Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']Kubus ma dramatyczna historie.Zna schronisko,byl w nim juz nie raz w ciagu kilku lat.Zawsze przyjmowal pobyt z godnoscia i nie pokazywal,ze mu zle.Gdy jego opiekunka szla do szpitala,nie mial sie nim kto zajac,wiec lądowal w schronisku.Wiedzial ,ze pani wroci,bo przeciez zawsze wracala po niego.Tym razem Pani juz nie przyjdzie odebrac Kubusia.

Kuba wychodzac na spacer,ciagle jej szuka,rozglada sie,podbiega do nieznajomych osob.Gdyby mu pozwolic,zaprowadzilby prosto do swojego domu,przeciez zna te tereny,te trasy-tyle lat chodzil ulicami Sopotu :-(

Jest pogodnym,ufnym psem.Tylko ten wiek,wiek,wiek.Ktory odbiera mu szanse na dom.
Lubi ludzi,lubi jeść,pięknie prosi ludzi odwiedzajacych schronisko o chwilke zainteresowania.Ma sugestywne oczy,to taki typowy schroniskowy wzrok:MNIE! MNIE WEZ! JESTEM TU!ZOBACZ JAKI JESTEM FAJNY!
ktory powoduje,ze ludzie,jakby zawstydzeni czym predzej odwracaja oczy...bo wiedza,co Kubus do nich mówi,ale szukaja innego psa-po prostu młodszego,ktory spedzi z nimi długie lata.
Ale może...moze jakas starsza osoba szuka 10cioletniego pieska?To terier,żwawy jak pieciolatek,czysty,miły.Nie lubi innych psow,wiec siedzi w boksie sam.Bedzie Cie kochał,jak szczeniak,entuzjastycznie powita,gdy wrocisz do domu,bedzie wiernie czekal,na Twoj gest,ze chcesz go pogłaskac,a na spacerze pogna za patyczkiem,zeby Ci sprawic frajde.

Nie wiem juz,jak reklamowac starsze psy :(

mysle ze to nie jest jego wiek wazny ,tylko musi ktos go wypatrzyc i zlitowac sie nad nim,ja mam 8 letnia sunie strachliwa a na wiek nie patrzyłem,dowiedziałem sie pozniej ile ma lat,patrzyłem na to ze potrzebowała natychmistowej pomocy ,byla w złym boksie z dominujacymi sukami,teraz jest oki,i kocham ja.

Posted

Za każdym razem, gdy wystawiam go w ogłoszeniach, to ryczę.
Tam nie rozstraja jego spojrzenie na portretowej fotce.
Może znajdzie się człowiek, który też podda się tej niemej prośbie...

Posted

Dostałam takie oto pytanie :

..... " Mamy w domu koty, duże i małe oraz 3 letniego synka. nie wiem jakby Kuba zareagował na taki dom." ....

I co mam panu odpisać ? Czy odrazu odesłac do Ciebie Brazowa ?;)

Posted

Dziecko nie jest problemem-to otwarty piesek na ludzi duzych i rokuje na dobry kontakt z dziecmi,ale kotki...oj nie,kotki sa be.Cisnie sie do nich bardzo.Pewnie by nie zabił kota,ale ganiac bedzie na pewno i koty nie bylyby zbyt szczesliwe.:shake:
Jest mi przykro,bo albo ktos ma pieska albo koty...dwie szanse mu przeszły koło nosa :(