Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AleksandraJ']Kochana. dziekuje za checi!!

Potencjalny domu, bede mu kupowac karme, tylko sie znajdz!

Dorzucam się.
[quote name='AleksandraJ']
Aha i ON to w rzeczywistosci........... ON-a :loveu:

No rozumiem w drugą strone sie pomylić ale w tą?:-o;):lol:

Posted

AleksandraJ napisał(a):
On-ko piekna hopamy, ciotki Cię olejawają :(

AleksandraJ czy do on-ki można pojechać? podrapać za uszkiem i przytulić? może jakieś witaminki przywieść, bo wcześniej pisałyście, że do schroniska nie można wchodzić.:-(

Posted

hehe, bo nie schylalam sie ;p a ze byla........ z facetami w boksie to sie tak pomyslala :)

Wracam z polowania na zamarzajacego psiaka z innego watku, bylo juz blisko i... uciekl :(

jest tak zimno, chcialabym zeby ON-ka znalazła dom !!!

Posted

[quote name='Dorothy']oj no czasem zdarza sie przeoczyc taki... DROBIAZG :evil_lol:
tylko nie mowcie tego facetom :roll:

No przeoczyć to może i można ale zobaczyć coś czego nie ma... to trzeba bardzo chcieć zobaczyć:evil_lol:

1doberman - to jakby kto pytał, jedna ze sprawczyń adopcji Boniego:diabloti:

Posted

Zawsze mi serce pęka, kiedy patrzę na cierpiące Onki :-(
One są rak bardzo zżyte z człowiekiem, a tu taka żałosna starość...

Czy sunia jest zdiagnozowana? Wiecie coś o jej wieku, jak długo w schronie? Co jej jest?

Posted

I mnie dołuje takie cierpienie psiaków...

Di - sunia teoretycznie ma 12 lat, ale to określono w schronie...
Szkoda, że nie możemy jej zobaczyć na żywo...

Napiszcie jak najdokładniejsze info ! Koniecznie wypytajcie o konkrety !
Jeśli się uda - jaka była diagnoza ! Jakie leki podano !
Jak długo choruje, czy pierwszy raz tak ją "ścięło".
Tylko tak można się zorientować co do faktycznego stanu suni i mieć szansę na poważne szukanie dla niej domu...

Posted

Kochani, jutro bede w schronie mam nadzieje, ze uda mi sie zdobyc jakies informajce na jej temat.

Co do mojej pomylki :diabloti:to powiem Wam, jak pani ze schronu mowila mi, ze umowila On-ka (innego) na kastracje, a lekarz po "uspieniu" mowi, ze to suczka... I co?

PrzyjacieluKoni zeby tylko sie ktos taki znalazl, wzielabym ja sama gdybym miala wlasne mieszkanie :(

Czarodziejo, pani ze schroniska powiedziala mi ze On-ka ma.......uwaga......... 16lat ale cos mi sie nie wydaje, one zadko takiego wieku w ogole dozywaja a poza tym ON-a jest starsza ale nie wyglada na aż tak stara..

Co do diagnozy, jutro wybadam, mowiono mi, ze stawy..

Posted

Jeżeli znajdzie się dla niej DT, czy ktoś zadeklaruje jej utrzymanie? Ale nie przez pierwsze 2 miesiące, a potem będzie szerokim łukiem omijać ten wątek, bo płacze na innym :roll: Jestem paskudną realistką doświadczoną przez tymczasowe adopcje - szczególnie Onków w beznadziejnym stanie. Wiem, że łątwo się wzruszyć, a potem zapomnieć, a czasem taka staruszka żyje dłużej niż 2/3 miesiące.

Aleksandro, niech sunia ma nawet 8 lat - one są bardzo wrażliwe na nędzę i bardzo podatne na choróbska, szczególnie stawów. Pyski siwieją im z rozpaczy. Chociaż mój tymczasowy Rex przy w 6 roku życia dostał siwe kufy. Lubią spać na dworze, w kojcach, nie wymagają kanapy, ale muszą być dobrze odżywione i mieć obok siebie człowieka - taka to rasa. A ona po wielu latach służby wylądowała schorowana i obolała w schronie :angryy: A człowiek poszedł w (...)

Posted

Czarodziejko, jestem studentem, a wiadomo student ma troche ciezej, ale deklaruje i przysiegam placic na jej utrzymanie miesiecznie 100zł. ja dam rade to wiecej, ale tyle naprewno! Mam nadzieje, ze inni tez beda sie sklada m.in na leczenie, bede robic allegro itp. :(

Posted

Oluś:loveu:, Zbójini:loveu:
No, piękna, to teraz tylko hooop po domek:cool3: Zobacz ilu ludzi Cię kocha!
Ja, póki co, nie mogę się niestety dołożyć, sama tymczasuje:oops: Ale obiecuję pomóc w przypadku jakiś problemów zdrowotnych.

Posted

Kochani, spiesze z informacją
Wracam ze schroniska, bylam tylko na chwile, bo musze za 10min jechac na zajecia, dowiedziec sie o ON-ce.
Ma ok.8 lat, nie je (tylko tyle zeby egzystowac) i nie chce wchodzic do pomiszczenia, tylko śpi na zimnym betonie ( do wybiegu) bo teskni i czeka na dom.
Pani powiedziala mi, ze nie jest chora, stawy to normalne ze wzgledu na wiek....
Tak wiec potrzeba jej pilnie domu, bo przy tych mrozach moze nabawic sie wielu chorób lezac na betonie :(
Jutro ide tam i pozwolono mi wziac ja na spacer!!!!!!!!!!
Aha i powiedziano, ze moge wychodzic z psiakami wiec jak ktoras z Was z okolic chcialaby kiedys mi pomoc, to prosze o info na PM...

Posted

spróbujcie jej skombinowac chociaż jakąś paletę do leżenia...

więc zamiast stojącego przed TM dziadka, mamy w sile więku piękną ale bardzo smutną damę :evil_lol:

spróbujcie też wybadać jak ona dogaduje się z innymi psami. malymi , duzymi, chłopakami, dziweczynami, może jakąś historię ma... ktoś ją przeciez przyprowadził...

Posted

hymnymyyyy :roll: z tą historią bedzie cięzko, maja tam tak duzo psiaków, że cięzko spamiętać... W schronie jest od roku (prawdopodobnie), ktoś ja wyrzucił... Pani powiedziala mi, ze ona tak zabiega o milosc, podaje łapkę, liże, w ogole nie interesuje sie innymi psiakami, lezy i tęskni, cierpiąc :placz:
Tak jak pisalam nie chce jeść (ale nie ma ropomacicza-to zaznaczyla pani ze schronu) lezy na wybiegu bo liczy ze ktos sie o nią upomni!:placz::placz::placz:
W ogole nie przejawia agresji do innych psow, kocha dzieci i ludzi...

Jak ktoś ma paletę lub wie skąd ją zdobyć niech da znać..

Posted

paletę bez problemu wyrwiesz w jakiejś hurtowni budowlanej. może nawet za darmo bo są też jednorazowe. Za wielorazowego użytku zapłacisz 10 do 20 zł.
Pozostaje kwestia transportu bo to ani lekkie ani poręczne...

Posted

[quote name='Czarodziejka']Jeżeli znajdzie się dla niej DT, czy ktoś zadeklaruje jej utrzymanie? Ale nie przez pierwsze 2 miesiące, a potem będzie szerokim łukiem omijać ten wątek, bo płacze na innym :roll: Jestem paskudną realistką doświadczoną przez tymczasowe adopcje - szczególnie Onków w beznadziejnym stanie. Wiem, że łątwo się wzruszyć, a potem zapomnieć, a czasem taka staruszka żyje dłużej niż 2/3 miesiące.

Aleksandro, niech sunia ma nawet 8 lat - one są bardzo wrażliwe na nędzę i bardzo podatne na choróbska, szczególnie stawów. Pyski siwieją im z rozpaczy. Chociaż mój tymczasowy Rex przy w 6 roku życia dostał siwe kufy. Lubią spać na dworze, w kojcach, nie wymagają kanapy, ale muszą być dobrze odżywione i mieć obok siebie człowieka - taka to rasa. A ona po wielu latach służby wylądowała schorowana i obolała w schronie :angryy: A człowiek poszedł w (...)

smutna prawda

Posted

Czy dobrze zrozumiałam - sunia nie ma sterylki ?
Jeśli nie zrobiona - dochodzi konieczność wykonania takowej !!!

By było jasne - To, że ktoś twierdzi, że psina nie ma ropomacicza, to nie jest pewnik... Tego nie widać "po oczach"... Niemniej jednak aż tak bezpośredniego związku z brakiem apetytu nie widzę...

Jeśli ona nie chce jeść, to może być wszystko.... tak czy inaczej niezbędne są podstawowe badania (krew, mocz, USG).

Czyli na początek potrzebne konkretne finanse !!!
Będę bardzo bezpośrednia i konkretna... Wybaczcie, ale to konieczne...
1. Badania - ok. 200zł.
2. Sterylizacja (ze zniżką) - min. 250zł.
Czyli ok. 500zł. to podstawa !!!

Następnie:
3. Transport - zależnie od odległości miejsca DT.... Choćby zwrot Komuś za paliwo, jeśli nie będzie jakiejś litościwej duszy...

4. Utrzymanie co miesiąc + ewentualne koszty leczenia jeśli ma chore stawy...

Oczywiście, że bardzo potrzebna jest suni pomoc, tylko czy damy radę ???
Jakieś sugestie ?