Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja 3 miesięczna sunia prócz tego, że sika często to jeszcze w baaardzo dużych ilościach. A najwięcej gdy biega po kałużach (co uwielbia).. Czy to nic złego ża tak dużo oddaje moczu?
Pozdrawiam serdecznie

Posted

natasha900 napisał(a):
Moja 3 miesięczna sunia prócz tego, że sika często to jeszcze w baaardzo dużych ilościach....Czy to nic złego ża tak dużo oddaje moczu?

No wiesz "dużo" to rzecz względna i dość trudna do oceny "na oko"
Prawdziwy wielomocz to sprawa bardzo poważna ale wątpię, że tu mamy z tym do czynienia.
Najlepiej, jeśli coś Cię niepokoi "złap" trochę moczu, daj do analizy ( badanie ogólne moczu to ok 6-8 zł i mozna zrobić w "ludzkim" laboratorium) - wynik rozstrzygnie czy nie ma stanu zapalnego dróg moczowych ( częste siusianie) i czy ciężar właściwy moczu jest prawidłowy ( ocena wielomoczu).

Posted

Narazie zaczęłam oswajać ją ze smyczą w domu nie idzie tak źle mam nadzieję że w końcu się nauczy życzcie powodzenia

• 1 year later...
Posted

karolina32 napisał(a):
Mam pytanie moj pies ciągle sika i to dosłwnie np.w czoraj przyszłam z podworka odpiełam smycz i on jusz sika na podłoge czy morze mieć chory pechez pomozcie dodam ma 5 m

Moja sunia sikała i piła, piła i sikała.Wet zrobił usg, badanie krwi i moczu. Okazało się,że sunia ma cukrzycę, jesteśmy w trakcie leczenia....

• 11 months later...
  • 5 years later...
Posted

Mój Drago ma 2,5 miesiąca sika bardzo dużo i często chociaż niewiele pije i chodzi na częste spacery. Potrafi siusiac nawet co 10-20 minut. Jest to dość męczące ale liczymy na szybka poprawę ;)

Posted

Szczeniaki sporo siusiają,ale Twoj chyba

"za sporo".Przejdz sie do weta,zrob badanie moczu,po co mu chroniczne zapalenie pęcherza,np.