Kaj(t)ek Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Witam. Bardzo proszę o radę, co kupić do codziennej pielęgnacji półrocznego pudelka toya. Piesek niewystawowy; chodzi o wybór szczotki(?), grzebienia(?), szamponu (Co jeszcze potrzebne?) do domowej pielęgnacji sierści. Przy okazji: czym najlepiej czyścić zęby, uszy, przemywać oczy? Z góry dzięki za rady. :) Quote
aneta Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Żeby piesek ładnie wyglądał to nie ma znaczenia czy jest wystawowy czy nie - kosmetyki, pielęgnacja, sprzęt jest taki sam. Chodzi o zdrową szatę i dobry wygląd :) Po pierwsze systematyczność :) I dobry fryzjer który czuje rasę :roll:. Grzebień o długich szeroko rozstawionych zębach Szczotka z zakrzywnionymi drucikami Szczotka półokrągła Szampon + odżywka (tylko nie te co są w ogólnych sklepach zoo bo można sobie narobić problemu) - np. Bea, Crown Royal, 1#All System, BioGroom itd z reguły do dostania w specjalistycznych sklepach zoo , w sklepach internetowych i na wystawach. Suszarka o dość sporej mocy do suszenia (chyba że chcesz rozczesywać dredy) Do zębów szczoteczka dla dzieci, może być elektryczna, może być zwykła Do uszu i oczu waciki i zwykła przegotowana woda, zioła potrafią uczulić. Quote
okla555 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Najlepiej dopilnuj jedzenia bo mój tojuś przez swoje wielkie oczy wyrósł na miniaturkę :p Quote
aniac50 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 okla555 napisał(a):Najlepiej dopilnuj jedzenia bo mój tojuś przez swoje wielkie oczy wyrósł na miniaturkę :p Okla- zwróc uwagę na datę !!!!;) Quote
okla555 Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 aniac50 napisał(a):Okla- zwróc uwagę na datę !!!!;) hahahah nie zauważyłam :p Quote
Recommended Posts