aganela Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Rajciu!!Pomocy!!!Pomocy!!!:cry::bigcry: Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 tak przez skore czuje , ze kikou to wlasnie jego zgarnęla. normalnie cud ,ze dzis jechalyscie po Bezunie i on się załapał. co teraz do 20.12 to malo czasu , kurcze kto pomoze psiakowi:placz: Quote
kikou Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 piesek jest bardzo biedny.... potrzebuje domu na parterze, bo schody dla niego są nie do pokonania... jego chude nogi nie podnoszą jego zatuczonego ciałka.... psiunio przekroczył też nieco moje możliwości noszenia po schodach... tak troche wciągaliśmy się...... bez pomocy psiunio mial czas do jutra...... Quote
sleepingbyday Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 jezu, myslałam, że po sprawie.. ale jest odroczenie. ktos ma parter? plisss. Quote
mru Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 oh nerki :( eeeh mój Atosek na nerki chorował on potrzebuje domku :( Quote
Wet-siostra Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Psiaczku,wyrok chwilowo odroczony... Ale-co dalej??? POMOCY!!! Quote
kikou Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 nie czekajmy az bedzie po sprawie....... może ktoś ma nerkowe jedzonko dla biedaczka? Quote
iwa77 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Kasiu chylę czoła .... Tak na szybko może zrzutka na karmę dla nerkowców i leki - dołoży ktoś jakiegoś grosza. Kasia nie może zostać z tym problemem sama .... Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 dziewczyny robimy zbiorkę na karmę dla nerkowcow - nawet drobne wpłaty , kto ile moze. Quote
iwa77 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Dobra ja zacznę - ode mnie 20 zł na karmę i leki ! KTO JESZCZE WSPOMOŻE BIDULKA ?????????????????? Quote
kikou Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 sytuacja wyglada tak, że niezależnie gdzie biedak trafi to po prostu pojedzie z karmą...bo nic innego i tak nie powinien jesc... oczywiscie moglabym pojsc jutro i kupic kilogram...ale to marnowanie pieniedzy lepiej zebrac na duzy worek bo w koncowym rozrachunku wyjdzie to taniej... u lekarza bylismy w schronisku, w tej chwili zalecil antybiotyk zeby wykluczyc ogniska bakteryjne i ta karme nerkowa Renal, a za tydzien mamy isc na kontrole, badanie krwi i wtedy powie czy jakies inne leki wprowadzi czy nie.... no na nerki zbyt wielu lekarstw to nie ma... Lekarz mówi, że te wartosci jeszcze nie sa az tak wysokie zeby trzba było go plukać pod kroplówką.... teoretycznie podjęte kroki powinny mu pomóc...... teraz chrapie biedaczek, był wymęczony wycieczkami dzisiaj... zajął kącik w łazience i nigdzie nie chodzi.... ze stresu chyba tez wcale nie sika... ale może się odpręży... teraz popił sporo i zjadł małą kolacyjke....i zobaczymy... Quote
Jaaga Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Ja mam ze 2 kg Renala. Podajcie adres, na jaki mam ją wysłać. Może tyle też sie przyda. Spróbujcie kupić mu ze Stanów Azodyl. wiem, ze na którymś z serwisów ogłoszeniowych ktoś kiedyś sprzedawał. Ewentualnie prooducent wysyła pocztą lotniczą. Koszt ok 30 dolarów, a przesyłka ekspresowa 25 dolarów. Paczka dochodzi w 2-3 dni. Działa świetnie. ja zawsze podaję przy podwyzszonym moczniku czy kreatyninie. Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 wlasnie zbieramy na Royala nerkowego : ROYAL CANIN Renal 14kg hm....pomysle zaraz nad bazarkiem :roll: 235zl iwa77 daje 20zl Quote
Reksiu21 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Kasiu, a wiesz jakie wyniki mocznika i kreatyniny on ma? Quote
Gogonek Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Mogę 10 zł dorzucić, więcej niestety na razie nie ma szans:roll: Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 to narazie mamy 30zl ( poprosilam ang ciotki o pomoc ) moze ktoras wesprze Quote
GoskaGoska Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 ekspresowy bazarek 2 portfele + pasek : http://www.dogomania.pl/forum/f99/nowe-portfele-pasek-na-karme-renal-dla-psa-do-uspienia-do-6-12-godz-20-a-126422/#post11370036 Quote
kikou Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Reksiu21 napisał(a):Kasiu, a wiesz jakie wyniki mocznika i kreatyniny on ma? z wrażenia nie wzięłam wyniku ze sobą.... ale mocznika ok. 3 razy wiecej niz norma przewiduje.... a kreatyniny tez podwyzszone.. ale nie pamietam o ile.... ....podobno to taki stan, że maluch ma jeszcze szanse..... Quote
Lionees Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 No właśnie miałam poprosić o numer konta;) Quote
Recommended Posts