Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 422
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli rozdział "Naa" w życiu Dedala (a w zasadzie Dukata, choć dla mnie zawsze pozostanie moim wilkowatyn Deddy'm) powoli, choć nieco dramatycznie, się kończy.
Tak sobie Enyi słucham, go przypomniałam i eh..
Cieszę się, że wraca do sił! Zwierzęta i TZ to jedyne rzeczy, jakie mi w życiu zostały.

Posted

Na wszelkie podrażnienia przewodu pokarmowego bardzo dobrze robi siemie lniane.Ja robię rzadki kisiel i taki bez nasionek(można z mielonego) nabieram do duzej strzykawki(najlepiej takiej do karmienia 50 lub 100ml) i po trochu lecz często wlewam do pychola umieszczając strzykawkę w kąciku buziaka.Siemie mało,że goi to jest przy tym bardzo odżywcze.Może warto spróbować...

Posted

Magdina napisał(a):
o matko!a ja myślałam,że wątek Dedala juz szczęsliwie zakonczony a on takie numery robi:placz: do jedzenia marsz!!!

Ja też miałam nadzieję, że Dukacio w pełni szczęścia, a tu wymyśla problemy. Zdrówka życzę - nie tylko na Święta.

Posted

Jutro już sprawy przygotowania Wigilii i Świąt pochłoną mnie na dobre.
Jeszcze jakieś zakupy, pakowanie prezentów, przygotowanie kolacji.
Taki piękny wieczór, że tylko go wdychać, upajać się nim i cieszyć.

Ale jest przecież coś, co nie pozwala o sobie zapomnieć; to ten smutek, opuszczenie, głód i cierpienie, którego tak wiele w schroniskach, azylach i w tych wszystkich miejscach, gdzie krzywdzi się psy...:-(

Wszystkim osobom, które poznałam na tym wątku już dzisiaj chciałabym złożyć życzenia świąteczne.
Poza życzeniami spokoju, zdrowia i wszelkiej pomyślności chciałabym dołożyć życzenia o nadzieji, abyśmy wszyscy mieli jej jak najwięcej.
Nadzieji na to, że każdy pies o którego walczymy znajdzie swoje miejsce na ziemi u boku człowieka, który będzie go kochał, będzie o niego dbał.
Nasza nadzieja to wszystko, co te psy mają...

Wesołych Świąt :tree1:

Posted

nataleczka napisał(a):
U Dedala narazie bez zmian, dzisiaj znowu trochę zjadł ale i dostał kroplówkę.
Jutro czeka bidulkę badanie krwi i dostanie jakiś specjalny lek na pobudzenie apetytu, oby zaskoczył!

na pobudzenie apetytu?...hi hi w samą porę jak go pobudzi to po świętach bedzie znowu chorował z powodu przejedzenia :evil_lol:

Posted

Dzisiaj byłam w odwiedzinach u Dukata, zostałam przywitana serią warczeń więc wnioskuję, że chłopak odrzył już na dobre :) Doprowadził także ciocię do zawału serca bo postanowił pozwiedzać wieś, przeskoczył i poszedł w długą, na szczęście szybko się znalazł i po komendzie wszedł grzecznie do samochodu :roll:

Dedal otrzymał na Mikołaja wielki ponton (narazie większy dwa razy od niego), podusię i wielką kosteczkę! Na zmianę śpi w pontonie albo na kanapie przy kominku. Ciocia i wujek zachwyceni, nie wyobrażają sobie życia bez niego. Na święta ciocia coś zażartowała na temat, że odda Dedala spowrotem na co wujek powiedział, że prędzej ona wyląduje u Brata Alberta niż odda psa :)
Zdjęc nie udało mi się zrobić bo zapomniałam aparatu, przy następnych odwiedzinach obiecuję sfocić psine.