Jump to content
Dogomania

PILNE - amstaff w schronie do uśpienia! Potrzebna pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

Ciotka doddy se pozyskuje kolejne 2 psy w sobotę, więc na razie do niczego się nie zobowiązuje. Nie wie na czym będzie stać jak wszystko popłaci. Ale postaram się, bo psiaka bardzo żal i pomagać sobie trzeba. :multi:

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, pogadam z Panem Tomkiem, ale na kogoś muszę się powołać, bo człowiek mnie w ogóle nie zna, Ada mogę na Ciebie? Druga rzecz - spróbuję załatwić w schronie kastrację na ich koszt, jeżeli okaże się, że pies jest adopcyjny. Wtedy zrobiłby to wet schroniskowy, za jakiś czas. Nie obiecuję, ale spróbuję w poniedziałek pogadać o tym. Czy w tym hotelu płacicie z góry zawsze? Na wątku doliczyłam zaoferowane 250 złotych, ja mogę dać jednorazowo 100 złotych, więcej nie mogę na razie zaoferować, mam parę bid na utrzymaniu, więc co będzie w przyszłym miesiącu się okaże. No i rzeczy na bazarki - ktoś może coś zaoferować? Ja większość tego co miałam wystawiłam na te moje bidy, niewiele zostało, ale coś jeszcze wygrzebię.

Posted

Rozmawiałam z Panem Tomkiem, Ramzes ma miejsce od zaraz, tzn teraz w weekend nic nie załatwimy, on wyjeżdża i ja wyjeżdżam, więc wstępnie jesteśmy umówieni na poniedziałek - wtorek na transport. Ciotki bierzemy się do roboty!:multi:

Posted

Prześlij wraz z opisami i cenami, ja czasowo jestem zarżnięta, ale jeśli jeszcze ktoś pomoże, to damy radę. W sumie wystawić to jeszcze pół biedy, w pracy mam szybsze łącze, to choć część zrobię, ale później - podnosić, pilnować, rozsyłać linki... tu trzeba pomóc!

Posted

[quote name='Ada-jeje']Postaram sie wyslac fotki z opisem, podnosic to juz musimy wszyscy, linki tez bedziemy rozsyslac, a te rzeczy ktore beda u mnie ja bede wysylac sama.
To jeszcze ustalmy kwestię pieniędzy, gdzie zbieramy kasę za sprzedane rzeczy i zaoferowane wpłaty? Najlepiej, żeby to szło na jedno konto i aby jedna osoba rozliczała się z p. Tomkiem, żeby nad tym panować. Zdjęcia i opisy proszę na maila: dea2@op.pl

Posted

Dea to moze na poczatek zaplac p. Tomkowi za tydzien z gory, mowilas ze tyle kasy masz na poczatek, a jak wiemy Ramzes zagosci tam dluzej niz tydzien, mysle ze po tygodniu bedziemy wiedziec czy Ramzesa poddac kastracji.

Posted

RAMZES JUŻ BEZPIECZNY W HOTELIKU! Dzisiaj około 17-tej pracownicy schroniska zawieźli go na miejsce. Rozmawiałam z p. Tomkiem, ale poza komentarzem, że Ramzes "jak na razie żadnego mojego psa nie zeżarł":diabloti: niewiele wiem:p. Było już ciemno, więc niewiele można wskórać, pan Tomek zwrócił uwagę na to, że pies ma cały czas ogon do góry, który to ogon jest niestety nieco poraniony. Żadnych bardzo negatywnych zachowań nie zauważył na początek. Pieniędzy nie chce z góry. Ada będziesz się z nim kontaktowała? Kastrację prawdopodobnie uda się na koszt schronu, ale nie wiem jeszcze jak z opłatą za szczepienia.

Posted

Zadzwonie za kilka dni do p. Tomka i szczegoly bede opisywac na watku, moj syn jeszcze nie wrocil zebym mogla przeslac fotki z rzeczami na bazarek ale to kwestia kilku dni, no i zeby jeszcze doba jak dla mnie mogla sie wydluzyc, a tu choroba, idzie ta macocha zima wielkimi krokami i dzien konczy sie juz o 16.00 :mad::angryy:

Posted

No niestety, też odczuwam skrócenie dnia, za to teraz bardziej mi się rozrośnie rachunek telefoniczny, bo czego już nie da rady osobiście to trzeba telefonicznie...

Posted

Ada wystawię jak tylko będę miała dłuższą chwilę wolną, czyli pewnie w niedzielę. I poproszę jeszcze asl ona ma rękę do bazarków a obiecała coś znowu dla "moich" wystawić, to tym razem mogłoby być dla Ramzesa. W sobotę jeżeli uda mi się skończyć pracę przed zmrokiem chcę podjechać do hoteliku zobaczyć jak się Ramzes sprawuje i jakieś fotki na wątek zrobić:p Może mogłabyś zadwonić już do pana Tomka, nie chcę go ciągle ja męczyć telefonami, a bardzo ciekawa i trochę niespokojna jestem:roll:?

Posted

W przeciwienstwie do Ciebie ja jestem spokojna, pomysl z fotkami swietny bo chcielibysmy go na nasza stronke tez wstawic, zamierzam jutro zadzwonic do p. Tomka, to moze juz cos nam powie. :crazyeye:

Posted

Pierwsze relacja p. Tomka rewelacyjna, pies wesoly, swoim szczekaniem zaprasza wyraznie do zabawy, wychodzac z swojego kojca nie reaguje agresywnie na pozostale psy, i odwrotnie jak on jest w kojcu a jest wyprowadzany inny psiur staje bokiem i wysyla sygnaly uspokajajce. Jest piekny jak powiedzial p. Tomek kto do niego przychodzi zachwyca sie Ramzesem, zreszta Ramzes jes podobny do Odyna tylko z fotek wydaje mi sie wiekszy, i ma ciemne oczy w przeciwienstwie do Odyna. Dea jak jutro pojedziesz do Ramzesa to ustal z p. Tomkiem kastracje psa w schronie, tylko ze pies jedzie do schronu tylko na kastracje i zaraz wraca zeby nie musial przypomniec sobie schroniskowej traumy, i ten tydzien obserwacji nie poszedl na marne.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Pierwsze relacja p. Tomka rewelacyjna, pies wesoly, swoim szczekaniem zaprasza wyraznie do zabawy, wychodzac z swojego kojca nie reaguje agresywnie na pozostale psy, i odwrotnie jak on jest w kojcu a jest wyprowadzany inny psiur staje bokiem i wysyla sygnaly uspokajajce. Jest piekny jak powiedzial p. Tomek kto do niego przychodzi zachwyca sie Ramzesem, zreszta Ramzes jes podobny do Odyna tylko z fotek wydaje mi sie wiekszy, i ma ciemne oczy w przeciwienstwie do Odyna. Dea jak jutro pojedziesz do Ramzesa to ustal z p. Tomkiem kastracje psa w schronie, tylko ze pies jedzie do schronu tylko na kastracje i zaraz wraca zeby nie musial przypomniec sobie schroniskowej traumy, i ten tydzien obserwacji nie poszedl na marne.

Wspaniale!!! Ada możesz być spokojna, na kastrację Ramzes pojedzie do przychodni weterynaryjnej, nie do schroniska. Termin muszę ustalić z wetką i kieroniczką w poniedziałek. Natomiast niestety może być problem z jutrem - jutro jest Rajd Barbórki, między innymi przez Zamarski, drogi podobno mają być zamknięte. Jeszcze to posprawdzam, ale mogę się tam nie dostać:shake:

Posted

Dea jesli nie dasz rady tam pojechac to sontaktuj sie z p. Tomkiem i dograjcie termin kastracji, jak wyraznie powiedzial sam p. Tomek pies jest piekny i jest przekonany gdyby trafil w inne rece stal by sie reproduktorem lub wypatrzyl by go jakis psychol do :mad: na bazarek poszla juz pierwsza fotka z opisem na twoje poczte.:loveu:

Posted

Wszystko będzie załatwione, najważniejsze, że Ramzes się sprawuje jak trzeba. Kastracja będzie na 100%. A jeden psychol chciał go brać do..., ale schron nie wydał.

Posted

Dea.
Według programu rajdu przejazd przez Zamarski jest o godzinach: 8:58-9:01, 12:17 - 12:20 i 15:36 - 15:39. Podejrzewam, że może w międzyczasie ruch mieszkańców będzie możliwy. Jeżeli chcesz, to zadzwonię jutro do głównego organizatora rajdu i zapytam dokładnie - całe centrum rajdu jest w moim hotelu, więc nie ma problemu z informacją :lol: