Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 789
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chłopak ma osobny boks na 13. Choć z dala od widoku odwiedzających to tam jest cieplej niż na ogólnym, bo ze wszystkich stron jest oslonięty od wiatru, a w dodatku ma koldry i kocyki ;)

Psiak bardzo spokojny, niezaczepliwy, zupełnie pozbawiony agresji czy to do ludzi, czy zwierząt. Nadawałby się bez problemu do innego samca bądź zazdrosnej suczki! Nawet kiedy był "w grupie" na boksie ogólnym to do bojek ani napaści się nie przyłączał. Troszkę w tle poszczekał dla dobrej opinii:evil_lol: i to wszystko. Nawet nie podchodzil, jak się coś działo.

Koty na nim większego wrażenia nie robią.

STAWY CHŁOPAKOWI SIADAJĄ, SKÓRKA NIE CHCE SIĘ ZBYTNIO GOIĆ, CHUDNIE W OCZACH- POMOCY!!!

Posted

O FOTKI PROSZĘ JAKĄŚ DZIOŁCHĘ, KTÓRA BĘDZIE W SCHRONIE ZA DNIA- WTEDY SZNAUCUŚ WYCHODZI NA WIZYTĘ DO WETA I MOŻNA MU STRZELIĆ KILKA- wczoraj było już za późno...

Która na ochotnika???:cool3: BŁAGAM- TO DLA NIEGO KWESTIA ŻYCIA!!!

Posted

zebrałam wszystkie ogłoszenia pieska, ktore ukazały się do tej pory i umieściłam na pierwszej stronie
gdyby ktoś jeszcze zechciał mu coś dorobić żeby było wiadomo , co ma, co już się skończyło....itd.

Posted

malawaszka napisał(a):
a te linki n pierwszej coś nie udały się przez to głupie dogo popsute :angryy:

tym razem to nie dogo:evil_lol:....
zbieralam linki do notatnika i dopiero potem przekopiowalam dlatego sa nieaktywne....
no ale mamy przynajmniej jako taki obraz czego brakuje....
w wolnej chwili poprawie....

Posted

Przeczytałem dziś jeszcze raz wszystkie linki od początku na tym wątku i zdenerwowałem się.Nie czcę nikogo obrazić ,ale wydaje mi się,że nic się nie dzieje,aby poprawić dolę psiaka.Ponad 2 tygodnie temu zaoferowałem pomoć ,ale nie ma żadnego odzewu.Amiga zaproponowała hotelik.Okazujesię ,że psu lepiej jednak w schronisku za zasadzie,że hotelik,to nie DT ,czy DS.Przyjdzie zima ,a pies będzie marzł,bo nikt go nie adoptuje, bo nie ma nawet zdjęć.Gdybym nie mieszkał tak daleko to sam bym przyjechał zrobić zdjęcia.Czy w tak wielkim mieście nie ma wielbicieli psów ze sprawnym aparatem?
Jeszcze raz przepraszam za ostre słowa,ale to dla dobra czworonoga.
Teraz konkrety
Czym jest leczona grzybica?Posiadam ok.półbutelki Hexidermu Dość drogiego i dobrego środka.Może by się nadał.A może inny DOBRY i skuteczny lek-kupię
Jesli psiak siedzi w zimnym boksie,a hotelik jest dla niego szkodliwy to może chociaż kupć mu ciepły kubraczek.Jeśli ktoś wymierzy czworonoga to sfinansuję zakup.ZRÓBMY z niego pięknego psa do adopcjii Proszę!!!

Posted

Dzieki jurmar za to co napisałeś. Ja po prostu przestałam się odzywać, bo jak najpierw usłyszałam, że pies ma super, w ciepełku i z pełną michą, bo jest w szpitaliku, a za parę chwil przeczytałam, że do weta doprowadza się go z boksów ogółnych, a w szpitalu sa takie warunki jakie są, to po prostu wolałam już nic nie pisać.
No cóż - ważne, żeby psiak czuł się coraz lepiej. Czy widać jakieś efekty jego leczenia?

Posted

coz hotelik kosztował 450zl - niestety , ale 450zl, czy nawet jak by bylo za 300zl to trzeba komus to oplacac. Z Wroclawia są juz psy w hotelach - ale w płatnych miejscach - są glownie takie pse, ktore były przeznaczone do uśpienia , obecnie z dogo juz otrzymywany Czar, Beza, Olafek, Rudzik , Czupurka i jeszcze spanielkiem zaopiekowaly się dziewczyny spanielki - bo i spanielek dziadek w hoteliku. Wszytsko ma swoje finansowe mozliwosci i tak się często się dzieję ze zrywy są na dzien dobry a pozniej jak przychodzi kolejny miesiąc do płacenia to nie zawsze wszytscy o tym pamiętają.
Generalnie to nie ma wcale tak duzo wolontariuszek, ktore moglby by psa wyciągnąc z boksu i porobic mu zdjęcia ( gora 3) , a dziewczyny są nieco przeciążone, bo psow w schronisku jest cala masa. Schronisko nie pozwala wychodzic z psami komuś z zew, a te co mogą to niestety są zabiegane. Tak robią co mogą, a nie zawsze mogą wszytsko. Pewnie , ze szkoda, ze nie ma kto zrobic zdjęcia ...bo widac jak Koperek nie zrobi, to psiak zdjecia nie będzie miec :shake: pozostaje tylko czekac na wiesci.
Odnowilam mu allegro. A z kubrakiem dobry pomysl :cool3:

Posted

Wnioskuję,że dalej nie chcecie go dać do hoteliku ,który proponowała Amiga Zadeklarowałem,że pokryję koszty za pierwszy miesiąc.Później dajmy na to 150 zł miesięcznie (Myślę,że niedługo by to trwało,bo ciaptak naprawdę może być piękny i szybko znajdzie dom).Jeśli ktoś by jeszcze coś dorzucił,to miałby byt zapewniony.Przyznam, że nie rozumiem uporu.Z jednej strony zimny box i praktycznie żaden kontakt z człowiekiem.Z drugiej ciepły hotelik dobre jedzenie odwiedziny krakowskich ciotek i czasem moje.
Rozumiem kwestie finansowe,ale jeszcze może ktoś coś zadeklaruje,bo tak piesek się zmarnuję.Zapewnijmy mu choć minimalny komfort.

Rozważcie to bo wydaje się,że to dobre rozwiązanie

Posted

ja mogę obiecac narazie bazarki a co do deklaracji to jeśli nie będzie potrzebne dla Tinki z mojego podpisu mogę dac psiakowi. Myślę że dalibyśmy radę a psu byłoby o niebo lepiej. Ciotki pomyślcie.

Posted

xmartix kiedy bedziesz w schronie, zeby zmierzyc na sznaucera kubraczek jesli w schronie ci pozwolá na to.
Bo generalnie tylko 2-3 dziewczyny nie mojá problemu z dostepem do psow Koperek, Nergi i Ulv, a reszta to juz roznie.

Posted

musiałabym z kimś jechać, bo jak ja go wezmę to żeby mi ktoś go przytrzymał, a on jets w tym boksie od tego Pana co nie mogę się z nim dogadać
najwcześniej będę we wtorek lub w piątek ok. 13. Może Fredzia czy Martama ma czas ze mną pójść,, zaraz psizę pw do nich