Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzwonilam dzisiaj do Agatkowej opiekunki....

Agatek ma sie dobrze, juz nie chrypi i nie kaszle,
po mieszkaniu wszedzie lazi za pania nawet do toalety....
Agatek strasznie lubi byc blisko czlowieka....

....z tym balkonem tak srednio na jeza im wychodzi, podobno byly jakies "wpadki" w mieszkaniu...no ale...

mocno chrapie..., slicznie je i polyka swoje pigulki....
i poza tym powyzej;) jest bardzo grzeczny...

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
dzwonilam dzisiaj do Agatkowej opiekunki....

Agatek ma sie dobrze, juz nie chrypi i nie kaszle,
po mieszkaniu wszedzie lazi za pania nawet do toalety....
Agatek strasznie lubi byc blisko czlowieka....

....z tym balkonem tak srednio na jeza im wychodzi, podobno byly jakies "wpadki" w mieszkaniu...no ale...

mocno chrapie..., slicznie je i polyka swoje pigulki....
i poza tym powyzej;) jest bardzo grzeczny...

Kikou, cudowne wieści:multi: Agatku , słoneczko kochane:loveu: Psinka idealna z Ciebie:) Nowa Pancia, pewnie zakochana już po uszy(nawet jeśli jakaś wpoadka z siusianiem była) strasznie się cieszę, że z gardełkiem już dobrze:multi: A jak z łapinkami? jakaś poprawa?

Posted

Dopiero dziś znalazłam ten wątek. Mam ok.2kg karmy RC Renal oraz Ipatikine /3/4 opakowania/. Została mi po mojej suni, której nie udało mi się uratować:-(:-(:-(.
Proszę o adres na PW pod, który mogłabym wysłać paczkę.

Posted

maja7 napisał(a):
Dopiero dziś znalazłam ten wątek. Mam ok.2kg karmy RC Renal oraz Ipatikine /3/4 opakowania/. Została mi po mojej suni, której nie udało mi się uratować:-(:-(:-(.
Proszę o adres na PW pod, który mogłabym wysłać paczkę.

strasznie szkoda, ze dla suni juz bylo zbyt pozno.....

super dziekujemy!
wyslalm juz pw

Posted

Witam,
Agatek to cudowny pies, baaardzo podobny do mojego Dzekusia, ktory byl z nami 18 lat i odszedl 2 lata temu :-(

Jak wygladaja obecnie jego wyniki krwi? Chodzi mi o nerki. Moj pies chorowal na mocznice, zmarl w czerwcu tego roku, mam 3/4 duzego opakowania Ipakitine i sporo tabletek Lespevetu, czy przydalyby sie Agatkowi?
Jesli tak to bardzo prosze o adres na pw, gdzie moge wyslac leki.
Numer konta takze poprosze :)

Posted

podjade z Agatkiem do kontroli w polowie stycznia....to zaraz oczywiscie napisze jakie wyniki mial.....

Ogromnie dziekujemy Kingula za chec pomocy....
w tej chwili Agatek ma ipaktine na dluzszy czas i sporo karmy...
wiec moze wstrzymaj sie z przesylka musi "zjesc" to co dostal do tej pory od Kochanych Cioteczek....

a jesli chodzi o specyfik, o krorym wspomnialas to ja nie wiem co to jest i na co:oops:,
wet tez nie wspominal takiej nazwy...
napisz prosze na co to jest konkretnie?

Posted

Rozliczenie zbiorowe bazarkow Moniki083 na 4 wroclawskie psiaki
(poniewaz bazarkow Monisi w grudniu bylo strasznie duzo szczegolowe rozliczenie umieszczam na watkach: Rudzika, Czupurki, Agatka i Olafa), tu sa wszystkie wplaty jakie doszly na moje konto:

17.12 od asl 14,-zl
17.12 od monica_20 30,- zl
18.12 od mariolaok 18,- zl
19.12 od budrysek 10,-zl
22.12 od apple 24,- zl
22.12 od saganka 30,-
22.12 od jestem wredna 34,-
22.12 od diuna wro 10,-
22.12 od tyja+rudzik 30,-
22.12 od ivictus hilaritas 10,-
29.12 od Kikou 5,-
razem: 215,-

Rudzik na styczen: 77,-
Agatek na styczen:46,-
Czupurka na styczen:46,-
Olafek na luty:46,-

Dziekujemy Monice083 za cudowna akcje bazarkowa!!!!

Posted

No juz jestem i takie wspaniale wiadomości o Agatku..fajnie się czyta takie wątki przed spaniem...mizianka dla Agatka i podziekowania dla wszystkich cioteczek Opiekunek:loveu::loveu::loveu:

Posted

:loveu:nanioslam wplate od Poker na pierwsza strone,
przelewu od Yany jeszcze nie ma ale na pewno dzis czy jutro dojdzie!:loveu:

:happy1::happy1:bardzo dziekuje w imieniu Agatka, ze Ciotki o nim pamietaja....!!!!:happy1::happy1:

....juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze grubaska zaraz tez go zwaze czy cos schudl (jak go przekazywalam wazyl 16kilo:cool3:) na scislej dietce....czy Pani mu nie podtykala nic pod nosek do jedzenia....bo starsze osoby lubia czasem tak dokarmiac ponad miare.....
ale chyba nieee, za bardzo by sie bala mojego zrzedzenia:evil_lol::evil_lol:

Posted

Lespevet ma dzialanie moczopedne, nie tak silne jak Furosemid ale podobne. Moj pies dostawal nawet po 2 razy dziennie kroplowki podkornie, wiec srodki moczopedne byly potrzebne. Mozesz zapytac weta przy okazji czy Agatkowi moze sie przydac ten lek. Pytam, bo dostalam na pw dwie prosby o przekazanie lekow. Wy macie pierwszenstwo decyzji :)
Nie wiem jak obecnie wyglada syt.finansowa psiaka, ale jak bedziecie w potrzebie to prosze o nr konta na pw.
Pozdrawiam
Kamila

Posted

kingula napisał(a):
Lespevet ma dzialanie moczopedne...... Pytam, bo dostalam na pw dwie prosby o przekazanie lekow. Wy macie pierwszenstwo decyzji :)

ostatnio jak byłam z Agatkiem u Weta mówil, ze jego niewydolnosć nerek jest dość lekka wiec nie trzeba go jeszcze plukać(mam nadzieje, że jak najdłużej.....)
....wiec soro masz zapytania od bardziej chorych pieseczkow to wyślij leki tamtym biedakom....

Posted

Agatku, słoneczko:loveu: co u Ciebie? Jutro przeleję pieniążki za styczeń. Kikou, byłas z wizytą u naszego chłopczyka? Sama jestem ciekawa, czy schudł:cool3: Czekamy na wieści, oby same najlepsze:))))

Posted

byłam króciutko u Agatka....

zważyłam go, niestet nasz gagatek ani jednego deko nie schudł... marudziłam Pani żeby jeszcze troszke jedzonko mu ukróciła.....ale Ona mówi, że on kocha jeść ponad wszystko.... po skończonym posiłku jeszcze kilka minutek wylizuje miseczke......

ogólnie naprawde sie polubili, Agatek patrzy w Panią jak w obraz, a Ona też mimo tych kilku wpadek "sikowych" wydaje sie go szczerze lubić...opowiada dumna z niego jaki on mądry jak Jej słucha, jak wszystko rozumie....

to jego zapalenie krtani zupełnie minęło, już nie chrypi i nie kaszle...
nóżki nadal okropnie słabe....Pani mu troszke je masuje i bierze go na klatke schodową i codziennie po pare schodów ćwiczą chodzenie...
ale mi te nóżki wyglądają jak przy ostatniej wizycie...ciągle kiepsko....no ale na to potrzeba czasu...
Agatek zakończył już kuracje antybiotykową i środkiem przeciwzapalnym...
teraz łyka tylko swoje suplementy na stawy...

dotarła już paczuszka od Maji z zapasem jedzonka i ipaktine, dziekujemy!!!

i kilka wpłat...ale to już uzupełnie chyba jutro :oops:bo dziś dużo roboty, nie wiadomo w co rece włożyć....

Posted

Olena84,Agacik to chyba Twój pies z awatarku :crazyeye:,ale dokonałam odkrycia,co :roll:
Piesio wygląda na bardzo zadowolonego,pani pewnie go zal i dokarmia ponad normę.Starsi ludzie często tak mają.