Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 819
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

super dziewczyny! bardzo dziekuje!

mam dzisiaj taki dzień wątpliwości......
ta instytucja płatnych tymczasów jest mocno "kulawa"....
ale kiedy alternatywą jest uśpienie...?? to chyba lepsza taka "troche interesowna" pomoc niż przyglądanie się umieranu....

Agatek ma sie naprawde dorze... jest pogodny, zorientowany, przyjazny...
tylko nóżki ciągle słabe...
w czwartk jedziemy do kontroli, to zobaczymy jakie ma wyniki...

Posted

mnie dobija bezsilność ,chociaż staramy się jak możemy.Jest to jednak kropla w bezkresach potrzeb.Powiało ode mnie pesymizmem,mimo że z natury jestem optymistką z dużym poczuciem realizmu.
Zawsze się boję,że zatkamy się finansowo.Bazarki idą,ale tak jak kiedyś.Nasze fundusze też nie są z gumy, takich potrzebujących psów jest :roll:,że lepiej nie myślec.
No,ale cóż :roll: , do góry głowy i byle do przodu :lol:
Poszczęściło się Agatkowi, ładne imię :evil_lol:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
7,5 kg na miesiác powinno mu starczac spokojnie , maja Onka ma 15 na ponad miesiác , a on jest sporo mniejszy to 7,50 kg powinno starczyc, tyklko trzeba by bylo sklady tych karm porownac jak duza jest roznica miedzy skladnikowa miedzy royalem o happy dogiem nerkowym .

To jest karma specjalistyczna, specjalnie dla psow z problemami nerkowymi. Ja mam psa z pnn i daje m.in wlasnie ta.
Tutaj opis "Zbilansowana karma dietetyczna dla psów dla wspomagania przy chronicznych chorobach nerek, wątroby i serca.
O niewielkiej zawartosci białka, sodu i fosforu.
W przypadku chorób nerek i wątroby, organy te tracą możliwość usuwania substancji toksycznych z organizmu w naturalny sposób.
Dzięki odpowiedniemu żywieniu można uniknąć dalszych szkód na zdrowiu.
Sano-Croq N zawiera:
-zredukowaną zawartość fosforu przy odpowiednim stosunku wapnia i fosforu,
-zredukowaną zawartość białka pochodzącego z cennych surowców
-optymalną również przy chorobach serca niską zawartość sodu." Bialko - 12,5%, wapno 0,6 %, fosfor 0,3 %, sod 0,1 %. Ciekawe w niej jest to, ze jako chyba jedyna zawiera bialko pochodzace z wolowiny, wyselekcjonowane, wysokostrawne.

Posted

saganka napisał(a):
.....To jest karma specjalistyczna, specjalnie dla psow z problemami nerkowymi. .....

to super!
jak mu sie skończy ta co teraz ma z Royala... a Ty bedziesz chciała wspomagać go to możemy spróbować tej karmy...
a w ogóle to chyba dzisiaj przelew od Ciebie przyszedł...bo wprawdzie nie ma nicku ale nazwisko podobne....

ja umieszczam przelewy na pierwszej stronie pod zdieciami....
jesliby była nadwyżka z karmy to automatycznie na dt, na pierwszy miesiąc (od 21grudnia-20 stycznia) pójdzie....

Posted

KIKOU a moze na pierwszej stronie zapisz tez jakie są deklaracje na comiesięczne wpłaty będzie wiadomo, kto się zdeklarował i ile brakuje. moze w pierwszy poscie tez napisz ile jeszcze brakuje by utrzymac psa co miesiąc

Posted

:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: no jak nie chce to nie pisz :eviltong::eviltong::eviltong: , ale wiesz jak to jest jak ktoś nowy zajrzy, to pomyśli ze juz nic nam nie brakuje , a tu potrzeby są nadal na DT

Posted

GoskaGoska napisał(a):
KIKOU a moze na pierwszej stronie zapisz tez jakie są deklaracje na comiesięczne wpłaty będzie wiadomo, kto się zdeklarował i ile brakuje. moze w pierwszy poscie tez napisz ile jeszcze brakuje by utrzymac psa co miesiąc

to bardzo dobry pomysł żeby na pierwszej stronie była aktualna sytuacja finansowa psiaka, nie każdemu chce się przeglądać cały wątek i sprawdzać czy pieniądze sa jeszcze potrzebne czy nie

Posted

marysia55 napisał(a):
kikou ja narazie kibicuje Bezunii, jak sie jej sytuacja wyjasni to wtedy możecie liczyć na 100% że tę kasiore przerzucę na inna bidulę :razz::razz:

dziekujemy Mary:buzi::loveu:

Posted

wszystko to co doszło jest na pierwszej stronie....

tam gdzie był wpisany nick podałam nick, w pozostałych przypadkach imiona i pierwszą litere nazwiska

dzisiaj jeszcze nie było księgowania

Posted

Ja dopiero wieczorem dostałam kody i w nocy wysyłałam pieniążki.Myślałam,że jak nie było już Cię w przelewach oczekujących,to znaczy,że już są u Ciebie.
To mój pierwszy przelew przez internet:roll:

Posted

przez interent to one tak idá szybciej niz w banku nie mowiác o poczcie, spokojnie jesli robila to w nocy to w mbanku kasa ksiéguje sié ok 13 i 17, jesli przelew robilas w nocy to dzis bédzie na 100%. Ja to tylko przez internet wszytsko płacę , przelew do kazdego banku za darmo, bez kolejek zobaczysz ze sie od tego uzaleznisz :lol: