Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że tak późno, ale nie wyrabiam się :shake:.

Melunię odebrałam z lecznicy ok. godz. 14. Była już wybudzona, ale jeszcze trochę przysypiająca.
Oprócz sterylki wetka usunęła kici jeden ząbek, ponieważ był tylko kawałek i zupełnie czarny. Pod korzeniem była ropa. Prawdopodobnie kicia coś bardzo twardego chciała ugryźć, ząbek pękł i zaczął się psuć. Reszta ząbków jest ok. Są białe, bez kamienia. Wetka ocenia Melę na ok. 1,5 roku max.
Jutro po południu mamy wizytę kontrolną, bo wetka mówi, że w związku z tym, iż kicia jedzie w Polskę musi mieć pewność, ze wszystko ok. Zdjęcie szwów za tydzień.
Przed chwilą zwilżyłam dziewczynce pysia wodą i bez kolacji, niestety, ślicznota idzie spać, mówiąc wszystkim :loveu: Cioteczkom: DOBRANOC

Posted

Zapomniałam dodać, że wszystko razem kosztowało 160 zł ( 30 badania i 130 sterylka, ząbek gratis ;)).
Mam to na piśmie, tylko nie umiem wstawić tutaj. Jeśli ktoś chętny wyślę na maila, aby wstawił.

Posted

Kicia dzisiaj była na kontroli. Wszystko jest ok, dostała antybiotyk. Następny w sobotę.
Apetyt dopisuje. Kicia bardzo grzeczna, nie liże rany i nie chce zdjąć ubranka. No, wprost ideał :loveu:

Posted

Plany trochę sie zmienily.
Z Ewą wymyśliłyśmy, ze szkoda koty ciągnąć do mnie na tymczas i szukac jej domu z dala od Warszawy... Wiec koteczka zostaje na razie u Ewy i ruszamy z akcją szukania domu.
Ewa ma 7 kotów, wiec tym bardziej jestem wdzieczna, że i tą koteczką sie zajmuje. Mam tylko nadzieję, ze Cię, EVA, nie wrobiłam?... :oops:
Poprosimy o allgro i inne ogloszenia :oops: Kontakt do EVY .

Posted

malagos napisał(a):
Plany trochę sie zmienily.
Z Ewą wymyśliłyśmy, ze szkoda koty ciągnąć do mnie na tymczas i szukac jej domu z dala od Warszawy... Wiec koteczka zostaje na razie u Ewy i ruszamy z akcją szukania domu.
Ewa ma 7 kotów, wiec tym bardziej jestem wdzieczna, że i tą koteczką sie zajmuje. Mam tylko nadzieję, ze Cię, EVA, nie wrobiłam?... :oops:
Poprosimy o allgro i inne ogloszenia :oops: Kontakt do EVY .

Ewuniu, dziękuję bardzo! :loveu: :Rose:
Zaraz zmieniam w tekście do ogłoszeń kontakt.

Isadorko, bardzo dziękuję za bannerek! Jest rewelacyjny!!! :loveu: Zaraz wrzucam do podpisu... :razz:

Cicia Paros niedługo powinna ruszyć z ogłaszaniem kotki :multi:

Posted

Jesteśmy, jesteśmy i meldujemy, że u nas wszystko dobrze.
Kicia dzisiaj po raz pierwszy wyszła ze swojego pokoju ( na moich rękach) i pozwiedzała domek, zapoznając resztę domowego zoo. Sama też trochę pochodziła, ale nie jest zbyt ufna do reszty stada. Wygląda jednak na to, że to się zmieni. Ona jest bardzo grzeczna i wyjątkowo spokojna, jak na tak młodą kotkę. Ale najbardziej mnie rozbroiła jak po jedzonku postawiłam ją do kuwety, a ona grzecznie siadła i załatwiła wszystkie potrzeby :lol:.
Myślę że to, iż jest taka spokojna to wynik noszenia pooperacyjnego ubranka, ktore utrudnia poruszanie się, ale mimo to, że kicia nie interesuje się raną, boję się zdjąć ubranka, żeby nie zainfekować ranki.
Apetyt małej bardzo dopisuje i tylko czeka na miseczkę. Zdecydowanie woli mokre jedzonko.
Wszystkich fanów Meli vel Dixie serdecznie pozdrawiamy i życzymy dobrej nocki.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...