Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przelałam 200,- na pobyt Agatka od 21go 10. do 20.11 br

od ostatniego podsumowania zaksiegowały sie:

09.10.09 Ecci 10,-
14.10.09 Olena 30,-(zagubiony przelew za sierpień)
14.10.09 Poker (bazarek zwierzakowy połowa 47,-)

jej... to oznacza że 55,- na karme brakuje nadal

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
przelałam 200,- na pobyt Agatka od 21go 10. do 20.11 br

od ostatniego podsumowania zaksiegowały sie:

09.10.09 Ecci 10,-
14.10.09 Olena 30,-(zagubiony przelew za sierpień)
14.10.09 Poker (bazarek zwierzakowy połowa 47,-)

jej... to oznacza że 55,- na karme brakuje nadal

ja już w tym miesiącu nie dam rady nic dorzucić :shake:
a na ile jeszcze starczy Agatkowi karmy ?
mogę przelać po 1-szym tę brakującą kwotę

Posted

doszły przelewy od Gosi:loveu: i od Saganki:loveu:, hurra, dziekujemy:multi:!!!
wreszcie coś sie ruszyło u dziadula, wiec dzisiaj zamawiam karme,
bo tam ta Pani już dobrych pare dni mu gotowala i odrazu zamawiam mu tez ten jego preparat na stawy, bo on ledwo łazi (kiedys obserwowalam go z okna, te nóżyny tylnie ma tak krzywe, że w sumie nie chodzi jak psiak normalnie tylko tak na nich śmiesznie kica... myśle że lepiej nie ryzykować żeby mu całkiem siadły jak zeszłej jesieni, bo leżącego psa to już w ogóle nie byłoby gdzie umieścić!!! ale teraz starczy na wszystko....

Posted

Tak sobie jeszcze mysle nad Agatkiem.. Jesli jego wyniki nie sa tragiczne, to moze zamiast renala zastosowac u niego karme dla seniorow z obnizona zawartoscia bialka, fosforu i sodu, ale za to z dodatkami na stawy i na przemiane materii? Np taka Happy Dog Fit & Well Senior - Suche - Karmy dla psów - Pies - KuchniaPupila dla psów - Warszawa
OPis "Wraz z wiekiem przemiana materii naszych psów powoli się przestawia. Dla ochrony narządów wewnętrznych w karmie dla seniorów należy obniżyć zawartość białka, sodu i fosforu. Wartość energetyczna karmy powinna zostać obniżona tylko nieznacznie. Karma Happy Dog Fit & Well Senior jest wytwarzana na bazie drobiu, jagnięciny, ryby, ryżu i kukurydzy oraz wzbogacana specjalnym, stymulującym trawienie błonnikiem, stabilną witaminą C, oryginalnym mięsem nowozelandzkiego małża." cena 135 zl za 12,5 kg
lub taka Hill's Canine Senior Chicken - Suche - Karmy dla psów - Pies - KuchniaPupila dla psów - Warszawa
Opis "Dla psów od 7 roku życia Pełnowartościowa karma dla psów w wieku od 7 lat.
Zawiera odpowiedni poziom białka oraz zmniejszoną ilość fosforu, tłuszczu i sodu.
Unikalna Formuła Przeciwutleniaczy chroni przed przedwczesnym starzeniem się psów i zmniejsza ryzyko wystąpienia wielu schorzeń."
Jesli chodzi tez o konkuerncyjna cene to jest taka karma nerkowa Bosch karma dla psów tanio w zooplus: Bosch Special Light Krokiety i nie jest zla.

To w rzazie gdyby pieniedzy na Agatka bylo mniej, a trzeba by bylo kupic karme

Posted

zapisałam sobie wymienione karmy... chociaż w przypadku tej pierwszej tak mi sie taki głosik cichutki odzywa, że "...jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego...." bo po co w takim razie inne wiodące firmy produkują osobne karmy na serce, na wątrobe i nerki, skoro ten sam skład może zaradzić wielu schorzeniom...
ale to tylko taka niezobowiązująca myśl, byc może jest ona faktycznie tak trafnie zbilansowana....
natomiast nastepnym razem możemy jak najbardziejsprobować iną karme, np tę boscha...

....z Agatkiem jest o tyle wygodnie, że ta pani co sie nim zajmuje gotuje mu specjalnie (oczywiście z minimalną zawartością białka), w związku z tym karma nie jest jedynym jego pożywieniem i mimo że to dość duży psiuniek worek na długo wystarcza. W ogole szczęście też że Agatek jest wszystkożerny, bo renala mało który psiak chętnie je...;)

Posted

Wiesz z tymi karmammi to jest tak - wszystkie te trzy schorzenia wymagaja obnizonej zawartosci pewnych skladnikow, przede wszytskim sodu obnizajacego cisnienie, przy jak najbardziej wartosciowym bialku.. Jakbys porownala sklady tych karm, to zobaczylabys, jak niewiele sie roznia.. I tak np karma Hillsa k/d jest polecana na choroby nerek (upośledzenie funkcji i niewydolność nerek) i wczesna faza choroby serca. I to samo karmy trovetu renalowe :-)
Takze spokojnie, ta karma jest ok, potwierdzone przez weta naszgo i mojego psa, ktory ma niewydolnosc nerek.

Posted

jeszcze raz pełne zestawienie wpłat od ostatniego rozliczenia tj. od 08października:

09.10.09 Ecci 10,-
14.10.09 Poker (bazarek zwierzakowy, połowa) 47,-

14.10.09 Olena84 (zagubiony przelew sierpniowy) 30,-
28.10.09 GoskaGoska

(na karme ze skarpety spanielki Tusi) 55,-
28.10.09 Saganka 80,- (na karme)
29.10.09 Gogonek 20,-
30.10.09 Xmartix 10,-

najpiękniej dziękujemy!!!!

uzupełniłam pierwszą strone,
prosze sprawdzić czy coś mi nie umknęło...:razz:

• 2 weeks later...
Posted

o kurcze ale ja jakaś "wczorajsza dziewczyna" jestem... że listopadowe wpłaty jako październikowe zaznaczam.... dzieki za poprawki ;)

tak czy inaczej w czwartek przelałam Agatkowy grosz na pobyt....
ale nie dakje rady edytować pierwszego postu...
chyba sobie bede musiala tutaj ostatni kawalek rozliczeń zanotowac dopóki remonty na dogo sie nie skończą.....

Posted

kikou napisał(a):
o kurcze ale ja jakaś "wczorajsza dziewczyna" jestem... że listopadowe wpłaty jako październikowe zaznaczam.... dzieki za poprawki ;)

tak czy inaczej w czwartek przelałam Agatkowy grosz na pobyt....
ale nie dakje rady edytować pierwszego postu...
chyba sobie bede musiala tutaj ostatni kawalek rozliczeń zanotowac dopóki remonty na dogo sie nie skończą.....

Tak, te remonty są lekko mówiąc wkur*****ce. Nic nie idzie znaleźć. Jedni znajdują emotikonki w opcjach zaawansowanych, a inni ( tak jak ja ) mają wielką pustą kartę, po której cały post ci wywala. no i edytować siebie też rzecz jasna nie można. Już się wystraszyłam, jak zobaczyłam w 1 poście, ze Agatek ma 88 zł a tu powinna iść zapłata na 200 zł. Ale doczytałam końcowe posty.

• 3 weeks later...
Posted

30.11.09 Bambino 20,-
30.11.09 Olena84 60,- (grudzień, styczeń)
02.12.09 Xmartix 10,-
04.12.09 Yana 20,-
07.12.09 Maja7 30,-
07.12.09 Saganka 50,-
09.12.09 Baldek2 40,-
14.12.09 Gogonek 20,-

uzupełniłam wszystkie wpłaty od ostatniego podsumowania, bardzo dziękuje że pamiętacie o Agatku...:loveu::loveu::loveu:
grudzień opłaciłam,
Agatek ma sie dobrze,
widziałam go pare dni temu i wprawdzie przeprowadziłam sie akurat i już nie bede sąsiadką Agatka ale jestem o niego spokojna, starsza Pani dba o niego "na pełny etat"....
chwilowo pozostaje kontakt telefoniczny..... jakby cos sie działo Pani bedzie natychmiast dzwonić

Posted

[FONT=georgia]szczęśliwego nowego roku wszystkim przyjaznym Duszyczkom - psim i ludzkim życzy
Tami z tymczasową rodzinką
[/FONT]
[FONT=georgia]

[/FONT]