Jump to content
Dogomania

PILNE - amstaff w schronie do uśpienia! Potrzebna pomoc!!!

Recommended Posts

Posted

RAMZES - amstaff skazany na śmierć
Sprawa bardzo pilna!!! Ramzes jest już w schronie około roku. Zachowuje się bardzo agresywnie w stosunku do psów... W stosunku do ludzi nie ma problemów. Został zapięty na łańcuch i umieszczony w oddzielnym kojcu. Niestety energia go rozpiera, ciągle urywa się z łańcucha, próbuje uciekać z kojca. W schronie boją się, że ucieknie i zrobi komuś krzywdę, zapadła decyzja o uśpieniu:-( Ramzes mógłby normalnie żyć, to ludzie go skrzywdzili. Mógłby mieszkać w domu gdzie nie ma innych zwierząt. Ma dopiero 4 lata... Na chwilę udało się odroczyć wyrok, ale na ile, tydzień, dwa, co dalej...

POMÓŻMY RAMZESOWI!!!

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

POMOCY!!!!!
LISTA OGŁOSZEŃ - POST 191

On jest przecież jeszcze młody:shake::shake:!!! I piekny :shake::shake::shake:

Śliczność cieszyńska się pokazuje wszystkim cioteczkom :multi:

Posted

Morgan:-) napisał(a):
Posłałam info do cioteczki doddy. Ja wiem, że ona zapsiona powyżej uszu jest, ale może będzie miała jakiegoś pomysła :p

No to doddy ma już dwie informacje :evil_lol:

Posted

Dostałam info ale nie mamy jak pomóc. Mamy 3 nowe psy po Święcie Zmarłych... Jeden zagłodzony do granic możliwości, druga chora jak diabli z łapą do operacji, trzeci nam daje popalić wychowawczo...
Klapa po całości u nas. Tym bardziej z problemowym psem. U nas wszystkie DT to z psami zawsze są. A kojców na zimę nie zapełniamy by psy nie zamarzały.

Posted

Dziękujemy doddy za informację. Mam nadzieję, że te dwie bidy dojdą do siebie i znajdą kochające domki.

Tymczasem podnosimy naszego perła :lol: Bo prerłką to go nie nazwę z racji chłopięctwa :evil_lol:

Posted

kurde...to prawie jak mój Zgredek psiak...:-(

Dea - a nie dałoby się postawić mu osobnego kojca?

Gdzie był ogłaszany? Czy ktoś z nim wychodzi na spacery regularnie? czy jest zostawiony sam sobie?

Posted

On siedzi w oddzielnym kojcu, i dodatkowo na łańcuchu, ale przegryza kraty do kojca obok, potrafi je zębami rozciągnąć, a one stare są, to lekko mu idzie. Łańcuch ma długi, a kojec największy w schronie, jednak już połatany z kilku stron. Na spacery nie wychodzi:shake:
Ogłaszany chyba nie był.

Posted

Dea - no to jak ten pies ma znaleźć dom, jak nikt m,u nawet ogłoszenia nie zrobił!:shake: jak na spacery nie wychodzi to niedobrze....on może tak się zachowywać właśnie ze względu na izolację ....bullowate bardzo źle znoszą schroniskowe warunki, tym bardziej jak nikt go nawet na spacer nie wyprowadzi:-(

i jeszcze jedno...to, ze jest agresywny do innych psów nie znaczy, ze był szkolony do walk - te psy w większości tak mają po prostu!...boshe - dlaczego ludzi wrzucają je wszystkie do jednego worka...

Posted

Dea a moze by wyciagnac psiaka i oddac do hoteliku w Cieszynie do p. Tomka, jest szkoleniowcym i po kilkudniowej obserwacji powie wam czy pies nadaje sie do adopcji czy faktycznie trzeba go uspic, na to zawsze jest czas.

Posted

andzia z ogłoszeniami masz rację, ale ja już nie nadążam ze wszystkim, czasowo nie daję rady:shake: Niestety gdzieś u nas są organizowane walki psów, próbuję się dowiedzieć czegoś więcej. Ramzesa chciano wyciągnąć ze schronu właśnie po to (oczywiście nie powiedział, ale wiem to z innego źródła). Ktoś kto po niego przyjechał wiedział dokładnie o którego psa mu chodzi, choć mamy jeszcze w schronie dwa inne asty. Inne go nie interesowały. Na szczęście pracownik nie wydał, tylko kazał sie najpierw skontaktować ze mną w sprawie wizyty przedadopcyjnej, no i facet zniknął... Oczywiście nie zakładam, ze on na pewno był szkolony, jednak jego zachowanie w stosunku do psów jest znacznie bardziej agresywne, niż pozostałych dwóch. Kajtek (też amstaff) wyszedł z potyczki z naderwanym uchem i mocno potarmoszony (niestety raz się zetknęły ze sobą, Ramzes urwał się z łańcucha, od tego czasu siedzi sam, Kajtek też ale gdzie indziej). U nas w schronie nie ma spacerów:shake:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dea a moze by wyciagnac psiaka i oddac do hoteliku w Cieszynie do p. Tomka, jest szkoleniowcym i po kilkudniowej obserwacji powie wam czy pies nadaje sie do adopcji czy faktycznie trzeba go uspic, na to zawsze jest czas.

Ada to bardzo dobry pomysł. Jeśli byłyby fundusze pogadałabym z nim, czy się podejmie, ale za darmo tego nie zrobi:shake: Cholercia zawsze wszystko obija się o pieniądze:-(

Posted

Dea ale od tego sa bazarki, no i na wspanialomyslnych dogomaniakow tez zawsze mozna liczyc, nikt nie wplaci kasy na psa ktory siedzi w schronie. Z schronu ma tylko jedno wyjscie, do walk lub do eutanazji. :-(

Posted

Oczywiscie jestem w stalym kontakcie z panem Tomkiem, nie dalej jak we wtorek do niego dzwonilam chcac oddac nasz pieknosc z Grecji ale nie mial miejsc. Dla nas cena za dobe to 15 zl. Jutro zadzwonie do niego i spytam to dam odpowiedz na watku.

Posted

Ada - dzieki:loveu: będziemy kombinować;)

Dea - przede wszystkim jeśli pies ma byc ogłaszany to nie ma żadnego kontaktu do ogłoszeń - i wolałabym, zeby to nie był kontakt do schronu

Posted

Dea decyzja nalezy teraz do Ciebie miejsce u p. Tomka zaklepane juz od jutra, wie ze to pies z schroniska z Cieszyna, powiedz mu ze byl tel. w sprawie psa z fundacji z Chrzanowa. Tak jak juz powiedzialam po kilku dniach bedziemy wiedzialy czy pies nadaje sie do adopcji, jesli nie :-( bede w kontakcie z p. Tomkiem jak juz pies bedzie u niego.

Posted

Mogę go dać do nas na stronkę jak już będzie sensowny tekst i kontakt. Może to coś pomoże. I chętnie zorganizujemy też jakąś zbiórkę by było Wam łatwiej w opłacaniu. Może ktoś się dorzuci.