Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 457
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kafel napisał(a):
Pokochaliśmy ją i tyle... takiego smutaska, co okazał sie mega wariatem :razz: spacerowym,
do tego ma jeszcze tytuł doktora ornitologi :razz:

To dobrze,ze dbacie o prawidłowe wykształcenie Mrowy:evil_lol::loveu:szkoda,ze nie masz fot z obrony pracy:p
Pozdrawiam serdecznie.

• 4 weeks later...
Posted

7 września Mrówce powiększyła się rodzinka o nowego współlokatora :razz: Freda, dla znajomych Fretka - szaro- bury skołtuniony westi odebrany z pseudohodowli, gdzie przez conajmniej 4 lata swojego życia rodziła szczeniaki zamknięta w klatce. Ponieważ dziewczyny dogadały się bez najmniejszego problemu, Fretka od razu dowiedziała się kto rządzi i bez mrugnięcia okiem przystała na taki układ - zostanie w rodzinie. Na razie śpi, je i merda ogonem. Chyba jej się spodobało. Mrówka jest załamana, bo nowa koleżanka nie chce się jeszcze bawić,a kto to widział żeby pół dnia tylko spać, jak przecież można szaleć... Fretka musi dojść do siebie, jest w gorszej kondycji psychicznej niż Mrówka gdy do nas trafiła. Do tego ma trochę problemów ze zdrowiem - ostre ropne zapalenie uszu i oczu, bakteryjne zapalenie skóry i łyse placki na całym ciałku. Mrówka na szczęście dba o jej smukłą sylwetkę i kradnie jej wszystkie przysmaki ( zaraz po zjedzeniu swojego) więc Fretce nadwaga nie grozi :loveu:

Posted

o , biała Mrówka :D czemu potraktowaliście ją wybielaczem?:)

Fretka fajna, dojdzie do siebie z czasem- na pewno ;) Przy takiej opiece najbardziej "połamany" psychicznie pies by doszedł ;)

• 2 weeks later...
Posted

a ja bym powiedziała tak:

Mrowka- "oooo f uck, już nie mam swojego fotela..."
Fretka: "Mrówko, kochana, dziekuję za ten kawałek fotelika. Bedziemu koleżankami ? :)"

Mrówka mysli:
"A tak było fajnieeee,eeeeech.No nic, Mrówka dziewczyno weź się w garść, jakoś przeżyjesz z tą białaską..."
Mrówka mówi- ok, ok, nie pękaj, możesz tu leżeć. tylko sie nie rozpychaj !"
Fretka: "Dzięki, dzięki Mróweczko !"

Mrówka: hrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr apię
Fretka: hrrrrrrrrrrrrrr apię ;)

• 2 weeks later...
Posted

Usiądźcie ciotki porządnie bo z krzeseł pospadacie jak przeczytacie newsa. Nasz Mrówka została wybrana jako jeden z 13 kundelków z 2 500 zgłoszeń, do kalendarza na 2011 rok miesięcznika Mój Pies. Jedziemy na sesję zdjęciową do Warszawy...:oops:
...Mamy nadzieję że Mrówka,wschodząca gwiazda, podejdzie poważnie do tematu i nie rozniesie studia...

Fretka natomiast ma się coraz lepiej, aczkolwiek zdrowie jej nie dopisuje, zdiagnozowano u niej zespół Addisona - autoimmunologiczną chorobę nadnerczy, nieuleczalną, ale przy systematycznym podawaniu leków pozwalającą w miarę normalnie żyć. Niestety Frecik musi pozostać na bardzo ścisłej diecie do końca życia. Pozostaje nam karma weterynaryjna i nadzieja, że może kiedyś uda się przemycić w żarełku trochę dobrego mięska, albo innych przysmaków.

Posted

[quote name='Kafel']Usiądźcie ciotki porządnie bo z krzeseł pospadacie jak przeczytacie newsa. Nasz Mrówka została wybrana jako jeden z 13 kundelków z 2 500 zgłoszeń, do kalendarza na 2011 rok miesięcznika Mój Pies. Jedziemy na sesję zdjęciową do Warszawy...:oops:
...Mamy nadzieję że Mrówka,wschodząca gwiazda, podejdzie poważnie do tematu i nie rozniesie studia...

o wow :D:D:D:D wiedziałam od poczatku ,ze z niej modelka :P

• 1 month later...
Posted

Mrówcia w kalendarzu Mój Pies :)

"Magazyn “Mój Pies” od kilku lat wydaje eleganckie kalendarze ścienne, załączane do 12. wydania pisma w roku. Do tej pory na zdjęciach prezentowaliśmy głównie rasowe szczeniaki. Teraz przyszła kolej na kundelki!
Ogłaszamy casting! Być może właśnie twój psiak znajdzie się na kartach kalenarza. Przyślij do nas zdjęcia swojego pupila! Wybierzemy 12 najfajniejszych psów, które zaprosimy na profesjonalną sesję fotograficzną."
Wzieliśmy udzial w castingu, wygraliśmy, pojechaliśmy na sesje do Warszawy, a dzis dostalismy maila
"Witam serdecznie, już jutro w kioskach będzie wydanie grudniowe Mojego Psa z kalendarzem w którym oczywiście jest piekna Mrówka. Chcielibyśmy aby jak najwięcej osób kupiło kalendarz, ponieważ czesc zysku ze sprzedazy przeznaczymy na Azyl Pod Psim Aniołem. Jeśli to możliwe to proszę rozesłać wiadomość o kalendarzu do jak największej liczby znajomych.
Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje,że Mrówka jest bohaterka kalendarza.
Paulina Krol "