Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Były trzy dorosłe. Pies i dwie suki. Matka (ok.4 lata) i córka (ok.2 lata). Szczeniaki sa matki.. Dorosły pies i młodsza suka mają nowe domy. Została starsza suka i 3 szczeniaki. Suka wyprowadziła maluchy i sama zaginęła. Jednego szczeniaka ( pieska) przygarnęli sąsiedzi. Zostały 2 szczeniaki (piesek i sunia). Są same przez cały czas i na razie bardzo garną się do ludzi ale powoli zaczną dziczeć. Raz dziennie sa karmione przez sąsiadkę. Nikt się nimi nie zajmuje. Nikt ich nie wychowuje. Nowi właściciele chyba zdali sobie sprawę,że wychowywanie onkowatego psa na odległość nie ma sensu. Pieski potrzebują człowieka! Trzeba im zrobić więcej ogłoszeń! Pomocy!!!

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

suka - matka zaginęła. Po niedzieli będę miec nowe zdjęcia szczeniaków. Zdjęcia szczeniaka ( suni) są na pierwszej stronie.

Posted

Juz mam zarezerwowany tymczas:shake:. W tym tygodniu nie ma mnie w domu a w przyszlym przyjeżdża prawdopodobnie szczeniak od Pixie. Zreszta dwóch nie wezmę a jednego nie zostawię!:shake:

Posted

idusiek napisał(a):
no tak, ani w tą ani w tamtą...

a nie dałoby się namowic kogoś na przygarnięcie na wsi? :roll:

Nieżle by było, jesli by je ktos nawet prztrzymał w jakiejś zadaszonej i zamknietej szopce, żeby sie nie rozłazily. Ale nie wiadomo na ile by to mialo być:shake: A z reszta tak na odległość trudno cos na szybko załatwiać.

Neczka, dzieki wielkie.:)

Posted

Tylko.... ja się w tym trochę pogubiłam :hmmmm:
Zostały dwa, ok. 2-miesięczne psiaki - piesek i suczka, tak ?

To jest ta sunia ?

A są jakieś fotki psiaka ?
Jak maluchy na dziś zachowują się do ludzi ?

Posted

auraa napisał(a):
Były trzy dorosłe. Pies i dwie suki. Matka (ok.4 lata) i córka (ok.2 lata). Szczeniaki sa matki.. Dorosły pies i młodsza suka mają nowe domy. Została starsza suka i 3 szczeniaki. Suka wyprowadziła maluchy i sama zaginęła. Jednego szczeniaka ( pieska) przygarnęli sąsiedzi. Zostały 2 szczeniaki (piesek i sunia). Są same przez cały czas i na razie bardzo garną się do ludzi ale powoli zaczną dziczeć. Raz dziennie sa karmione przez sąsiadkę. Nikt się nimi nie zajmuje. Nikt ich nie wychowuje. Nowi właściciele chyba zdali sobie sprawę,że wychowywanie onkowatego psa na odległość nie ma sensu. Pieski potrzebują człowieka! Trzeba im zrobić więcej ogłoszeń! Pomocy!!!

Neczko, to chyba stan najbardziej aktualny. Myslę jednak, że takie maluchy szybko da się "wyprostować".

Z reszta, kiedy auraa się pojawi, to potwierdzi lub skoryguje.

Posted

dzięki Neczka. Na zdjęciu jest sunia. Zdjęcia pieska mam miec po weekendzie. One mają teraz ok. 3 miesięcy, może ciut więcej. Szczeniaki śpią w murowanym pomieszczeniu ale nie wiem czy tam są drzwi i czy jest ciepło mam nadzieję,że są jakoś zabezpieczone. Są karmione ale nie mają kontaktu z człowiekiem. Osoba, która je dokarmia sypie im karmę, pobędzie z 10 min. i idzie do domu.

Posted

auraa napisał(a):
dzięki Neczka. Na zdjęciu jest sunia. Zdjęcia pieska mam miec po weekendzie. One mają teraz ok. 3 miesięcy, może ciut więcej. Szczeniaki śpią w murowanym pomieszczeniu ale nie wiem czy tam są drzwi i czy jest ciepło mam nadzieję,że są jakoś zabezpieczone. Są karmione ale nie mają kontaktu z człowiekiem. Osoba, która je dokarmia sypie im karmę, pobędzie z 10 min. i idzie do domu.

Podnosze! Kto moze pomóc?