodziny. Quote
Magdina Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 szkoda:-( trzymamy kciuki dalej a w niedziele na spacerku dogomaniaków dostanie ode mnie dużego buziaka na szczęscie;) Quote
Negri_2008 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Ja w weekend ogłoszę jeszcze chłopaka w paru miejscach ;) Quote
Mysia_ Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 jestem pewna, że w końcu najdzie się dom idealny, wierzę w to ;) Quote
NaamahsChild Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Dedal jutro z rana jedzie do nowego domku na święta - zobaczymy czy tylko na święta czy na stałe - to ciocia nataleczki, więc mam do niej zaufanie. Quote
tyciaNi Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 no to super ;) poczekamy na rozwój sytuacji Quote
NaamahsChild Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Deddy już w nowym domku, było troszkę akcji - interakcji - obszczekała Pana w kombinezonie.. Ma dom z oooogroooomnym :-o ogrodem, Pana, który już jutro uwędzi dla niego mięsko.. Oby pokochali go równie mocno.. Quote
Mysia_ Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 suuuuuper, trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze :razz: Quote
Negri_2008 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Mam jakieś dziwne przeczucie, że Dedal już do Naamahs nie wróci ;) No, no wędzone mięsko :evil_lol: Naamahs i wszystkie cioteczki - pozdrawiam przedświątecznie. Quote
nataleczka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Domek do którego trafił Dedal jest moją ciocią ;) Ciocia miała wcześniej psa, żył 15 lat, rok temu odszedł na raka, ze starości... Podsuwałam podsuwałam pomysł o psie ale Ciocia ciągle cierpiała z powodu swojej straty, w końcu trzeba było powiedzieć dość i wstawić ją przed faktem dokonanym ;) Niby na święta, ale ja wiem, że na zawsze Dedal zamieszkał z nimi. Dzisiaj dzwoniłam do Cioci, niestety imię Dedal jakoś do niego nie pasuje i cała rodzina (tak, tak już cała rodzina a nie jest ona mała Dedala/Dukata już widziała i podziwiała) nazywa go uparcie Dukat :) Wczoraj cały dzień Dukat był głaskany przez moją siostrę, dzisiaj przez kuzynkę. Ciągle chodziłby na spacery, ogromnie się cieszy na wieść, że wybiera się na spacer. Kość którą dostał od Marty już zakopał w ogródku :eviltong: Dukat nie chce dzisiaj nic jeść więc Ciocia się martwi, ale myślę, że to z powodu zmiany otoczenia czy tego, że wczoraj chyba się trochę przejadł :evil_lol: Wczoraj Ciocia nie była pewna co do Dukata, dzisiaj już go kocha :loveu: Ręczę za ten dom, bo to naprawdę najlepszy dom jaki Dukat po tym co przeszedł mógł dostać. Postaram się co jakiś czas pisać co nowego u Dukata i w święta napewno porobię sporo zdjęć dla wszystkich fanów Dedala:) Quote
al-ka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 DUKAT... to też bardzo,bardzo śliczne imię.Dżwięczy złotem i dostatkiem.I niech takie będzie życie jego i jego Rodziny-złote i dostatnie. Quote
NaamahsChild Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 al-ka napisał(a):DUKAT... to też bardzo,bardzo śliczne imię.Dżwięczy złotem i dostatkiem.I niech takie będzie życie jego i jego Rodziny-złote i dostatnie. Proszę nie zapominać, że największą fanką Dedala jestem JA! A dzisiaj pierwszy dzień bez mojego wilczastego chłopaka:-( Quote
Mysia_ Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 oczywiście czekamy na fotki z nowego domku :razz: NaamahsChild :calus: Quote
al-ka Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Ty kochanie jesteś jego aniołem,Tobie zawdzięcza wszystko... Ciepluteńko,świątecznie pozdrawiam,ala Quote
magda222 Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 I mamy happy end :multi: Dziewczyny,odwaliłyście kawał dobrej roboty :loveu: Dukaciku,dużo szczęścia w nowym życiu :multi: Quote
mafik Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Jak miło czytać takie posty,od razu lepiej robi się na duszy:loveu:. Czekamy na dalsze wieści o Dedalku-Dukacie. Grudzień to rzeczywiście miesiąc cudów:multi: Quote
diana79 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 wspaniałe wieści :Cool!::Cool!::Cool!: Quote
Negri_2008 Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 Smutno tu bez Dedala/Dukata będzie ;) Ogromnie sie cieszę, że nowe życie zaczyna ten "chłopak". :multi: Wszystkiego dobrego Deddy, mordo ty nasza :lol: Quote
tyciaNi Posted December 15, 2008 Posted December 15, 2008 ogromnie się cieszę... ucałowania dla wszystkich :loveu: :tree1::painting::BIG: Quote
Recommended Posts