Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[CENTER][SIZE=4]Za duzo porzuconych, zmaltretowanych istot, za mało miłości, dobrych ludzi i chęci![/SIZE]
[SIZE=4][B]Chciałam prosic o poszukanie domu lub DT pewnemu starszemu Onkowi![/B][/SIZE]
[SIZE=4]Jest to piękna ON-ka, porzucony prawdopodobnie dlatego, że był [B]stary..... :([/B][/SIZE]
[SIZE=4]byłyśmy z[B] NaamahsChild [/B]w schronie w Bytomiu w sprawie Bernardyna z innego wątku[B] trafiłyśmy... m.in... na niego. Tak głeboko patrzyła mi w oczy, lizała moją ręke a gdy odchodziłam[/B] inne psiaczki wracały do bud[B], a on stała i patrzyła za nami i popłakiwała... [/B]poprostu serce mi się rozdzierało, wracałam do niego i odchodziłam, poprostu nie byłam wstanie znieśc jej wzroku ja moich plecach gdy odchodziłam :( [B]Ona tak bardzo potrzebuje człowieka, choć na te kilka lat, które mu pozostały...[/B][/SIZE]
[SIZE=4][SIZE=4]Dlatego ktokolwiek może znależć jej schronienie, będę jego dłuznikiem! :([/SIZE][/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4]Aktualizacja z dn. 12.11.[/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4]Psina [B]poczuła się dziś gorzej[/B], na tyle, że przeniesio ją do kojca z pomieszczeniem wewnętrznym, dostał zastrzyki na stawy i (moze sie tu pomyle) przeciwbólowe.[/SIZE][/CENTER]

[CENTER][SIZE=4]Tymbardziej potrzebny DOM!!![/SIZE]
[SIZE=4][IMG]http://i488.photobucket.com/albums/rr247/adopcjenaa/100_4306.jpg[/IMG][/SIZE]
[IMG]http://i488.photobucket.com/albums/rr247/adopcjenaa/100_4308.jpg[/IMG][/CENTER]

[CENTER][IMG]http://i488.photobucket.com/albums/rr247/adopcjenaa/100_4305.jpg[/IMG][/CENTER]

• Replies 168
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dorothy, nie mamy pewności czy ma 16 lat... jego tylkne łapy troche "osiadły" ale trzyma sie mimo swojej chudości... On tak bardzo płakał za nami!!! Niektóre psiaki ( co mnie przeraża) chyba pogodziły się z tym, ze ICH czlowiek nie przyjdzie... :( a on tak walczy :(:(:( żyć mi się nie chce w obliczu tej potwornej bezsilności...

Posted

O Matko jedyna! Siedzę i ryczę!:placz::placz::placz:
Te zdjęcia i Wasz opis:placz::placz::placz:
Ciotki! Macie już jakiś wstępny plan co robić?
Jemu tak bardzo dom potrzebny-na ostatnie dni,niechby zaznał ciepła i miłości!

Posted

[quote name='epe']O Matko jedyna! Siedzę i ryczę!:placz::placz::placz:
Te zdjęcia i Wasz opis:placz::placz::placz:
Ciotki! Macie już jakiś wstępny plan co robić?
Jemu tak bardzo dom potrzebny-na ostatnie dni,niechby zaznał ciepła i miłości![/quote]

Kochana, liczę właśnie na to, że na dogo znajdzie się ktoś, kto zaoferuje mu dt - on tak bardzo tego potrzebuje.. Podobno dostaje zastrzyki przeciwbólowe, bo zwyrodnienie stawów postępuje w zastraszającym tempie - o ile to prawda (tylko, czy schronisko stać na cykliczne podawanie takich leków..?:roll:).

Posted

[quote name='Dorothy']czy jest w boksie z innymi psami? Jak sie z nimi zgadza?[/quote]
Jest w boksie z innymi psami, podobnej wielkości. Nie przejawiał przy nas wobec nich agresji, raczej ugodowy i skupiony na nas..

Posted

Dorothy jest z kilkoma psami ok 6-sioma, jeden stal na budzie, taki kundelek a on mu nosek wąchał!!!! Zero zgrasji, bo by byl w boxie z max. 1 psem, a z nim sa i duże i male wiec ani do tych ani do tamtych nie przejawia agresji, wrecz sie usuwa, on chce tylko domku, nie pragnie dominacji, wie, ze jest juz staruszkiem :(

Posted

Oby to była prawda,że dostaje te zastrzyki przeciwbólowe,bo czytałam na jednym wątku,dgy pies miał trafić do schronu w B.-stwierdzenie jakiejś ciotki:" o nie! tylko nie do tego schronu!"

Posted

ppytam dlatego ze mialam na tymczasie ONka z problemami stawowymi. Pod koniez lezal sparalizowany od polowy a mimo to skakal z zebami do mojego psa. Choc tak poza tym byl ostoja lagodnosci.
Przypuszczam ze nikt w schronie na dluzsza mete nie bedzie podawal mu lekow, tam jest jedynie "numerkiem":-(

Posted

A więc tak, dowiedzialysmy sie, ze piesek naprawde dostaje leki i ze go mimo iz jest to kosztowne, to go lecza bo jest przekochany, tak wiec moje poklony i przeprosiny w Panstwa strone. Prosze sie na mnie nie gniewac...