Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypominam zainteresowanym, że najbliższy przegląd hodowlany i testy psychiczne dla ogarów i gończych polskich odbędą się się w Poznaniu 18.09. w Antoninku.

Posted

Mam pytanie Pani Haniu czy takie testy i przeglad mogę przeprowadzić w regionalym zwiazku?czekac rok to za długo

pd postaje stawki z chorzowa, Pani od Bystrej (Gończej) chciala pani przekazać

FCI 52 - Ogar polski

Psy - Rüden

Klasa pośrednia

787. PUZON z Południowej Kniei - CWC,NPWR,BOB

Suki - Hündinnen

Klasa szczeniąt

788. ŻYWIA z Gończaków-nie oceniona

Klasa championów

789. CAMENA Cantus Caninus ChPl. doskonała złoto,NSWR

790. PRYMKA Grające Echo ChPl. doskonała srebro

Klasa honorowa

791. HUBA Chojar ChPl.ZwŚw doskonała złoto

Posted

mam jeszcze pytanko czy testy dla ogarów to te piec podtsawowych konkurencji jak dla innych psów,

próba strzału

reakcja na przebiegajacego człowieka

na idacego obok psa

na choragiewke

słupek

i ile razy pies moze podchodzic do tych testów skoro raz juz oblał, miał wtedy 18 mcy i nie przeszedł słupka, bo oni zaczeli wyciagac rece i wołać

psa. Puzon stanął na przeciwko nich o pibiegł na około ale przyleciał do mnie. Buuuuuu a juz myslałm ze mi sie udało

Posted

Droga PaniHaniu

Niestety nic nie doszło, można mi też wysłac na email kazus@poczta.onet.pl. Z góry dziękuję za zainteresowanie. Przyznam że niestety testy miały być zoorganizowane w rzeszowie przez Kasię i Renatę ale ze względów losowych one się nie odbyły. I tak czekamy z biednym Puzonem, bo kończy dwa lata i chce mu sie brykać :lol:

pozdrawiam Ilona i Puzon

Posted

Szkoda, tez mamy jeszcze testy do zaliczenia, ale 18-go jedziemy do Płocka na zawody agility z cyklu IAL. Tez bym chciała wiedzieć, czy testy można powtarzać. Odnośnie zdawania w regionalnym związku to u nas można, ale Saga nie przepada za osobą, która będzie ją testowała :-?

Posted

Tylko, że w regionalnym związku nie można zdawać. Podobnie jest z przeglądem. Tylko w specjalnych sytuacjach, albo jak zbierze się grupa osób i zorganizuje przegląd i testy pod patronatem klubu. Według przepisów ważny jest tylko klubowy przegląd i testy, które są organizowane dwa razy w roku.

O możliwości powtarzania testów decyduje sędzia.

Posted

CześćMadziu, a Ty też masz ogarka?testy można powtórzyc po 3 miesiacach tak mi wtedy powiedziano, prawda jest taka że tych konkurencji można psa wyuczyć jak to mi mówiono, a pies mój niestety boi sie tez takiej pani sędziny bo nie sprawia osoby sympatycznej. Z reszta najgorsza jest ta ostatnia konkurencja bo nie kazdy pies podejdzie jak sie wyciag rekę. Poza tym powinnam wnieść skarge w krakowie, dosyć ze wpisano mi to w rodowód, zabrano 50zł i sprawdzano czy pies ma wystawy i oceny dokonałe i odpowiedni wiek, to Pani sedzina sama sie kłociła ze jak pies skonczy 18 mcy powinien miec te oceny a nie jka 15, poza tym przeprowadziła mi testy razem z rodkami bulami itp. Mało to dopuściła suke która miała 12 mcy, czy to nie absurd?

Posted

Dziękuję Paniu Haniu za opowiedz, w związku w krakowie jest jeden wielki burdel, poinformowano mnie zeklub sie na to zgodzi mam wpisany w rodowód niezdane i data, przez sedzine co ocenia ogary.Rozumiem ze teraz mam napisac pismo do Klubu i opisac sytuacje i czekac na odpowiedz, trudno pojade w kwietniu do wrocławia.

Posted

Dziękuje za regulamin. Moj pies zdał te konkurencje bo u nas za punkt 4 był słupek. I tylko tego nie zdał wyniki mam w domu czyli niepotrzebnie straciłam czas i pieniadze. Szkoda ze mamy tak mało kompetetnych osób

Posted

Witam wszystkich po dłuższej nieobecności :)

Mieliśmy przyjemność być w dniu wczorajszym w Antoninku na tej kameralnej - ulokowanej w przecudnym miejscu Wystawie.

Niestety , konkurenci nie dopisali - bo POŚWIATA była zgłoszona jako jedyna w swojej klasie otwartej .Sędzia - Pan Andrzej Brabletz przyznał jej ocenę doskonałą ,złoty medal ,plus CWC, i do tego b. ładny opis. W porównaniu musieliśmy ustąpić miejsca Basetli :) która startowała w klasie Championów. :wink:

Najważniejsze dla nas były w tym przypadku - organizowane w ramach tej wystawy : przegląd hodowlany oraz testy psychiczne.

Z przeglądu hodowlanego mam już teraz na piśmie - że POŚWIATA jest wzorcowa :wink: bo do tej pory sam nie byłem tego pewien 8) :D

a testy psychiczne POŚWIATA zaliczyła po prostu "w cuglach" i bez stresu , jak dobrze wychowany OGAR :wink:

Posted

Oooooooooooo, proszę - kto nam się tu pojawił??????? 8)

Wojtek gratulacje, to duży krok w kierunku hodowli.Poświata z reguły podobała się sędziom.

Posted
Oooooooooooo, proszę - kto nam się tu pojawił??????? 8)

Wojtek gratulacje, to duży krok w kierunku hodowli.Poświata z reguły podobała się sędziom.

Hej,hej 8)

I dalej się chyba podoba.....

Do zobaczenia - mam nadzieję wkrótce :wink: