Morgan:-) Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 IKA & SONIA - na większości tych stron Ramzes już jest - do końca stycznia, ale dziękuję za odświeżenie :lol: Quote
Ada-jeje Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 To ja poprosilam IKA & Sonia o ogloszenia bo nie jestem na bierzaco do kiedy sa one wazne, a telefony milcza albo zadzwoni ktos zupelnie nie znajacy sie na rasie, a do takiej osoby Ramzes trafic nie moze :shake: Quote
Morgan:-) Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ada-jeje ja przeciez nie mam pretensji :lol: Moje ogłoszenia są ważne do końca stycznia. Ale to bardzo dobrze - im więcej tym lepiej :evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Kolejne ogłoszenia dla Ramzeska: www.isu.pl www.adin.pl www.dwukropek.pl www.owi.pl www.nasipupile.pl www.zoonet.pl www.ogloszenia.vtele.info www.przygarnijzwierzaka.pl www.przygarnij.pl www.spacerek.net www.ogloszenia.moje.pl www.karusek.com.pl www.czworonogi.eu www.ogloszenia.web-marketing.pl www.zwierzaki.org Quote
viverna Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 sorki z off ale może ktoś z Was ją uratuje http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekna-czarna-sunia-w-typie-amstaffa-dt-ds-na-cito-jutro-schron-lodz-129476/ BARDZO PILNIE POTRZEBNY DT! Quote
Ulaa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Przyszedł taki mail, co odpisać? Witam, Jestem Łukasz i mam skończone 20 lat, jestem uczniem , bardzo zainteresowałem się tym zwierzakiem który bardzo mi się podoba i chciałbym mu pomóc, to znaczy jestem zainteresowany jego adopcją.Chciałbym się dowiedzieć jakie muszę spełniać warunki jako nowy właściciel? Motywując swoją decyzję chciałbym opisać kim jestem, i dlaczego akurat on: mianowicie jestem spokojnym nastolatkiem nigdy nie miałem zatargów z prawem, uczę się, mieszkam na przedmieściach miasta Krakowa we własnym domu z rodzicami, co prawda nie ogrodzonym do końca ponieważ brakło pogody na dokończenie ogrodzenia, mam 10 letnią siostrę. Z psami mam do czynienia od dziecka tzn. rodzice nabyli mi owczarka niemieckiego i miałem go od małego sam go nauczyłem wielu komend, potem gdy miał 11 lat był po nosówce więc musiałem go z wielkim bólem uśpić, ojciec przyprowadził kundelka ale też był stary i miał problemy z kręgosłupem i wkrótce zdechł, obecnie mam w domu owczarka ale ciągle moja siostra mówi że jest jej i mam mieszane uczucia co do niego bo nie jest ze mną tylko z nią a bardzo chciałbym mieć psa takiego jaki mi się podoba, jestem dorosły i myśle że podołam, poza tym rodzice nie mają nic przeciwko temu ponieważ wiedzą jak bardzo chciałbym mieć psa i jak bardzo się zżyłem z psami. A dlaczego on ? Cóż postanowiłem kupić szczeniaka Amstaffa ale żaden nie był taki jaki bym chciał żeby był więc postanowiłem wziąć psa ze schroniska czy hoteliku dla zwierząt myśle że to słuszne i akurat jakiś miesiąc temu go zobaczyłem i od razu polubiłem i to bardzo, rozmawiałem z rodzicami i nie maja nic przciwko. Wiem że nie będzie łatwo ale rodzice pomogą i będzie dobrze tak myśle. Wszystkie psy które miałem były ze mną w domu, co prawda mam kojec na polu ale czasem w lecie pies był zamykany.Obecnie pies jest z nami w domu. Moje pytanie polega na tym w jaki sposób przebiega proces adopcji i jakie dokumenty są potrzebne, jakie warunki musze spełniać i czy potrzebna jest zgoda rodziców? Z treści ogłoszeń wnioskuję że Ramzes jest w Cieszynie a ja mieszkam w Krakowie więc musiałbym po niego pojechać swoim samochodem czy zapewniają Państwo transport? Bo jeśli nie to przyjade o ile oczywiście spełniam warunki oraz sprawę da sie załatwić w ciagu jednego dnia. Quote
agaga21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Jestem Łukasz i mam skończone 20 lat, jestem uczniem , .........mianowicie jestem spokojnym nastolatkiem [SIZE=3]czy to nie są sprzeczne informacje? Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 agaga - ja mam skonczone ...dzieści lat a czuję sie jak nastolatka:evil_lol: Ula - a mnie się podoba - to nie e-mail pt - chcę adoptować psa, proszę mi go dowieźć tu i tu... Ja umówiłabym kogoś na wizytę przedadopcyjną - wtedy wyjdzie czy to pełnoletnia osoba czy nie - co prawda nie wiem czy Ramzes zgodzi się z onkiem..ale zawsze można by panu polecić innego psiaka - a dokładnie sunię - tym bardziej,że w krakowskim schronisku takowe są i czekają na swoich ludzi Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pan nie tylko napisal meila jak widac ale rowniez zadzwonil do mnie, poniewaz w domu jest juz Onek poprosilam go o skontaktowanie sie z p. Tomkiem, jezeli p. Tomek uzna ze Ramzes moze isc do domu gdzie jest pies, to nasz mlody przyszly wlasciel ma sie ze mna skontaktowac. Bez rady p.Tomka ja sie na ta adopcje nie zdecyduje. Quote
Weronikaa Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Zapowiada się obiecująco :p Czekamy na dalsze wieści. Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Mnie też się podoba, widać że chłopak naprawdę jest zainteresowany i napisał dość sporo a nie jak to zwykle bywa " ile kosztuje i kiedy mi go przywieziecie " No może coś z tego będzie :roll: Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 :multi::multi::multi: wklejam meila jakiego otrzymalismy od p. Tomka Witam serdecznie. na miesiąc luty proszę nie wpłacać mi pieniędzy za pobyt Ramzesa, w tym miesiącu będzie on na moim utrzymaniu. pozdrawiam. tomek. Kto jeszcze mile zaskoczony oprocz mnie :crazyeye: Quote
Herspri Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ada-jeje napisał(a)::multi::multi::multi: wklejam meila jakiego otrzymalismy od p. Tomka Witam serdecznie. na miesiąc luty proszę nie wpłacać mi pieniędzy za pobyt Ramzesa, w tym miesiącu będzie on na moim utrzymaniu. pozdrawiam. tomek. Kto jeszcze mile zaskoczony oprocz mnie :crazyeye: :crazyeye::-o ale super prezent :loveu: Quote
agaga21 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ada-jeje napisał(a)::multi::multi::multi: wklejam meila jakiego otrzymalismy od p. Tomka Witam serdecznie. na miesiąc luty proszę nie wpłacać mi pieniędzy za pobyt Ramzesa, w tym miesiącu będzie on na moim utrzymaniu. pozdrawiam. tomek. Kto jeszcze mile zaskoczony oprocz mnie :crazyeye: piękny gest!serdeczne dzięki panie tomku!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
andzia69 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ada-jeje napisał(a)::multi::multi::multi: wklejam meila jakiego otrzymalismy od p. Tomka Witam serdecznie. na miesiąc luty proszę nie wpłacać mi pieniędzy za pobyt Ramzesa, w tym miesiącu będzie on na moim utrzymaniu. pozdrawiam. tomek. Kto jeszcze mile zaskoczony oprocz mnie :crazyeye: gdzie się takich ludzi klonuje?:multi::multi::multi: jestem w szoku:loveu::loveu::loveu: oby jeszcze domek się znalazł.... Quote
Morgan:-) Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 andzia69 napisał(a):gdzie się takich ludzi klonuje?:multi::multi::multi: jestem w szoku:loveu::loveu::loveu: oby jeszcze domek się znalazł.... A mnie przyszło do głowy, że może pan Tomek się na zabój zakochał w Ramzesiku i domek to on już może ma:razz: tylko że trzyma nas w napięciu :cool3: Nie wiem, czy pan Tomek bywa na forum i czyta ten wątek, ale hmmm... Panie Tomku proszę się przyznać :loveu: Ramzesik zostaje już u Pana prawda?? :diabloti: Quote
Ada-jeje Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Pan Tomek nie jest na forum nie czyta dogo ani tez watku Ramzesa, ale jest bardzo z niego zadowolony ze chlopak pojetny, zreszta czytalyscie wszystkie meile od p. Tomka, jedno jest pewne nie odda go pierwszemu lepszemu, tak jestesmy umowieni z p. Tomkiem ze to on sprawdzi przyszlego wlasciciela i przyszly wlasciciel bedzie musial sam jechac do p. Tomka odebrac Ramzesa. :evil_lol: Quote
Dea Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Ja też tego maila dostałam, i mnie wryło w krzesło, no bo takie piękne gesty nieczęsto się zdarzają:loveu: Quote
Weronikaa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Ukłony w stronę pana Tomka :modla: :multi: Quote
Ada-jeje Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 I tym oto sposobem Ramzes ktory mial byc uspiony :-( stal sie rarytasem nie dla byle kogo. :shake: Quote
Dea Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Mam nadzieję, że także Kajtek, amstaff który jest już długo w cieszyńskim schronisku w końcu dostanie swoją szansę. On nie sprawia problemów, jest naprawdę grzecznym psem, nie jest zagrożony uśpieniem, ale przecież schron to nie miejsce dla niego. No ale na razie czekamy na dobry odpowiedzialny dom dla pięknego Ramzesa. Quote
agaga21 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='Ada-jeje']Otrzymalam tez nowa fotke Ramzesa w towarzystwie pieknej dozycy ktora tez szuka nowego domu, komu przeslac fotke :-o kto wstawi :-o mogę wstawić agaga_21@op.pl Quote
Ada-jeje Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Otrzymalam tez nowa fotke Ramzesa w towarzystwie pieknej dozycy ktora tez szuka nowego domu, komu przeslac fotke :-o kto wstawi :-o Quote
Morgan:-) Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Ada-jeje no chyba Cie palnę!! :mad::mad: Quote
Recommended Posts