Ninka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Dziewczyny, to bardzo przykra historia, i smutno mi, ze nie moge pomoc:-( trafiaja do mnie na DT psiaki w roznym stanie, nie moge pozwolic, zeby byla choc MOZLIWOSC zarazenia... Widze, ze macie juz duzo pieniazkow!!! Wrzuccie to w pierwszy post, napiszcie w temacie, ze grozi uspienie i ile konkretnie brakuje. I szukajcie kogos z warunkami do odseparowania psiaka, bo jak czytalam bywa agresywny do innych psow, nie wiadomo jak reaguje na koty, i wymaga indywidualnj opieki. Zaznaczam Quote
kdzikowski Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Witajcie, zróbcie listę rzeczy potrzebnych dla Ibisa i umieśćcie na Dla zwierząt Jeżeli chcecie to dajcie tu na forum a ja zamieszczę ogłoszenie, tam jest masa ludzi oddających rzeczy za darmo i na pewno znajdzie się coś dla Ibisa. Pozdrawiam wszystkich ! Quote
sonikowa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Widzialam tego Ibiska na bannerku, ale dopiero teraz weszlam :oops: Miesiecznie nic nie dorzuce, bo juz i tak za duzo mam, ale kiedy bedzie jechal to cos jednorazowo na pewno. Wpiszcie mnie jednorazowo na 20 zl, a zobacze czy nie uda sie wiecej. Pianka, dalej nie masz tego perhydrolu? Quote
Pianka Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Dalej nie mam:shake: u mnie tu w pobliżu nie ma takich sklepów- czyli chemicznych. Moze w aptece będą mieć. kdzikowski- dziekuje bardzo, brakuje narazie tego perhydrolu Quote
sonikowa Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 A to mozna kupic w aptece? To chyba najprosciej... Jak ci sie nie uda, to daj znac, popytam mamy, ktora kiedys pracowala w sanepidzie, moze bedzie miala jakis pomysl/ Pianka napisał(a):Dalej nie mam:shake: u mnie tu w pobliżu nie ma takich sklepów- czyli chemicznych. Moze w aptece będą mieć. kdzikowski- dziekuje bardzo, brakuje narazie tego perhydrolu Quote
Pianka Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 No własnie nie wiem czy można, kaa mówiła, żebym spróbowała sie tam zapytać. dobra to lece do apteki;) Quote
mariamc Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Udało mi się w końcu;) Mój hotelik, to hotel przy nowym schronisku. Cena za miesiąc -200 pln. Psy w boksach 3m na 2m, teren nie jest jeszcze ogrodzony, ale będzie w ciągu miesiąca. Psy wyprowadzane na spacer przez wolontariuszy, minimum 3 razy dziennie.Póżniej będą biegac też luzem. Jeśli chodzi o kąpiel ,nie ma problemu. Jest psia łazienka, wysłałam zdjęcia. Cenę pewnie będę podnosić, od września o 50 pln do grudnia. W cenę wliczone jest żarcie, gotujemy serca, przełyki, płuca. Zywność kat III z rzeżni. Jeśli karma specjalistyczna, to na wasz koszt. O resztę proszę pytać. Aktualnie w schronisku jest 60 psów. Na etatach pracuje 5 osób + wolontariat + praktyki uczniów z tech. wet.+ skazani. Schronisko i hotel obsługuje 3 wetów. Quote
ab-agnieszka Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Danusia jestes cudowna. Mysle ze lepszego miejsca dla Ibisa nie bedzie :lol: Quote
mariamc Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 I jeszcze jedno, schronisko i hotel nie są prywatne. Kazda wpłata na fakturę vat. Miasta przekazało schronisko w zarząd PGK a ja tu jestem tylko kierowniczką. A kasę zbieramy na kocią wolierę;) Quote
agaga21 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 danusiu, bardzo ci dziękuję, że znalazłaś dla ibisa miejsce. ja wiem że u ciebie psiaki mają jak na wakacjach. teraz wszystko zależy od dziewczyn z rudy śl. ibisku, jest dla ciebie szansa!!! Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Ibis przyjechał dziś razem z Płotkiem. Dalej decyzja nalezy do dziewczyn ;) Choć u mariamc na pewno miałby super opieke wet-bo na miejscu i no i te super europejskie łazienki-zazdroszczę:razz: Ibisek mimo wszystko nie wyglada jakos tragicznie, sa ubytki w sierści, ale myslałam,że bedzie gorzej. Jest dziwną mieszanką- ast, shar-pei, kundelek:roll: Jest cudnie pręgowany!! Bardzo sympatyczny i otwarty .Grzeczny, mało szczekliwy- jak na razie:evil_lol: Takie zdjęcia na szybko- jutro załozymy nowa obrożę. Dzis juz psiaki pełne wrażeń powłaziły spac do budy;) Quote
Pianka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 Aniu dziękuje ci za przyjęcie Ibiska:loveu: Teraz tak, no niestety z mariamc się minelismy jak widać, rano o 8 wyjeżdżaliśmy ze schroniska z Płotkiem i Ibisem. To co teraz? kolejny przerzut? czy zostawiamy tak jak jest dopóki oba psy się zgadzają? jesli chodzi o koszty to Ania mówiła, że za dwa psy 500 zł (jak damy karme) lub 650 zł (jak nie damy) w sumie ja myśle, że lepiej zostawić jak jest i kombinować jak się psy przestana zgadzać. nie wiem jak uważacie? Quote
agaga21 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 ibis super będzie miał na pewno u ciebie aniu tylko szkoda, że pianka nie dała mi znać żebym już nie zawracała mariamc głowy. Quote
agaga21 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Pianka napisał(a):Aniu dziękuje ci za przyjęcie Ibiska:loveu: Teraz tak, no niestety z mariamc się minelismy jak widać, rano o 8 wyjeżdżaliśmy ze schroniska z Płotkiem i Ibisem. To co teraz? kolejny przerzut? czy zostawiamy tak jak jest dopóki oba psy się zgadzają? jesli chodzi o koszty to Ania mówiła, że za dwa psy 500 zł (jak damy karme) lub 650 zł (jak nie damy) w sumie ja myśle, że lepiej zostawić jak jest i kombinować jak się psy przestana zgadzać. nie wiem jak uważacie? aha, w takim wypadku to myślę że lepiej już niech zostanie.dużej różnicy w cenie nie ma, opieka dobra i tu i tam więc chyba już nie ma co kombinować Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Aga- zawracac głowe trzeba;) Ibis z Płotkiem są razem w kojcu, jak sie ich przyjażń ułozy nie wiadomo...no i leczenie Ibisa- nie wiem czy nie powinien mimo wszystko miec opieki indywidulanej i własnego miejsca tylko dla siebie. Mariamc chyba tak samo cenowo wychodzi. Może awaryjnie przytrzymajcie u niej miejsce jesli można. Oczywiście decyzja nelezy do was- Ibis może zostac u mnie albo jechac dalej;) To super fajny i grzeczny psiak!! Quote
Pianka Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 agaga21 napisał(a):ibis super będzie miał na pewno u ciebie aniu tylko szkoda, że pianka nie dała mi znać żebym już nie zawracała mariamc głowy. mariamc miała mi dac znac w piątek co i jak, tak pisała na pw. Była cisza to zdecydowałam, że Ibis też jedzie, przecież nie będzie gnił w schronisku, a czekać na odpowiedź ryzykowne, bo przecież może się okazać, że nie ma miejsca. a o tym, ze jest możliwosc pojechania Ibiska do Ani pisałam, zdaje sie że nawet dwa razy;) Ja chciałabym, żeby darczyńcy zdecydowali co dalej, to wy będziecie płacić, wiec decydujcie. Mnie to jedno, byle tylko Ibiskowi było dobrze:loveu: Quote
Brysio Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 ooo jakie wiesci:loveu: Pianko gdzie przelac kase na Ibiska? Quote
Pianka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 numer konta Mizantropia Gorczeniczka 2, 87-300 Brodnica mbank 02 1140 2004 0000 3502 6069 0298 w tytule "dla Ibisa +nick" wszystkim deklarujacym wysyłam to tez na pw, jakby ktoś nie zauwazył przypadkiem tutaj;) Lista osób deklarujacych miesięczne kwoty od lipca 10 zł- Brysio 10 zł- natalijo 100 zł- niufek 65 zł- coronaaj 50 zł- mtf zalesie 15 zł- ab-agnieszka 10 zł- agaga21 260 zł- deklarowana kwota miesięczna Ania będzie potem wpisac wpłaty a ja wszystko będe wrzucać do 1 postu. a tu bazarek http://www.dogomania.pl/forum/f99/archiwalne-numery-przyjaciel-pies-na-chorego-ibiska-do-15-08-2008-a-142117/#post12648873 Quote
mariamc Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Mam problem z wejściem. I nie ukrywam, że po awanturze na wątku Alberta, wahałam się ,co odpowiedzieć. Może traktujcie mój hotelik jako już ostateczność ,wtedy ,kiedy pies jest chory i nigdzie nie chcą go w takim stanie przyjąć. Szczecinek to małe miasteczko i opieka wet. tania ale dobra. Jeden z moich lekarzy ze specjalizacją w zakresie psio -kocim. Quote
agaga21 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 danusiu, na pewno ja nie traktuję hoteliku u ciebie jako ostateczność! wręcz przeciwnie, uważam, że na pewno u ciebie psiaki są zadowolone i pod wspaniałą opieką a warunki macie wspaniałe! prawda jest taka, że rzeczywiście zawozimy do ciebie chorą sunię, ale i zdrowe będziemy wozić jesli tylko będziesz miała dla nas miejsca;) Quote
Ewelina.w38 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Zapraszam wszystkich na Ibiskowy bazarek z etui na okulary i telefony:) Wszystkie zebrane pieniążki zostaną przeznaczone na hotelik i inne wydatki Ibiska. Gorąco zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-z-etui-na-ibiska-do-ok-29-07-a-142225/#post12640341 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Ibis miewa sie bardzo dobrze, ma apetyt i chętnie wychodzi na spacer. Jest bardzo żywy i otwarty do ludzi. Ciągnie trochę na smyczy;) Bylismy dziś na długim spacerze-bardzo go bociany zainteresowały:roll: Czy on jest gdzieś ogłaszany w ogóle? Miałam porobić ładne zdjęcia, a przyszłą taka nawałnica i zobiło się ciemno....:mad: Płotek się schował;) Ibis dostał nową obrożę, ale najlepiej byłoby mu sprawic szelki. Pomyslimy;) Quote
Pianka Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a): Czy on jest gdzieś ogłaszany w ogóle? ja mam go cały czas na cafeanimal, naszaklasa i allegro ale w sumie chorego psa nikt nie weźmie, czekamy aż wyzdrowieje, wtedy akcje z ogłoszeniami zrobimy. On młody szybko powinien domek znaleźć;) daj znac potem jak leczenie idzie:lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Wpływy do mnie: +10 zł Agaga 21:loveu: Quote
Recommended Posts