Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tę suczkę znalazł znajomy w lesie, jest b.kontaktowa, od razu doszła, merdała ogonkiem i podprowadziła go do miejsca gdzie ma szczeniaki, było ich cztery, spały w liściach. Na drugi dzień zaniósł im jedzenie, niestety dwóch szczeniaków nie było, nie wiadomo co się stało. Piesek znalazł też dom. Została mama z córeczką. Szczeniaczki były bardzo zestresowane, kiedy ich brał na ręce, sikały i trzęsły się. Narazie są w tym lesie, szkoda ich zabrać do schroniska, może uda nam się znaleźć im domki. Mama jest niziutka wielkości większego jamnika, jej córeczka też będzie mała.

To jest mama

Posted

Koniecznie trzeba je ogłaszać!!!!
co się dzieje, że tyle teraz tych psiaków porzuconych... pieski są małe, powinny szybko znaleźć domki. ja niestety nigdy ogłoszeń nie robiłam, ale są dziewczyny, które mają wprawę :cool3: teraz już tak zimno nocami, nawet nie chcę sobie wyobrażać.... :shake::-(

Posted

wydaje mi sie że sto razy lepszym rozwiązaniem będzie zabranie ich do schroniska niż narażanie na chłód,leśną zwierzyne itp.W schronisku przynajmniej będą miały schronienie i pożywienie.Nie można ich tam zostawic!!

Posted

Jest jedna dziewczynka z matką. Jak pisałam chłopczyk ma już dom, był większy. Dziewczyna będzie malutka. Przeniosłyśmy je bliżej posesji mojego znajomego, prowizorka budki i już bezpieczniej i bliżej do dokarmiania. On sam ma na posesji duże psy, dość agresywne i na posesję nie da rady ich wziąć. Ale miejsce w którym jest mama z dzieckiem jest dość bezpieczne, otoczone rożnymi manelami, zaciszne. Teraz tylko musimy szybko znaleźć im domki. Czy może ktoś zrobić ogloszenie na allegro, podam namiary?

Posted

Dowiedziałam się, że sunia ta maleńka znalazła też dom i to nawet dobry. Została więc mama. Musimy znaleźć jej domek choćby tymczasowy, zanim znów zajdzie w ciążę.

• 2 weeks later...
Posted

Sunia jest w domu tymczasowym u Nasturcji, ale ona jest zapsiona i zakocona, duża suka nie toleruje małej i jest problem. Sunia potrzebuje ogłoszeń, jest mała, wielkości jamnika, boi się wchodzenia do wnętrz, pewniej czuje się na zewnątrz, lepiej gdyby była w domu ogródkiem i z budką.

Posted

Ojej, co za niespodzianka.... maleńka ma szybciej allegro niż pomyślałam, silna grupa pod wezwaniem działa zdumiewająco :lol: Ogromne dzięki ode mnie, Nasturcji i maleńkiego szaraczka (suni) :calus: Jest słodka, ale boi się pomieszczeń... chyba musi być na podwórku, na wylocie..

Posted

Hoby napisał(a):

...nie umiem podlinkować... Kto mnie nauczy?

Podlinkowany.

Jak to zrobić?
1. wejść w edycję postu, który zawiera obrazek...
2. najechać na niego i kliknąć lewym przyciskiem myszy (czyli zaznaczyć - pojawi się obramowanie wokół obrazka)...
3. kliknąć w ikonę (nad oknem edycji) "Insert link" (napis wyświetli się po najechaniu kursorem). Ikona przedstawia dwa ogniwa łańcuszka na tle kuli ziemskiej...
Pokaże się okno z miejscem na wpisanie linku, skopiowanego z paska adresu, z okna w którym jest otwarta pierwsza strona odpowiedniego wątku. Proszę uważać, żeby nie powielić początkowej frazy "http...".
W tej linijce ma się znaleźć dokładnie to, co jest widoczne w pasku adresu okna z linkowanym wątkiem.

Posted

Kurcze, sunia chyba pojedzie do schroniska:-( Pani, która ją przygarnęła na posesję ma dużą sukę, psa i 3 kociaki. Suki się nie zgadzają, na początku było możliwie, teraz jest walka o dominację. Sunia ma założone szwy. Pani ją chce zawieźć do schroniska, bo nie radzi sobie z problemem. Mała może przepłacić życiem. Pilnie szukamy jej domu choćby tymczasowego:shake: