kikou Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Największym problemem tego psiaka jest skóra, ma bardzo rozległe zmiany i wyłysienia..... Częściowo mają one chyba podłoże hormonalne, w związku z tym teraz na dniach chłopak został wykastrowany. Poza tym wygląda to jakby jeszcze dodatkowo były tam jakieś blizny po pogryzieniu...itd. Chłopak jest leczony... Został oszacowny na jakieś 7-9latek, jest ogólnie mocno zaniedbany i chudy. Podrzucono go do schroniska ok. miesiąc temu. Piesek ma w pachwinie tatuaż, niestety nieczytelny, może jedną czy dwie cyfry da się odczytać... Jest niezwykle spokojny, taki "dystyngowany", przyjazny dla człowieka... Przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt we Wrocławiu na ul. Skarbowców jego nr ewidencyjny to: 1603/08 Prosimy o pomoc w ogłaszaniu pieska! Ogłoszenia: 07.11.08 1. cafeanimal.pl - ogloszenie, na profilu i blog 2. gumterrewroclaw 3. ogloszenia.interpress.net.pl Forum e-sznaucery :: Zobacz temat - Sznaucer olbrzym Wroc 08.11.08 dałam chłopaka do adopcyjnego sznaucerowego profilu na cafeanimal: Strona Adopcyjna Sznaucerów i ich mieszańców - Schroniska - cafeanimal.pl i na [url=http://www.sznaucery.rix.pl]ADOPCJE SZNAUCER alegratka SZNAUCER OLBRZYM w PILNEJ potrzebie! 11.11.08 allegro brak linka 12.11.08 Uroda przemin곡...SZNAUCER OLBRZYMI - wrak psa t / Psy > Sznaucery - Wroc?aw Uroda przeminęła...SZNAUCER OLBRZYMI - wrak psa - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne pineska [URL="http://www.adoptujsznaucera.blog.onet.pl"]www.adoptujsznaucera.blog.onet.pl Quote
kikou Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 notatka z dn. 27.11.2008 (Koperek) Chłopak ma osobny boks na 13. Choć z dala od widoku odwiedzających to tam jest cieplej niż na ogólnym, bo ze wszystkich stron jest oslonięty od wiatru, a w dodatku ma koldry i kocyki ;-) Psiak bardzo spokojny, niezaczepliwy, zupełnie pozbawiony agresji czy to do ludzi, czy zwierząt. Nadawałby się bez problemu do innego samca bądź zazdrosnej suczki! Nawet kiedy był "w grupie" na boksie ogólnym to do bojek ani napaści się nie przyłączał. Troszkę w tle poszczekał dla dobrej opinii:evil_lol: i to wszystko. Nawet nie podchodzil, jak się coś działo. Koty na nim większego wrażenia nie robią. STAWY CHŁOPAKOWI SIADAJĄ, SKÓRKA NIE CHCE SIĘ ZBYTNIO GOIĆ, CHUDNIE W OCZACH- POMOCY!!! Quote
Reksiu21 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Oh, biedaczek, wyglada okropnie. Jest jakies forum sznaucerow, zeby go tam moze dac? Quote
viverna Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 na razie link umieściłam na forum dogo w wątku o sznaucerach w schronisku, klikałam, czy jest jakaś fundacja dla sznaucerów, ale znalazłam tylko tyle www.sznaucery.rix.pl Quote
malagos Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 malawaszka jest od sznaucerów od zawsze :cool1: Quote
AMIGA Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Bogowie! Dopiero co znalazłysmy dom dla 12 letniego sznaucera średniaka, który miał podobne łysiny na karku i nad ogonem! Tez z hodowli! A mówi się, że "człowiek - to brzmi dumnie" Mysmy wg zaleceń lekarza najpierw sprawdzili, czy jest wszystko w porządku z tarczyca Bendżiego, bo takie wyłysienia własnie moga się przy chorobie tarczycy robic. Jak się okazało, że z tarczyca jest wszystko ok, to wet znaazł u Benia guza jądra. I po kastracji Benio zaczął powoli zarastać Quote
nika28 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Bidulek :-(. Uwielbiam sznaucery olbrzymie... Moja ciocia miała, ale musiała uśpić :placz:... Quote
Koperek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 A gdzie tam chłopak spokojny??!!??!! No może w stosunku do człowieka nie zachowuje się nachalnie, ale w boksie to już inna kwestia:evil_lol: Quote
malawaszka Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 o boże :mdleje: nie mam siły na to co "ludzie" robią :placz: dziewczyny napiszcie dokładnie jaki on jest - co to znaczy że w boksie to już inna kwestia - to ważne żeby wiedziec jakiego domu szukać, chociaz nie będzie łatwo dla dużego psa w tym wieku, ale zrobię mu ogłoszenia - potrzebne rzetelne informacje - jaki do psów i ludzi jest, chociaz wiadomo, że i tak jak opuści schronisko to dopiero pokaże jaki jest naprawdę :roll: Chłopak jest leczony - na co? miał pobrane zeskrobiny cy nie ma takiej możliwości? wtedy można by mu podać odpowiednie leki i jakby to była grzybica to chociaż szczepionkę na grzyba - trochę by mu ulzyło po niej Quote
Koperek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 W boksie chcialby każdego psa zgwałcić, a przypomnę że siedzi z samymi samcami:diabloti: Doczepił się do rocznego rottka i go molestuje 24 h na dobę. Pojęcia nie mam, czy nadaje się właśnie z tego względu do jakiegokolwiek innego psa w domu.... Może po kastracji mu przejdzie:roll: Quote
kikou Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 już jest po kastracji siedzi sam na izolatkach...dlatego nie widziałam jak sie zachowuje do innych psów... do człowieka miły w pierwszym kontakcie.... postaram sie dopytać czy jest tam mowa też o grzybicy...czy to tylko zmiany hormonalne.... Quote
dusje Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 kikou, moze tu zglosisz jurnego krolewicza?:lol:http://www.dogomania.pl/forum/f97/sznaucery-124203/ /kliknij prosze;)/ Fundacja niem. oferuje pomoc sznupom:lol: Do gory slicznoto Quote
eria Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 ojezuuu :placz::placz::placz: ile jeszcze tych olbrzymków:placz::placz: Quote
weszka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Kolejny :( I znów starszy, chory, a więc dla potencjalnych chętnych mało atrakcyjny. Quote
GoskaGoska Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 no po kastracji to juz raczej taki seksualny nie jest :roll: Sluchajcie a moze jakąś zbiórek i ktoś by mogł pojść do jakiegoś weta w miescie? Moze jakies leki będą potrzebne??? Bo w schrosniku to raczej nie leczą tymi droższymi tylko to co jest. co Wy na to? Czy ktoś podjął by się go zabrać do lekarza? a ja tylko dodam, ze odrazu mi się owczarek niemiecki przypomina co też łysiał.....i jak wyszło ze ma guza jądre to strzykawkę dostał :( .DALTEGO TAKIE CIĘŻKIE PRZYPADKI TRZEBA WYCIĄGAĆ SZYBCIUTKO ZE SCHRONISKA . Coz jak by się ktoś znalazl kto z psem pojedzie do weta to się zaczniemy martwic o kasę Quote
GoskaGoska Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 1. cafeanimal.pl - ogloszenie, na profilu i blog 2. gumterrewroclaw 3. ogloszenia.interpress.net.pl na potrzeby ogloszeniowe i skojarzeniowe otrzymał od mnie imię HELP Quote
eria Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 dodałam na e-sznaucery [url=http://forum.e-sznaucery.pl/viewtopic.php?p=20487#20487]Forum e-sznaucery :: Zobacz temat - Sznaucer olbrzym Wroc Quote
GoskaGoska Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 hopaj piesku na gory, bo twoj przypadek bardzo pilny Quote
malawaszka Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 on na pewno będzie pięknym psem jak wydobrzeje!!! Quote
GoskaGoska Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 no i jeszcze raz. Kurcze potrzeba wiecej ogloszen, kto pomoze? Quote
Recommended Posts