snuszak Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 11 listopada - prowadzę teren w lesie pomiędzy Rogalinkiem a Wartą, z daleka widze wyłaniającego sie kotka. Kot w środku lasu? Za nim wychodzi pozostała czwórka. Razem 5 małych piszczących kociąt, jeden z psów jadący z nami, podbiegł, wszystkie koty stoją a jeden ucieka. Pies pogonił go dla zabawy ale nic nie zrobił. Musimy jechać dalej bo kociąt na konie zabrać nie możemy - nie ma jak. Wracam do lasu za jakiś czas z bratem - po koty. NIgdzie ich nie ma, a normalnie wybiegały i nie bały się ludzi, pewnie były głodne. Znalazłam tylko tego jednego pogonionego w norce, pod gałeziami, skulony, nie wychodził, nie piszczał. Zabrałam, a reszty nie znalazłam. Pewnie pobiegły za kimś a ten przestraszony został. To kotka, ma ja wiem ze 3 miesiące, nie wiem nie znam się na małych kotach. Jest u mnie na DT, pies jest w niej zakochany ale moje kotki chcą ją zjeść żywcem - konkurencja. Mała jest przyjazna dla ludzi, ma apetyt, psa się nie boi, z moim już się polubiła :evil_lol: wygląda na zdrową ale będe musiała do weta jeszcze jechać i zobaczyć. Nie mam pomysłu na imie. Pomóżcie znaleźć domek dla małej, jest teraz u mnie w Puszczykowie. piszcie na [EMAIL="snuszkak@gmail.com"]snuszkak@gmail.com[/EMAIL] Quote
snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images30.fotosik.pl/294/3cc35d55b216ca06.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/402/7df9916dd474068e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images48.fotosik.pl/29/60cd1d2a3f1d8ba3.jpg[/IMG][/URL] oto ta wspaniala kicia :loveu::loveu: czekam na propozycje imienia ;) Quote
snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/29/d2a5826a6427e3f9.jpg[/IMG][/URL] :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 tak zrobilam ze cholernie kiepsko sie zdjecia otwieraja ;/ Quote
Margolka Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Śliczny kociak:loveu: Wychodzi na to, że Pako, to pies na koty:diabloti::evil_lol: Uważaj cioteczko, bo jak się zakocha w małej, to nie pozwoli jej oddać:lol: Quote
supergoga Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 To nie ma wyjścia, nasz rejon, bierzemy pod skrzydła. Jak pójdziesz do weta, weź fakturę. Mam też karmę mokrą dla kotków - i sucha też. Moge jakoś przekazać. Poszukam tez dla niej domku, chocby tymczasu z przyjaznymi kotami :evil_lol:, żeby Twoich nie stresować. Chyba że prędzej się domek znajdzie. Wstawię na allegro i na naszą stronkę. TYlko imie potrzebne - może Isia. Ale czekamy na propozycje - bezimiennych mi ciężko wstawiać. Quote
snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 Isia - ladnie, ale moja mama tak patrzy na nia i stwierdzila ze Misia jak nic musi byc i koniec :evil_lol::evil_lol: jak moje pochowane sa po pokojach i po lozkach to mala grasupe po kuchni :loveu: zaczyna pakusia zaczepiac i goni swoj ogonek Quote
snuszak Posted November 11, 2008 Author Posted November 11, 2008 na noc jednak zostaje z poslaniem oddelegowana do piwnicy bo w nocy pokoje pootwierane i moje grasuja mogloby byc niebezpiecznie, kto wie moze sie zaprzyjaznia ale watpie, karme narazie mam dla kociat mala paczuszke karmy i puszcze wiec na jakis czas starczy do weta mysle ze w piatek bym pojechala do Lubonia to zobaczymy wet ja obejrzy i moze cos o niej powie :lol: Quote
supergoga Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 To dajemy ogłoszenia na Misię. Jakby co, ja jedzenie dla niej dam. Ale może szybko dom znajdzie. Taka malizna. Quote
snuszak Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 Misia po domu buszuje a Pako krok w krok za nia, a jak tylko piszczy to leci z odsiecza :evil_lol: dzis jej nawet pchły z futra probowal wygryzac ale to smiesznie wygladalo :crazyeye: mala ma malutki katarek chyba :roll: Quote
Rene@Rabik Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Pako to taki tatuś dla wszystki bid, które znajdują chwilową przystań w Twoim domu :evil_lol: Quote
snuszak Posted November 12, 2008 Author Posted November 12, 2008 hmm tak dzis kicia ogladalam i sie zdziwilam, jak przywiazlam kotka to znajoma ogladala i stwierdzila ze to kotka to ja nawet nie sprawdzalam a dzis tak ogladam i jak dla mnie to wyglada na kota w piatek bede prawdopodobnie u weta to bedzie wiadomo na 100% Quote
Margolka Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 No to mamy teraz loterię:loveu: Panie, Panowie, przyjmujemy zakłady: małe kocię to Misia czy Misio?:diabloti::evil_lol: Quote
Rene@Rabik Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Śliczne kocię (o nieznanej płci) szuka domu !!! Quote
supergoga Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Na allegro jest jako kotka, i nawet dzisiaj ktoś o nią pytał. Jako o kotkę. W poniedziałek ukaże się w Echo Miasta - to najwyżej napisze o niej/nim - kociak. Dałam Twój telefon Kasiu - do tej gazety. I jeszcze jedno - czy mam załatwiać tymczas czy na razie będzie czekac u Ciebie? Quote
supergoga Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Kasiu - mam 2 chętne domki dla kici - aka. Wysłałam ankiety, czekam na zwrot i poczytamy - wysle Ci, bo w końcu Ty decydujesz. Chciałam jeszcze poczekac z ewentualnymi adopcjami do jutra, żeby wet obejrzał, określił kto zacz i wystawił książeczke zdrowia. Pewnie odrobaczonko by się zdało. Daj znac jutro co wyszło u weta a ja zaraz skontaktuję z Tobą domki. Quote
snuszak Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Ze mna kontaktowaly sie 2 osoby :) z jedna pania bede sie umawiac na ten weekend, kocio mialby towarzystwo :loveu: pani jest obojetne czy to kotek czy kotka a jest to kotek :loveu: zostal odrobaczony, jest zdrowy i ma ksiazeczke zdrowia, wet stwierdzil ze piekny! Jakby pani jednak go nie zabrala to nastepna osoba czeka na wiadomosc, a jak nie to jeszcze jest jeden domek opcjonalny, trzymajcie kciuki! Jak kotek pojdzie to postaram sie zareklamowac cos innego od nas :evil_lol: Quote
supergoga Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 To może to te 2 domki sie kontaktowały. W razie czego mamy kociaki 2 m-czne. Jeden jest w DT a dwa - rodzeństwo nie miało gdzie iść i zostało na dworze, pod krzakiem na Wzgórzu Przemysława. Nie było miejsca. Gdyby poszedł ten Twój i ten mały - czarny z białym (jest na alleggro naszym) to można by tam zabrać kolejnego spod krzaka. Jest tak zimno. To ja odpisze tej dziewczynie która przysłałą dziś ankietę, że kotek raczej zaklepany. U niej mieszkałby z 10 letnim pudelkiem. Quote
supergoga Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 I jak tam domek dla Misia, bo nie wiem co pisac chętnym, ktrzy się zgłosili? Czy kocurek już bezpieczny i ma swoje miejsce we własnym domku? Cały czas myśle o tamtych pozostałych. Ale wiem, że to nic nie da. Quote
snuszak Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 dzisiaj jade z kici do poznania na 18, niestety pociagiem bo nie mam jak inaczej wiec mam nadzieje ze nie bede musiala z nim wracac ;p cała noc spal ze mna :loveu: dzis wieczorem albo jutro napisze czy ma juz dom i bedzie wszystko jasne Quote
Rene@Rabik Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Znowu Pakuś straci towarzystwo....:mad: Najpierw mu przyprowadzają, potem zabierają.....:eviltong: Quote
supergoga Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jeśli nie zostanie daj znać - mam tymczasik w Poznaniu z naszą Filą. Może już zostać u nas. Quote
Margolka Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Trzymamy kciuki za powodzenie akcji:multi::multi: Kasia, daj znać, jak poszło:loveu: Quote
Hala Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Śliczna koteczka...oby skończyło się dobrze.. :evil_lol: Quote
Recommended Posts