auraa Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Były trzy dorosłe. Pies i dwie suki. Matka (ok.4 lata) i córka (ok.2 lata). Szczeniaki sa matki.. Dorosły pies i młodsza suka mają nowe domy. Została starsza suka i 3 szczeniaki. Suka wyprowadziła maluchy i sama zaginęła. Jednego szczeniaka ( pieska) przygarnęli sąsiedzi. Zostały 2 szczeniaki (piesek i sunia). Są same przez cały czas i na razie bardzo garną się do ludzi ale powoli zaczną dziczeć. Raz dziennie sa karmione przez sąsiadkę. Nikt się nimi nie zajmuje. Nikt ich nie wychowuje. Nowi właściciele chyba zdali sobie sprawę,że wychowywanie onkowatego psa na odległość nie ma sensu. Pieski potrzebują człowieka! Trzeba im zrobić więcej ogłoszeń! Pomocy!!! Quote
idusiek Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 kurdesz....to w koncu tylko 2 szczeniory zostały, tak ? a co z suką? masz zdjęcia ? Quote
auraa Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 suka - matka zaginęła. Po niedzieli będę miec nowe zdjęcia szczeniaków. Zdjęcia szczeniaka ( suni) są na pierwszej stronie. Quote
idusiek Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 dżizas, jaka zamotana sytuacja ...:roll: Quote
auraa Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Poza nami nikt nie wchodzi!!!:mad: Quote
auraa Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Jak pomyślę,ze one tam cały czas same, na pustej działce! Przytulone do siebie:shake: Quote
idusiek Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 auraa prosze....:-( a Ty nie mogłabyś zabrc maluchów? Quote
auraa Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Juz mam zarezerwowany tymczas:shake:. W tym tygodniu nie ma mnie w domu a w przyszlym przyjeżdża prawdopodobnie szczeniak od Pixie. Zreszta dwóch nie wezmę a jednego nie zostawię!:shake: Quote
Neczka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Obiecuję na dziś ogłoszenia... będą wieczorem ;) Quote
idusiek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 no tak, ani w tą ani w tamtą... a nie dałoby się namowic kogoś na przygarnięcie na wsi? :roll: Quote
elmira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 idusiek napisał(a):no tak, ani w tą ani w tamtą... a nie dałoby się namowic kogoś na przygarnięcie na wsi? :roll: Nieżle by było, jesli by je ktos nawet prztrzymał w jakiejś zadaszonej i zamknietej szopce, żeby sie nie rozłazily. Ale nie wiadomo na ile by to mialo być:shake: A z reszta tak na odległość trudno cos na szybko załatwiać. Neczka, dzieki wielkie.:) Quote
idusiek Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 no własnie na odległość to my nic nie pomożemy.. taka prawda :-( Quote
Neczka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Tylko.... ja się w tym trochę pogubiłam :hmmmm: Zostały dwa, ok. 2-miesięczne psiaki - piesek i suczka, tak ? To jest ta sunia ? A są jakieś fotki psiaka ? Jak maluchy na dziś zachowują się do ludzi ? Quote
elmira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 auraa napisał(a):Były trzy dorosłe. Pies i dwie suki. Matka (ok.4 lata) i córka (ok.2 lata). Szczeniaki sa matki.. Dorosły pies i młodsza suka mają nowe domy. Została starsza suka i 3 szczeniaki. Suka wyprowadziła maluchy i sama zaginęła. Jednego szczeniaka ( pieska) przygarnęli sąsiedzi. Zostały 2 szczeniaki (piesek i sunia). Są same przez cały czas i na razie bardzo garną się do ludzi ale powoli zaczną dziczeć. Raz dziennie sa karmione przez sąsiadkę. Nikt się nimi nie zajmuje. Nikt ich nie wychowuje. Nowi właściciele chyba zdali sobie sprawę,że wychowywanie onkowatego psa na odległość nie ma sensu. Pieski potrzebują człowieka! Trzeba im zrobić więcej ogłoszeń! Pomocy!!! Neczko, to chyba stan najbardziej aktualny. Myslę jednak, że takie maluchy szybko da się "wyprostować". Z reszta, kiedy auraa się pojawi, to potwierdzi lub skoryguje. Quote
Neczka Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 W takim razie czekam na aure... ;) No i fotki by się przydały... :roll: Quote
auraa Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 dzięki Neczka. Na zdjęciu jest sunia. Zdjęcia pieska mam miec po weekendzie. One mają teraz ok. 3 miesięcy, może ciut więcej. Szczeniaki śpią w murowanym pomieszczeniu ale nie wiem czy tam są drzwi i czy jest ciepło mam nadzieję,że są jakoś zabezpieczone. Są karmione ale nie mają kontaktu z człowiekiem. Osoba, która je dokarmia sypie im karmę, pobędzie z 10 min. i idzie do domu. Quote
elmira Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 auraa napisał(a):dzięki Neczka. Na zdjęciu jest sunia. Zdjęcia pieska mam miec po weekendzie. One mają teraz ok. 3 miesięcy, może ciut więcej. Szczeniaki śpią w murowanym pomieszczeniu ale nie wiem czy tam są drzwi i czy jest ciepło mam nadzieję,że są jakoś zabezpieczone. Są karmione ale nie mają kontaktu z człowiekiem. Osoba, która je dokarmia sypie im karmę, pobędzie z 10 min. i idzie do domu. Podnosze! Kto moze pomóc? Quote
Recommended Posts