Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wróciłam, zmarzłam :evil_lol:
W skrócie było tak;
Pani super kobieta, złote serce, kocha zwierzaki ale....
jej dom to istna kociarnia; 8 czy nawet 9 sztuk kotów, jedna przeurocza suńka i....świnka morska (też jakaś bida) :evil_lol:.Wszystkie żyjątka uratowane z jakiejś opresji, troskliwie przez Panią leczone.
Pani to osoba na poziomie (pracuje jako tłumacz) i ma taką właśnie pasję.

Mieszkanko małe w zupełności podporządkowane do kocich wymagań; wszędzie pieńki i jakieś gałęzie do wspinaczki :evil_lol:.
Tak naprawdę to nie było tam miejsca na jeszcze jedno posłanie dla psa. Na spanie w łóziu Dedal też nie miałby co liczyc, bo Pani spi z kotami na wąskim tapczaniku :cool3:

Ale tak zupełnie serio to po dłuższej debacie uznałyśmy jednak, że to nie jest dobry dom dla Dedala. Taka liczba panoszących się kotów i ta świnka morska to jednak zbyt duży eksperyment i wręcz ekstremalne warunki dla Dedala "Szefuńcia" jak go Naamahs określiła :lol:

Pani powiedziała, że chciałaby mieć gwarancje, żeby pies nie zrobił krzywdy kotom, ale przy takiej ich liczbie wszystko może się zdarzyć.

W tej sytuacji nawet najlepiej zaciśnięte kciuki by nie pomogły.:shake:
To wszystko.

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po przespanej nocy nie mam najmniejszych wątpliwości, że to nie był dom dla Dedala :shake:
To był trochę taki przytułek dla zwierzaków specjalnej troski, a Dedal potrzebuje normalnej rodziny.

Posted

Deddy już w nowym domku, było troszkę akcji - interakcji - obszczekała Pana w kombinezonie.. Ma dom z oooogroooomnym :-o ogrodem, Pana, który już jutro uwędzi dla niego mięsko.. Oby pokochali go równie mocno..

Posted

Domek do którego trafił Dedal jest moją ciocią ;)
Ciocia miała wcześniej psa, żył 15 lat, rok temu odszedł na raka, ze starości... Podsuwałam podsuwałam pomysł o psie ale Ciocia ciągle cierpiała z powodu swojej straty, w końcu trzeba było powiedzieć dość i wstawić ją przed faktem dokonanym ;) Niby na święta, ale ja wiem, że na zawsze Dedal zamieszkał z nimi.

Dzisiaj dzwoniłam do Cioci, niestety imię Dedal jakoś do niego nie pasuje i cała rodzina (tak, tak już cała rodzina a nie jest ona mała Dedala/Dukata już widziała i podziwiała) nazywa go uparcie Dukat :) Wczoraj cały dzień Dukat był głaskany przez moją siostrę, dzisiaj przez kuzynkę. Ciągle chodziłby na spacery, ogromnie się cieszy na wieść, że wybiera się na spacer. Kość którą dostał od Marty już zakopał w ogródku :eviltong:
Dukat nie chce dzisiaj nic jeść więc Ciocia się martwi, ale myślę, że to z powodu zmiany otoczenia czy tego, że wczoraj chyba się trochę przejadł :evil_lol:
Wczoraj Ciocia nie była pewna co do Dukata, dzisiaj już go kocha :loveu:
Ręczę za ten dom, bo to naprawdę najlepszy dom jaki Dukat po tym co przeszedł mógł dostać.

Postaram się co jakiś czas pisać co nowego u Dukata i w święta napewno porobię sporo zdjęć dla wszystkich fanów Dedala:)

Posted

al-ka napisał(a):
DUKAT... to też bardzo,bardzo śliczne imię.Dżwięczy złotem i dostatkiem.I niech takie będzie życie jego i jego Rodziny-złote i dostatnie.

Proszę nie zapominać, że największą fanką Dedala jestem JA!
A dzisiaj pierwszy dzień bez mojego wilczastego chłopaka:-(

Posted

Jak miło czytać takie posty,od razu lepiej robi się na duszy:loveu:. Czekamy na dalsze wieści o Dedalku-Dukacie. Grudzień to rzeczywiście miesiąc cudów:multi: