Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witajcie

mam 15 miesieczna sunie rasy gonczy polski i problem, ze jest za chuda

(za chuda wedlug sedziow na wystawach)

co podawac aby nabrala troszke masy

dotychczas jadla nutre nuggets niebieska czyli dla psow doroslych normalnie aktywnych a od poltora miesiaca je nutre zielona dla psow aktywnych

dostawala tez w tym czasie troche czarnej nutry dla psow pracujacych

dodam, ze na spacerkach moj pies sie nie zatrzymuje, jest w ciaglym szybkim biegu i wszystkie tluszczyki, ktore sie zrobia spala :D

z gory dziekuje za jakiekolwiek rady

milego dnia

Posted

Rallyart ja mam ten sam problem z boim boksiem.. Pytalam juz wielokrotnie o rade rozne osoby.. Wszelkie sztuczki jednak nie skutkowaly w przypadku mojego psa.. :( W glownej mierze dlatego,ze to niejadek niestety..

Tak wiec w chwili obecnej karmie mojego 17 miesiecznego malucha karma dla psow pracujacych + gotowanym zarelkiem i na wszelkie mozliwe sposoby staram sie podniesc kalorycznosc posilkow..

Poszperaj w starych topicach.. Jest tam sporo wiadomosci o psach niejadkach i tych ktore sa za chude.. Cos moze znajdziesz takiego co podziala na twoja psice.. :)

Powodzenia :)

Posted

o! dzieki wielkie

zaraz zaczynam szukac, a jakby ktos jednak zechciala jednak jeszcze odpisac to dodam, ze moja sunia jest jadkiem:) tzn. je i to normalnie, raczej nie grymasi

mysle, ze problem jest taki, ze na spacerkach wszystko spala, ona biega jak szaleniec!!!! no ale w koncu pies gonczy... :D

Posted

To tak jak moja pitka, też zawsze była za chuda.

Teraz skończyła 2 lata i zaczęła ładnie wyglądać.

Karmiłam ją podobnie jak Ty, tzn. nutra puppy, potem zielona i w końcu czarna plus gotowane jedzonko. Nic to nie dało. W lipcu miała cieczkę, potem zrobiło się ciepło i troszkę inaczej zaczęłam z nią wychodzić na spacery. Wcześniej dostawała rano jeść (sucha karma), po 16-tej długi spacer, bieganie na całego. Ok. 19-tej jedzonko gotowane. Odpoczynek i po 22-iej znowu spacer i bieganie. W lipcu tak jak napisałam było inaczej, rano jedzonko (suche), długi spacer połączony z bieganiem przesunął się na godz. 20-tą, potem dopiero jedzenie, a ostatni spacer krótki, bez biegania. Wtedy właśnie sylwetka Lei zaczęła wyglądać tak jak powinna.

Obecnie zmieniłam karmę na Acanę premium deluxe. Polecam.

Posted

Mój pies też zawsze był chudy. Bardzo się tym martwiłam, że widać mu wszystkie żebra. Raptus nie lubi jeść więc zawsze do suchej karmy dodaję mu gotowane mięso. Teraz okresowo wygląda w miarę mormalnie, ale po pewnym czasie chudnie. I tak w kółko. Hodowca polecił mi dawanie psu karmy dla psów aktywnych, ale Raptus miał tylko więcej energii i wszystko spalał. Najlepiej już po wieczornym posiłku nie wychodzić z psem na długie spacery z bieganiem.

Posted

rallyart

Dołączam się ze swoją Gajką do jadków (wręcz żarłoków :lol: ) ale chudzielców.

Swego czasu założyłam nawet topik "za chuda... a może jestem przewrażliwiona"

http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=12781&highlight=gaja

Przeczytaj sobie. Wiele osób pomogło mi wówczas zrozumieć, że psy też mają różną przemianę materii... jak ludziska :) I ja jednego psa odchudzam a drugiego próbuję podtuczyć lub chociaż sprawić wrażenie aby nie wyglądała jak kościotrup. :wink: