Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam jamnicze towarzystwo, zwłaszcza Ciebie Izadoro,potrafisz tak szybko pomóc znależć domy dla tych bid porzuconych. Czytam ten wątek malucha, jest uroczy. Ja jestem zajamniczona od lat, niestety moja ostatnia jamniczka odeszła w lutym tego roku.Teraz mam dwa duże psy-suczkę i psa oraz roczną yorczkę. Na stałe raczej nie mogłabym mieć jeszcze jednego psa-awantury w czasie cieczek.Jeżeli on jest jeszcze w schronisku mogłabym zaproponować tymczas. Mieszkam bardzo blisko, tylko musiałabym umówić się z kimś na miejscu,może jutro.

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sztuk 4 powiadasz cioteczko - to dobrze . A będzie jeszcze lepiej jak przestaną obserwować tylko się zaczną zgłaszać do naszej "weryfikacji " :razz:

Posted

[quote name='Isadora7']Witam Lady Nona.
Iwonko tak Bajerek ma obserwatorów w liczbie sztuk 4.
Dołożyłam też nowe zdjęcia do aukcji.

:loveu:

To i domek będzie jak nic.
lec szybko do Fuksa,ale nowina:loveu:

Posted

Iwa77, a o jaką suczkę chodzi? Oczywiście, jeżeli znajdziecie szybko dom stały dla Bajerka to lepiej dla niego,jeżeli to miałoby dłużej potrwać to może poczekać u mnie. Moje psy są dość tolerancyjne jeżeli chodzi o młodziaki, nie wiem jak będą tolerować psa dorosłego.

Posted

Myślę, że musimy się spotkać z Iwa77 i Poker, może w schronisku. Trzeba się zastanowić co zrobić z tą Czupurką.Jeżeli jest taka zadziorna to trzeba przetestować jak reagują na nią psy. Nie chciałabym żeby coś jej się stało(ja mam dwa charty) i żeby nie pogryzła mojej yorczki(bardzo malutka).

Posted

Spotkałyśmy się z Lady Nona w schronie!
Bardzo miło mi było poznać osobiście !
Więc chyba Czupurka nie wchodzi w rachubę na DT do Lady Nony ze względu na jej psiaki ,natomiast Bajer móglby chyba tam zagościć.
Lady Nona odezwie się i powie jaka jest decyzja ....

Posted

iwa77 napisał(a):
Bajer móglby chyba tam zagościć.
Lady Nona odezwie się i powie jaka jest decyzja ....

Byłoby cudownie gdyby ten maluszek mogł do czasu znalezienia domku opuscić schron,zwiekszyłoby to również jego szanse na adopcje.
Ludzie chętniej adoptują pieski z domków tymczasowych.

Posted

Ja tłumaczyłam Lady Nonie , że dla malucha byłoby to bardzo korzystne.
Wierzymy w to , ze maluch znajdzie dom i nie powinno to trwać wieków
(wierzę w Dorotki rękę do Allegro !) więc ten tymczas byłby chyba nie za bardzo długi.Ale z kolei powiedziałam , ze jak nie będzie mogla to maluch na szczęście jest w szczeniakarni , a nie na boksach i jakoś daje sobie rade.( bo i tez nie ma innego wyjścia musi przetrwać)
Zresztą zaprowadziłam Lady None do malucha więc poznali się osobiście
i sama widziała jak mieszka maluch. Ale decyzja należy do Lady Nony.

A tak w ogóle to pojawił się dzisiaj nowy miksik jamniczka - bardzo slodziutki
i chyba bardzo młodziutki. Jeszcze nic o nim nie wiem , bo jest świeżynka na kwarantannie - wpadł mi w oko jak byłam u Bajera. Widać , ze starcha ma niezłego ...

Posted

iwa77 napisał(a):

i chyba bardzo młodziutki. Jeszcze nic o nim nie wiem , bo jest świeżynka na kwarantannie - wpadł mi w oko jak byłam u Bajera. Widać , ze starcha ma niezłego ...

To jak tylko się dowiesz o biedaku, obfocisz to dawaj będziemy wystawiać.

Posted

i chyba bardzo młodziutki. Jeszcze nic o nim nie wiem , bo jest świeżynka na kwarantannie - wpadł mi w oko jak byłam u Bajera. Widać , ze starcha ma niezłego ...[/quote]

czekam na zdiecia bo moze bedzie domek pani poszukuje jamniczka albo mixa miala dlugowlosego ze schroniska ale umarl:(domek sprawdzony jaki kolor ma ten mix

Posted

Nie mam żadnych zdjęć z dnia dzisiejszego , bo z tego całego zamieszania i emocji w związku z adopcją Fuksa - zapomniałam aparatu.
Jest to zdecydowanie mix - umaszczenie chyba brąz/kawa z mlekiem (?), gladkowłosy nie wiem nawet jaka płec.
Ale on chyba byl znaleziony i jak tak to ma -14 dni kwarantanny!
Musiałabyś dowiedzieć się szczególów w schronie u p. Malgosi .