Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 362
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czy ktos pamieta od kiedy dokładnie dajmon jest w dt? bo cos mi sie rachunki nie zgadzają na dzień dzisiejszy dt otrzymał 250 zł jak wyglądaja pokwitowania? czy ktoś ma wzór? trzeba zacząc stosować zeby było jasne ile i za co, czyli kwota i za jaki okres

Posted

zrobilam zakupy, na częśc wzięłam fakture :razz: i po 16 pojechalismy do dt dajmona, Dajmona nie było ze względu na ekstremalnie ciężką sytuację pani Elżbiety przebywa on u sąsiada, w dt nie ma prądu, Pani Elżebieta nie miała z czego zapłacić, ma 3 psy z Fundacji a pomoc otrzymuje tylko od nas, a to i tak kropla w morzu,ma tez koty przybłędy,
zaprosiła mnie do domu: ciemno, zimno ,para z ust a na dodatek na ścianę i sufit wszedł grzyb, na chwilę obecną przebywaja tam
2 psy Pani typu "kaukaz" pilnuja posesji
1 mały psiak z tej drugiej Fundacji
sporych rozmiarów szczeniak ok 9 mies
szczeniak ok 5 mies po "rasowych" rodzicach
Dajmon
3 kozy
4 koty
przez ostatnie dni zwierzeta dostawały namoczony chleb plus kawałki puszki, puszki zostały 2

to co ja tam dzisiaj zawiozłam starczy na kilka dni
potrzebne są także miski, olej, i duża klatka bo ten spory szczeniak zaczepia psy i wynikają z tego grandy niezłe
Pani Elżbieta na posiłki i ogrzać się chodzi do sąsiada
czy możemy jakos pomóc?
Dajmon musi iśc do weta ta rana po kastracji ciagle nie jest zagojona
czy ktoś jest wolny w poniedziałek po 10 rano?
najbliższa lecznica to Sowa możeby go tam zabrac żeby go obejrzeli i ew. zszyli?
Pani Elżbieta prosiła o to bysmy postarali się załatwić sterylizację kotki
prawdę mówiąc nie wiem jak ona sobie radziła, bo dokarmiała tez okoliczne przybłędy a jest ich tam trochę

Posted

zapomniałam dodać, że Dajmon wiele się nauczył np. sygnalizować potrzebę wyjścia na dwór, kiedy opiekunka mówi mu ze za chwile, Dajmon biegnie po szmatkę, chyba sugeruje że zaraz bedzie trzeba sprzatać :diabloti:
Dajmon pieknie chodzi bez smyczy, reaguje na zawołanie, do tego aportuje piłeczki i patyki, Pani Elżbieta jest nim zachwycona
sierśc mu się poprawiła, tylko ta paskudna rana między nogami :oops: