Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż nie chce się pisać , ponieważ ta historia ciągle się powtarza.....
Jamniś miał dom i swego ukochanego człowieka . Przyszedł jednak dzień kiedy jego człowiek poważnie zachorował . Jamniś czuwał przy swoim człowieku i z oddaniem towarzyszył mu w czasie choroby. Niestety stan zdrowia człowieka pogorszył się bardzo i trafił on do szpitala.
Jamniczek zatroskany, ale pełen nadziei czekał wiernie na powrót swojego człowieka. Czekał .... ale się nie doczekał . Rodzina oddała jamniczka do schroniska , stwierdzając ,że jego człowiek nie będzie już w stanie się nim opiekować , a nikt inny z rodziny nie chce tego psa.

I tak jamniczek (chyba nawet ze swoim posłankiem ! ) wylądował 08.11.08
w schronisku.
Nie obowiązuje go kwarantanna - oddany z domu !
Przebywa w szczeniakarni i dostał w schronisku numer :1835/08
Jamniczek jest czarny podpalany , ma 3 latka i nazywa się AMI.

Ami jest przerażony i bardzo zestresowany całą sytuacją .
On nie rozumie co się wydarzyło i jest totalnie zrozpaczony.

Zdjęcia będą później - mi padła wczoraj w schronie bateria , ale Fredzia ma go dzisiaj obfocić !

Posted

piesek byl dzis tak przerazony okropnie warczal:(pani nie pozwolila nam go wziasc siedzial w kacie i wogole zdiecia nie wyszly bo bylo zaciemno:(Jest tak przestraszony dawno nie widzialam takiego pieska. Ale jest śliczny musi szybko znalezc dom bo schronisko go wykonczy.

Posted

Wczoraj identycznie wyglądał - skulony w kącie za tym posłankiem , ale nie warczał tylko się trząsł jak galareta.
Szkoda ,że nie ma zdjęć . Trzeba odczekać i spróbować ponownie .

Posted

[quote name='iwa77']Wczoraj identycznie wyglądał - skulony w kącie za tym posłankiem , ale nie warczał tylko się trząsł jak galareta.
Szkoda ,że nie ma zdjęć . Trzeba odczekać i spróbować ponownie .[/quote]

nawet niechcial podejsc biedny:(pewnie warczal ze strachu chcialam zeby chociaz podszedl blizej ale niestety i zdiecia wszytskie ciemne strasznie:(

Posted

szkoda , ze nie ma zdjec :-(
no , ale wytworzylam cos z tego jednego ..

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-kolejna-jamnicza-sierotka-124535/"][IMG]http://i277.photobucket.com/albums/kk71/Martyna_018/Bardowy-6.jpg[/IMG][/URL] [B]podlinkowany bannerek ;) .[/B]

Posted

Widzę, że Martyna mnie wyprzedziła, ale ja też akurat zrobiłam banerek :).
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-kolejna-jamnicza-sierotka-124535"][IMG]http://i297.photobucket.com/albums/mm209/gordonowa/ami.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Z banerka wyczytałam że jamniś nazywa się Ami.
No tak,malenstwo nie wie co się dzieje,przerażone nową sytuacją,broni się ze strachu.Rodzina jak to pieknie brzmi ale zupełnie się nie sprawdza w takich sytuacjach.

Posted

Jutro będę w schronie w sprawie Fuksa więc zobaczę w jakiej formie jest nasza jamnicza sierotka - może uda mi się zrobić zdjęcia jak nie będzie szalał z przerażenia.:roll:

Posted

[quote name='iwa77']Jutro będę w schronie w sprawie Fuksa więc zobaczę w jakiej formie jest nasza jamnicza sierotka - może uda mi się zrobić zdjęcia jak nie będzie szalał z przerażenia.:roll:[/quote]

[B]Iwonko rób mu zdjęcia w każdej sytuacji ja cos z tego wybiore. jemu natychmiast potrzebna aukcja, ogłoszenia. Przerażajace, jamnicze serduszko może nie wytrzymać. Błagam rób zdjęcia. Jakiekolwiek i ślij jak zwykle.[/B]

Posted

Jak byłam w schronie w niedzielę to w pierwszym momencie myślałam , ze w tej klatce nie ma psa , a leży tylko posłanko. Zajęłam się Bajerkiem i po chwili zobaczyłam ,że tam coś się poruszyło. I dopiero wtedy dostrzegłam jamnika. On był całkowicie skulony i schowany za posłankiem w najgłębszym
kąciku klateczki. Ja nie dostrzegłam jaki jest jego kolor , bo widziałam tylko
taki mały skulony kłębuszek , jamniczą mordkę i przerażone oczy , a tam gdzie przebywa jest ciemnawo.... Informacja o umaszczeniu jest z jego
karty - czarny podpalany.

Jutro zrobię co w mojej mocy aby go sfotografować .
Ja wiem , że on chyba najbardziej potrzebuje pilnej pomocy z tej całej trójki jamników jakie ostatnio przedstawiłam.