Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, to bardzo przykra historia, i smutno mi, ze nie moge pomoc:-(

trafiaja do mnie na DT psiaki w roznym stanie, nie moge pozwolic, zeby byla choc MOZLIWOSC zarazenia...

Widze, ze macie juz duzo pieniazkow!!!

Wrzuccie to w pierwszy post, napiszcie w temacie, ze grozi uspienie i ile konkretnie brakuje.

I szukajcie kogos z warunkami do odseparowania psiaka, bo jak czytalam bywa agresywny do innych psow, nie wiadomo jak reaguje na koty, i wymaga indywidualnj opieki.

Zaznaczam

Posted

Witajcie,
zróbcie listę rzeczy potrzebnych dla Ibisa i umieśćcie na Dla zwierząt
Jeżeli chcecie to dajcie tu na forum a ja zamieszczę ogłoszenie, tam jest masa ludzi oddających rzeczy za darmo i na pewno znajdzie się coś dla Ibisa.
Pozdrawiam wszystkich !

Posted

Widzialam tego Ibiska na bannerku, ale dopiero teraz weszlam :oops:
Miesiecznie nic nie dorzuce, bo juz i tak za duzo mam, ale kiedy bedzie jechal to cos jednorazowo na pewno. Wpiszcie mnie jednorazowo na 20 zl, a zobacze czy nie uda sie wiecej.

Pianka, dalej nie masz tego perhydrolu?

Posted

Dalej nie mam:shake:

u mnie tu w pobliżu nie ma takich sklepów- czyli chemicznych.
Moze w aptece będą mieć.

kdzikowski- dziekuje bardzo, brakuje narazie tego perhydrolu

Posted

A to mozna kupic w aptece? To chyba najprosciej... Jak ci sie nie uda, to daj znac, popytam mamy, ktora kiedys pracowala w sanepidzie, moze bedzie miala jakis pomysl/

Pianka napisał(a):
Dalej nie mam:shake:

u mnie tu w pobliżu nie ma takich sklepów- czyli chemicznych.
Moze w aptece będą mieć.

kdzikowski- dziekuje bardzo, brakuje narazie tego perhydrolu

Posted

Udało mi się w końcu;)

Mój hotelik, to hotel przy nowym schronisku.

Cena za miesiąc -200 pln.

Psy w boksach 3m na 2m, teren nie jest jeszcze ogrodzony, ale będzie w ciągu miesiąca. Psy wyprowadzane na spacer przez wolontariuszy, minimum 3 razy dziennie.Póżniej będą biegac też luzem.

Jeśli chodzi o kąpiel ,nie ma problemu. Jest psia łazienka, wysłałam zdjęcia.

Cenę pewnie będę podnosić, od września o 50 pln do grudnia.

W cenę wliczone jest żarcie, gotujemy serca, przełyki, płuca.
Zywność kat III z rzeżni.
Jeśli karma specjalistyczna, to na wasz koszt.
O resztę proszę pytać.
Aktualnie w schronisku jest 60 psów.
Na etatach pracuje 5 osób + wolontariat + praktyki uczniów z tech. wet.+ skazani.
Schronisko i hotel obsługuje 3 wetów.

Posted

I jeszcze jedno, schronisko i hotel nie są prywatne.
Kazda wpłata na fakturę vat.
Miasta przekazało schronisko w zarząd PGK a ja tu jestem tylko kierowniczką.
A kasę zbieramy na kocią wolierę;)

Posted

danusiu, bardzo ci dziękuję, że znalazłaś dla ibisa miejsce. ja wiem że u ciebie psiaki mają jak na wakacjach. teraz wszystko zależy od dziewczyn z rudy śl.
ibisku, jest dla ciebie szansa!!!

Posted

Ibis przyjechał dziś razem z Płotkiem.
Dalej decyzja nalezy do dziewczyn ;) Choć u mariamc na pewno miałby super opieke wet-bo na miejscu i no i te super europejskie łazienki-zazdroszczę:razz:

Ibisek mimo wszystko nie wyglada jakos tragicznie, sa ubytki w sierści, ale myslałam,że bedzie gorzej. Jest dziwną mieszanką- ast, shar-pei, kundelek:roll:
Jest cudnie pręgowany!! Bardzo sympatyczny i otwarty .Grzeczny, mało szczekliwy- jak na razie:evil_lol:
Takie zdjęcia na szybko- jutro załozymy nowa obrożę. Dzis juz psiaki pełne wrażeń powłaziły spac do budy;)

Posted

Aniu dziękuje ci za przyjęcie Ibiska:loveu:

Teraz tak, no niestety z mariamc się minelismy jak widać, rano o 8 wyjeżdżaliśmy ze schroniska z Płotkiem i Ibisem.

To co teraz? kolejny przerzut? czy zostawiamy tak jak jest dopóki oba psy się zgadzają?

jesli chodzi o koszty to Ania mówiła, że za dwa psy 500 zł (jak damy karme) lub 650 zł (jak nie damy)

w sumie ja myśle, że lepiej zostawić jak jest i kombinować jak się psy przestana zgadzać.

nie wiem jak uważacie?

Posted

Pianka napisał(a):
Aniu dziękuje ci za przyjęcie Ibiska:loveu:

Teraz tak, no niestety z mariamc się minelismy jak widać, rano o 8 wyjeżdżaliśmy ze schroniska z Płotkiem i Ibisem.

To co teraz? kolejny przerzut? czy zostawiamy tak jak jest dopóki oba psy się zgadzają?

jesli chodzi o koszty to Ania mówiła, że za dwa psy 500 zł (jak damy karme) lub 650 zł (jak nie damy)

w sumie ja myśle, że lepiej zostawić jak jest i kombinować jak się psy przestana zgadzać.

nie wiem jak uważacie?

aha, w takim wypadku to myślę że lepiej już niech zostanie.dużej różnicy w cenie nie ma, opieka dobra i tu i tam więc chyba już nie ma co kombinować

Posted

Aga- zawracac głowe trzeba;) Ibis z Płotkiem są razem w kojcu, jak sie ich przyjażń ułozy nie wiadomo...no i leczenie Ibisa- nie wiem czy nie powinien mimo wszystko miec opieki indywidulanej i własnego miejsca tylko dla siebie.
Mariamc chyba tak samo cenowo wychodzi.
Może awaryjnie przytrzymajcie u niej miejsce jesli można.

Oczywiście decyzja nelezy do was- Ibis może zostac u mnie albo jechac dalej;) To super fajny i grzeczny psiak!!

Posted

agaga21 napisał(a):
ibis super będzie miał na pewno u ciebie aniu tylko szkoda, że pianka nie dała mi znać żebym już nie zawracała mariamc głowy.

mariamc miała mi dac znac w piątek co i jak, tak pisała na pw.
Była cisza to zdecydowałam, że Ibis też jedzie, przecież nie będzie gnił w schronisku, a czekać na odpowiedź ryzykowne, bo przecież może się okazać, że nie ma miejsca.
a o tym, ze jest możliwosc pojechania Ibiska do Ani pisałam, zdaje sie że nawet dwa razy;)

Ja chciałabym, żeby darczyńcy zdecydowali co dalej, to wy będziecie płacić, wiec decydujcie.
Mnie to jedno, byle tylko Ibiskowi było dobrze:loveu:

Posted

numer konta

Mizantropia
Gorczeniczka 2, 87-300 Brodnica
mbank 02 1140 2004 0000 3502 6069 0298

w tytule "dla Ibisa +nick"

wszystkim deklarujacym wysyłam to tez na pw, jakby ktoś nie zauwazył przypadkiem tutaj;)

Lista osób deklarujacych miesięczne kwoty od lipca
10 zł- Brysio
10 zł- natalijo
100 zł- niufek
65 zł- coronaaj
50 zł- mtf zalesie
15 zł- ab-agnieszka
10 zł- agaga21

260 zł- deklarowana kwota miesięczna

Ania będzie potem wpisac wpłaty a ja wszystko będe wrzucać do 1 postu.

a tu bazarek
http://www.dogomania.pl/forum/f99/archiwalne-numery-przyjaciel-pies-na-chorego-ibiska-do-15-08-2008-a-142117/#post12648873

Posted

Mam problem z wejściem.
I nie ukrywam, że po awanturze na wątku Alberta, wahałam się ,co odpowiedzieć.
Może traktujcie mój hotelik jako już ostateczność ,wtedy ,kiedy pies jest chory i nigdzie nie chcą go w takim stanie przyjąć.
Szczecinek to małe miasteczko i opieka wet. tania ale dobra.
Jeden z moich lekarzy ze specjalizacją w zakresie psio -kocim.

Posted

danusiu, na pewno ja nie traktuję hoteliku u ciebie jako ostateczność! wręcz przeciwnie, uważam, że na pewno u ciebie psiaki są zadowolone i pod wspaniałą opieką a warunki macie wspaniałe!
prawda jest taka, że rzeczywiście zawozimy do ciebie chorą sunię, ale i zdrowe będziemy wozić jesli tylko będziesz miała dla nas miejsca;)

Posted

Ibis miewa sie bardzo dobrze, ma apetyt i chętnie wychodzi na spacer. Jest bardzo żywy i otwarty do ludzi.
Ciągnie trochę na smyczy;) Bylismy dziś na długim spacerze-bardzo go bociany zainteresowały:roll:
Czy on jest gdzieś ogłaszany w ogóle?

Miałam porobić ładne zdjęcia, a przyszłą taka nawałnica i zobiło się ciemno....:mad: Płotek się schował;)
Ibis dostał nową obrożę, ale najlepiej byłoby mu sprawic szelki. Pomyslimy;)

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Czy on jest gdzieś ogłaszany w ogóle?

ja mam go cały czas na cafeanimal, naszaklasa i allegro

ale w sumie chorego psa nikt nie weźmie, czekamy aż wyzdrowieje, wtedy akcje z ogłoszeniami zrobimy. On młody szybko powinien domek znaleźć;)

daj znac potem jak leczenie idzie:lol: