Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam 8 tygodniowego buldożka francuskiego.Po przywiezieniu od hodowcy
maluch się rozchorował : miał biegunkę-zielone stolce z pasmami śluzu podbarwione krwią ; wymiotował. Po wizycie u weterynarza jest poprawa:
nie ma biegunki i wymiotów,ma apetyt,ale sporo śpi i NIE CHCE PIĆ ŻADNYCH PŁYNÓW , a za to CIĄGLE SIKA ! Czy to normalne takie sikanie :
w przeciągu godziny zsika się około 10 razy i tak przez całą dobę z wyjątkiem 8 godzin które z przerwami śpi .Czy to objaw chorobowy ?
Jak zmusić go do picia ( przed chorobą pił normalnie ). A może są to
kolejne objawy choroby ? Proszę o podpowiedź ,jeśli ktoś zetknął się
z podobnymi problemami :-(:-(:-(:shake:

Posted

Znów musisz iść do weta. Nie mam szczeniaczka, ale miałam małe dzieci. Nie pije, a sika - w końcu Ci się odwodni. Sen może być normalny, jak to u malucha, ale może być też spowodowany tym, że szczeniaczek jest słaby. Sprawdź, czy nosek ma wilgotny. Czasem potrzeba trochę kroplówki i wszystko jak ręką odjął.
A może by tak wypił z dziecięcej butelki?
Pozdrawiam.

Posted

Dzięki za porady ! Uprzednio jak byłam 2 razy u weta psiak dostawał antybiotyki,ale jaka to choroba wet nie wspominał. A propos noska pieska - ma suchy i ciepły.Dzisisiaj idę do weta znowu.A może to jakieś schorzenie nerek ? Nadal mnóstwo sika,a nie pije !!! Poza tym b.z.:shake:

Posted

Zauważyłam rano,że psina robi też czarne kupki, ale mocz jest słomkowego
koloru...spotkaliście się z czymś takim ? Bardzo się martwię o tego pieska !!!!!!!!!!!!:shake::-(:-(:-(

Posted

Mój piesek zaczął robić naprzemiennie czarne,smoliste kupy,albo z żywą
krwią !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boli go bardzo brzuszek,ma mocno wzdęty,piszczy z bólu !!!!!!!!!!!!!!!!Nie je ,nie pije od dziś .Wet podaje mu leki 3 dzień a zamiast lepiej ,jest coraz gorzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli psina dożyje do rana,
to jadę z nim do Warszawy do kliniki małych zwierząt na Nowoursynowskiej 159 c. Poradźcie,czy jest jakaś lepsza klinika ? Czy ktoś spotkał się z czymś takim u swojego psiaka ? Szczenie ma dopiero 8 tygodni......Dla mnie to tragedia,a nie wspomnę o moim 11 synku,który dostał pieska na urodziny....Wszyscy w domu płaczą !!!!!! Pomocy !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Od jak dawna masz psiaka, masz kontakt do hodowcy, bylas u niego po odbior szczeniora - jak wygladaly inne psy? Moze jakas infekcja?
I co do drugidgo watku, smoliste kupy z krwia - do weta i to dobrego biegiem, moze byc perforacja jelit, skret, nie ma na co czekac do rana.
Skad jestes?

Posted

Proszę Was o radę.Mój piesek 8 tygodniowy buldożek zachorował . Na początku miał tylko biegunkę przez kilka dni. Następnie doszły wymioty.
Kolejnymi objawami są jadłowstręt i niechęć do picia.Brzuch ma bardzo wzdęty. Robi czarne kupy,bądź żywą krwią się załatwia !!!!!!!! Od weta
dostaje już 3 dzień różne leki: antybiotyki,Cyklonaminę,wit K itd. i NIC
NIE POMAGA ! Zamiast tego jest z psem coraz gorzej !!!!!!!!!!
Kto spotkał się z podobnym przypadkiem,proszę o podpowiedź ,co to
może być i jak uratować psa???????????? Chcę się też dowiedzieć,czy
Klinika Małych zwierząt w W-wie na Nowoursynowskiej 159c jest dobrą
lecznicą ,czy może polecilibyście inną ??????????? Błagam proszę o odpowiedź !!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Nie zakladaj tylu watkow, niech wszystko bedzie na jednym, latwiej bedzie sie poruszac.
Od jak dawna masz psiaka, masz kontakt do hodowcy, bylas u niego po odbior szczeniora - jak wygladaly inne psy? Moze jakas infekcja?
I co do drugiego watku, smoliste kupy z krwia - do weta i to dobrego biegiem, moze byc perforacja jelit, skret, nie ma na co czekac do rana.
Skad jestes?
Tu masz watek o wetach warszawskich:
http://www.dogomania.pl/forum/f351/godny-polecenia-wetrynarz-z-warszawy-3223/

Posted

Dziękuję za pomoc! Jak psiak wytrzyma do rana jadę do W-wy.
W Siedlcach nie ma lepszego weta ,od tego ,u którego byłam !!!!!!
A ten nie umie mu pomóc !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Chyba Siedlce wiecej wetow maja niz ten jeden.
Poza tym, skoro pies sie meczy, to czekac do rana :crazyeye:...
Chyba za bardzo na psie nie zalezy..
A jak pozostale psy w hodowli, co na to hodowca? Czy psiak taki z bazarku, z nie wiadomo jakim chorobskiem w sobie?

Posted

Dzwoniłam do nich na Nowoursynowską ( podobno dobra klinika ) ,kazali przyjechać rano,bo teraz to nawet usg nie ma komu zrobić psu !!! A owszem,jest więcej wetów u nas,ale ten jest najlepszy ,u innego szarlatana nie przeżyłby 1 dnia .

Posted

A piesek jest z hodowli ,,COLLIN" w Świdniku koło Lublina ,kosztował 2 moje pensje pielęgniarskie ! Panie zapewniały,że ich pieski są zdrowe,a teraz mają zielone ,wolne kupki,bo liżą tatuaż ,ale one dają im smectę i jest wszystko dobrze ! Ja jestem prawdomówna ,i Je potraktowałam tak samo...
Osądźcie sami ...:-(:-(:-(:angryy:

Posted

wyrebek napisał(a):
Mój piesek zaczął robić naprzemiennie czarne,smoliste kupy,albo z żywą
krwią !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boli go bardzo brzuszek,ma mocno wzdęty,piszczy z bólu !!!!!!!!!!!!!!!!Nie je ,nie pije od dziś .Wet podaje mu leki 3 dzień a zamiast lepiej ,jest coraz gorzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli psina dożyje do rana,
to jadę z nim do Warszawy do kliniki małych zwierząt na Nowoursynowskiej 159 c. Poradźcie,czy jest jakaś lepsza klinika ? Czy ktoś spotkał się z czymś takim u swojego psiaka ? Szczenie ma dopiero 8 tygodni......Dla mnie to tragedia,a nie wspomnę o moim 11 synku,który dostał pieska na urodziny....Wszyscy w domu płaczą !!!!!! Pomocy !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

twoj pies jest na 99 % zarobaczony
trzeba zrobic badanie kału w kierunku pasożytów
a teraz moze podać mu jagody czyli borówkę czernice ;);)

Posted

Skoro cos sie dzieje ze wszystkimi szczeniorami, to moze i jakas infekcja poszla. Ale raczej nie po lizaniu miejsca tatuowania :roll:.
I co z psiakiem, bo objawy kiepsko wygladaja?

Posted

Chefrenek, psiak moze byc z dobrej hodowli, moze po prostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci, cos polknal ostrego, za duzo, by gdybac.
Herman, jasne, ze w necie rozne "madrosci" mozna pisac, oby tylko czytajacy mial rozsadek je zweryfikowac :roll:.

Posted

karjo2 napisał(a):
Chefrenek, psiak moze byc z dobrej hodowli, moze po prostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci, cos polknal ostrego, za duzo, by gdybac.
Herman, jasne, ze w necie rozne "madrosci" mozna pisac, oby tylko czytajacy mial rozsadek je zweryfikowac :roll:.

bardzo przepraszam, już doczytałam skąd jest psiak, znam tą hodowle i nie słyszałam o niej niczego złego

Posted

[quote name='taks']ciąg dalszy mamy na kolejnym wątku - tym razem w dziale pasożyty:shake:[/quote]

Może jedno z drugim jest powiązane. Ogólnie nie robi to dobrej reklamy tej hodowli.:shake: