Alojzyna Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Zdjecia mam nadzieje niedlugo sie ukaza... - ja też :D Alu - bardzo chetnie ,ale jak Ci mówilam - sie ucze caly czas ,a juz sama nie wiem czy taka niekumata , czy taki ze mnie leń :oops: Kasiu, przyślij zdjęcia w formie załącznika do mnie na maila, to je wrzucę do galerii albo po zmniejszeniu od razu do postu. :D :D :D Quote
Franco Posted September 17, 2004 Posted September 17, 2004 Wiem Staff-ka wiem hehe ale wlasnie Ci panstwo mnie milo zaskoczyli-brak komentarzy, pozniej nawet z nimi jeszcze pogadalem i bylo w miare oki chociaz zdaje sobie sprawe jak sie wnerwili :D ale nie milo zaskoczyli mnie drudzy panstwo, zostalem przed Toba ostrzezony ale na szczescie mam psa killera wiec sie nikogo nie boje :drinking: zdjecia powinny juz niedlugo sie pojawic, mysle ze w polowie przyszlego tyg :D Quote
staff-ka Posted September 18, 2004 Posted September 18, 2004 staffko kochana fiu,fiu :oops: :oops: :oops: malenstwa to my chcielismy ci porwac :evilbat: wiec nie ma co dziekowac :lol: a ze sie nie udało to moze w zabrzu? :wink: - no problem :wink: sunia piekna ale piesek wygrywa charakterem- taki przytulajski.. czy tylko na wystawach piesuś taki spokojny a w domu pokazuje różki czy zawsze?asie urzekł bardzo.. - tak tu macie racje samczyk na leb bije sulke - charakter ma niesamowity :D :angel: - zawsze jest taki :D no i chce zobaczyc jaki jestem fotogeniczny 0X :D - zobaczysz ,zobaczysz - jeszcze chwilke cierpliwosci :wink: dobrze ze przyjechałas z astami niesamowicie groźnymi bo inaczej niekoniecznie wyszlabys z wystawy cało :wink: - wlasnie :lol: :lol: i nie daj sie :P - nie dam sie OBIECUJE :wink: Quote
staff-ka Posted September 18, 2004 Posted September 18, 2004 Wiem Staff-ka wiem hehe ale wlasnie Ci panstwo mnie milo zaskoczyli - mnie TEZ :o ale nie milo zaskoczyli mnie drudzy panstwo, zostalem przed Toba ostrzezony - dobrze,ze nie ostrzyzony(zamiast ogonka Nerka :wink: ) , Franco ne Ty pierwszy i nie odstatni - ja jestem jedna z postaci "Koszmar z ulicy Wiazów",albo jak ktos woli "Noc zywych trupów" 0X :evilbat: :D ale na szczescie mam psa killera wiec sie nikogo nie boje :drinking: - i tak trzymać :drinking: :drinking: TO TYLKO KILLER .......... :wink: zdjecia powinny juz niedlugo sie pojawic, mysle ze w polowie przyszlego tyg :D - no to czekamy :) Alojzyna - mysle,ze jutro powinnam przeslać Ci fotki,ale wiesz jak jest ze mna :roll: - wiec prosze Cie nie denerwuj sie :agrue: jak nie dotrzymam obioetnicy :oops: :oops: Quote
Marek Posted September 27, 2004 Posted September 27, 2004 CZY PIES MOŻE OTRZYMAĆ TYTUŁ ZW.MŁ I NPWR NA JEDNEJ WYSTAWIE? A MOŻE WŁAŚCICIEL PRZESADZIŁ? :oops: Quote
Złośnica Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 PANIE MARKU ....jeżeli ma PAN zastrzeżenia co do otrzymanego tytułu NPwR przez mojego psa mimo iż jest w klasie młodzieży,to proszę swoje zastrzeżenia i zażalenia zlożyć na ręce Pani sędziny , która wtedy sędziowała. Ja w kartę oceny psa mam wpisane NPwR. I mimo iż jestem początkującym wystawiającym zdążyłam się już dowiedzieć i wyczytać z mądrych opracowań, że z sędzią sie niedyskutuje...jeżeli Pani sędzina wywołała mnie na ring i kazała stanąć z psem do porównania to tak właśnie zrobiłam. Quote
Alojzyna Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Zgodnie z regulaminem, którego fragmenty były zamieszczone w katalogu wystawy (str.11) cyt. "Najlepszy pies/suka w Rasie - o tytuł ten mogą ubiegać się psy /suki/, w każdej rasie z ocenami doskonałymi i lokatą pierwszą z klasy pośrednej, otwartej, użytkowej i championów, konkurując ze sobą w tzw. porównaniu." A zatem pies z klasy młodzieży nie powinien otrzymać tego tytułu. Niemniej jednak, obserwowałam pracę pani A. Zwierzyńskiej i taka sytuacja (NPwR dla Zw.Mł.) mogła mieć miejsce, bo podobny incydent zdarzył się przy staffikach - innemu psy przyznała NPwR a innego poprosiła do porównania o Zw.R. Quote
sortis Posted September 28, 2004 Posted September 28, 2004 Kl. młodzieży I SCOOTER Buteo Zw.Mł., NPwR, BOB CZY PIES MOŻE OTRZYMAĆ TYTUŁ ZW.MŁ I NPWR NA JEDNEJ WYSTAWIE? Pies wystawiany w klasie młodzieży który zajął I lokatę w klasie może otrzymać tytuł ZWYCIĘZCA MŁODZIEŻY. Zaś psy zwycięzcy klas: pośredniej, otwartej i championów stają do porównania o tytuł NAJLEPSZY PIES W RASIE. Potem wszystko tak samo w sukach. Do porównania o tytuł ZWYCIĘZCA RASY stają: ZWYCIĘZCA MŁODZIEŻY - PIES ZWYCIĘZCA MŁODZIEŻY - SUKA NAJLEPSZY PIES W RASIE NAJLEPSZA SUKA W RASIE Jeśli pies ZWYCIĘZCA MŁODZIEŻY otrzymał też tytuł NPwR to zapewne był przywołany przez sędziego do porównania z psami "dorosłymi", jeszcze przed rozpoczęciem oceny suk. I byłaby to ewidentna omyłka sędziego. Możliwe też, że wszystko odbyło się jak należy, a zapis "NPwR" też omyłkowo został wpisany do arkusza oceny już po wyborze zwycięzcy rasy. Kto tam był ten wie jak było. Niekiedy jednak zdarza się też, że sędzia zachwycony jakimś psem czy suką świadomie łamie regulamin i przyznaje wiecej tytułów niż może. Znam przypadki, kiedy sędzia tak zaszalał, że przyznawał w klasie młodzieży CWC. Niekiedy zdarza się też, że to wystawca popełni błąd i wystawi psa do porównania o tytuł, który się nie należy. W tym sezonie zdarzyła się też i taka sytuacja na międzynarodowej w Warszawie, kiedy to Staff-ka władowała się ze swoim Bambrem na ring do porównania o tytuł NAJLEPSZA SUKA W RASIE. Mylą się sędziowie, sekretarze, protokulanci, mylą się wystawcy.... Nie kłóćcie się dzieci ... :D ... Tu na terierach jest tak miło ... Quote
Franco Posted September 29, 2004 Posted September 29, 2004 W naszym kraju tak hehe choc to teoretycznie nie mozliwe :oops: brawo LUGER :D :drinking: Quote
Recommended Posts