Basia i Barni Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 kryminalny napisał(a):Wiem, że dobro tej suki jest najważniejsze ale wydaje mi się, że kolejne pomysły coraz bardziej polegałyby na wykonaniu za właściciela czegoś co powinno mu być uświadomione i wyegzekwowane. W ten sposób tworzymy tzw. wyuczoną bezradność co może skutkować tym, że sfinansowaniu sterylki, facet poprosi nas o karmę, później o leki, przyjmie postawę roszczeniową. bardzo mozliwe - ale coż innego proponujesz? Quote
kryminalny Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 Proponuję najpierw właścicielowi suni podesłać na chatę Inspektorów TOZ SdZ albo jeszcze jakiejś. Z doświadczenia wiem, że właściciela udaje się w takich przypadkach metodą łagodnej perswazji nakłonić do sterylizacji suki. Wiem, że nie będzie łatwo ściągnąć tam kogoś, kto formalnie pogada z gościem ale można próbować, może ktoś z mapy pomocy dogomaniaków? (nie zdążyłem tam luknąć) a jeśli to nie wypali zrobić to co proponujesz bo innego wyjścia nie ma... Quote
Recommended Posts