Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Simona obecnie jest w DT w Wołominie ale podobno to nie jest wymażone miejsce dla jakiego kolwiek psa, także Simona jak najbardziej nadal poszukuje swojego miejsca na ziemi :-(.

Postaram się w najbliższym czasie podjechać tam i zrobić jakieś foty.

Posted

Przepraszam za OT.

REKS ma czas do końca listopada, później idzie do schronu.
Żadne prośby nie pomogą, decyzja jest nieodwołalna. Nie wiem jak tak można, ale widocznie można. W schronisku czeka Reksa TYLKO ŚMIERC. Po 7 latach spedzonych u boku ukochanej Pani, nie wiedział, że na stare lata przyjdzie mu walczyć o życie.

Postanowiłam powalczyć o życie Reksa. Ale sama nie dam rady :(

Chciałabym umieścic Reksa w DT, niestety na razie mam 20 zł deklaracji, a potrzebne jest około 350-400zł :(

Bardzo proszę o wsparcie, o radę, może ktoś z WAs ma jakis pomysł??

http://www.dogomania.pl/forum/f1161/reks-ma-czas-do-30-listopada-potem-schronisko-nowy-dom-potrzebny-natychmiast-146868/index15.html

Posted

Jeśli chodzi o charakter Simony to zwierze pełne energii i miłosci do człowieka, ogon odpada jej na widok człowieka, szuka możliwości przytulenia się i pokiziania.
Niestety nie wiadomo jakie jest nastawienie do dzieci, chociaż przy takich psach lepiej nie ryzykować wspólnego mieszkania bo wiadomo, ze psiaki takie mają sporo siły, skoczą z radości na dziecko i kłopot murowany :crazyeye:.
Co do kotów też nie wiadomo, mieszka obecnie w DT w Wołominie i jest jedynym czworonogiem na posesji.

Posted

Simona ma Dom Tymczasowy TYLKO DO NIEDZIELI tj. do 29.11.09 potem ma kategorycznie zniknąć z posesji, ludzi nie obchodzi gdzie i za co.
Prośba - jeśli ktokolwiek zna miejsce gdzie można małą dać na DT błagamy o pomoc.

Sprawa baaardzo pilna!!!

Posted

marfi, masz chyba zapchaną skrzynkę bo pw nie mogę ci wysłać, więc piszę tu.

kurcze, dlaczego tak nagle???
nie mam pomysłu, co robić. my bez fundacji mamy obecnie 8 psów! nie damy rady więcej wziąć bo coraz mniej osób nam wpłaca kase...jest w tej chwili chyba 5 psów z wyrokiem i też nie ma co z nimi zrobić!
napisz mi dokładnie jak ona się zachowuje w domu, do ludzi, psów, suk, dzieci, kotów...nie licz na cud ale popytam.:shake:

skleć mi szybciutko tekst do allegro, uwzględniając moje pytania i inne ważne rzeczy i daj namiary to zrobię jej szybko allegro.

Posted

Skrzynka oczyszczona ;).

Podobno pani u ktorej jest Simona była dość negatywnie do niej nastawiona i widać w końcu wybuchła :(.
Co do Twoich pytań to okazuje się, że w DT w którym obecnie przebywa mieszkała z innymi psami i 11 kotami, kotów nie ganiała jednak opiekunka przestawała się nią interesować przelewajac uczucia na innego psa przez co Simona zaczęła szczerzyć do tamtego psa z zazdrosci zęby. Nie mam pojscia czy tak samo byłoby w innym domu z innym psem.
Co do dzieci to bardzo zywiołowy pies, skoczy, przewróci dziecko i będzie kłopot, także może lepiej domek bez dzieci.

Allegro i inne 22 ogłoszenia już ma, mam nadzieję, że na któreś bedzie odzew.