Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem Akucho,juz posłalam do Koss ta fotke.Mi serce stanelo,gdy ja zobaczyłam.Wiecie,odruchowo,bo to jakbym Antosia za kratami znowu zobaczyła.Jest identyczna.Moze ma tylko inny wyraz oczu.

Posted

[quote name='brazowa1']szczerze powiedziawszy to teraz wcale na taka energiczna nie wyglada :shake:

Kurcze, tak Agatka ją opisywała:
"Przedstawiam Wam Sawę. Młoda (max 2 lata) sunia, szorstkowłosa, duża o pięknych oczach. Zdjęcia słabe, bo... Sawa to absolutny wulkan energii, chodząca bomba zegarowa, pies o ogromnej potrzebie ruchu i pasji życia. Z całej masy zdjęć tylko kilka wyszło niezamazanych- o pozowaniu nawet mowy nie ma. Jest absoutną ulubienicą naszej kierowniczki. Sawa na jej widok potrafi przeskoczyć płot o każdej wysokości- prawdziwa akrobatka. Będzie wymagała ułożenia- jej radość na widok człowieka jest ogromna, a Sawa kolmpletnie nie zdaje sobie sprawy ze swojej masy i siły. Tylko do domu z ogrodem i ciepłą budą- dla człowieka aktywnego, który kocha ruch i życie tak samo jak ona."
Ale to było w listopadzie....:-(

A na stronie Schroniska:
"20/08 Sawa
Sympatyczna, spokojna sunia, jej pełne niepewności spojrzenie mówi samo za siebie: kiedyś ktoś ją bardzo kochał i teraz nie wie dlaczego trafiła do takiego miejsca. Jednak wie i czeka z pokorą, że ktoś ją znowu pokocha i zabierze na ciepłą kanapę, gdzie wspólnie będą spędzać chwile przed TV a ona będzie podstawiać się do miziania za uchem. "

Zmienię tekst w ogłoszeniach......

Posted

cofam!!! smutna jest tylko w boksie-tam głownie lezy,ale spacer- i z Sawy robi sie swirek -muchomorek,zreszta bardzo kochany i entuzjastycznie okazujacy radośc.Fajna suczka :)

Fix,stronka od dawna nie jest modernizowana,suczka pamieta czasy Kątnej,a wtedy nie bylo zbyt wiele okazji do okazywania radosci,suczka mogla byc jeszcze długi czas przygaszona,stad opis:spokojna.
fakt,iz suka jest ruchliwa i lubi sie bawic,nie skazuje jej od razu na mieszkanie w ogrodzie,mam nieodparte wrażenie,ze to była domowa suka.

Podobnie,Sznurek-on zna komendy,nikt nie uczy tego łancuchowego psa,ani tym bardziej bawic sie piłeczka.

Posted

obiecuje,ze dzis wstawie,ma cała sesje,chyba filmik też zrobiłam
Sawa nie jest napobudliwa,jest zrownowazona i bardzo,bardzo fajna.Zaproszona do kontaktu bawi sie,przytula,skacze,ale gdy jest koniec nie wisi na czlowieku i nie zamecza.Podobnie w boksie-potrafi sie wyciszyc,nie jest psem,ktory wyje na płocie i nie potrafi sobie znależc miejsca (wiem,bo sama mialam suke z ADHD,ktora nie usiedziala na tyłku).Robi bardzo fajne wrazenie :).