wyrebek Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Mam 8 tygodniowego buldożka francuskiego.Po przywiezieniu od hodowcy maluch się rozchorował : miał biegunkę-zielone stolce z pasmami śluzu podbarwione krwią ; wymiotował. Po wizycie u weterynarza jest poprawa: nie ma biegunki i wymiotów,ma apetyt,ale sporo śpi i NIE CHCE PIĆ ŻADNYCH PŁYNÓW , a za to CIĄGLE SIKA ! Czy to normalne takie sikanie : w przeciągu godziny zsika się około 10 razy i tak przez całą dobę z wyjątkiem 8 godzin które z przerwami śpi .Czy to objaw chorobowy ? Jak zmusić go do picia ( przed chorobą pił normalnie ). A może są to kolejne objawy choroby ? Proszę o podpowiedź ,jeśli ktoś zetknął się z podobnymi problemami :-(:-(:-(:shake: Quote
Genesis Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Znów musisz iść do weta. Nie mam szczeniaczka, ale miałam małe dzieci. Nie pije, a sika - w końcu Ci się odwodni. Sen może być normalny, jak to u malucha, ale może być też spowodowany tym, że szczeniaczek jest słaby. Sprawdź, czy nosek ma wilgotny. Czasem potrzeba trochę kroplówki i wszystko jak ręką odjął. A może by tak wypił z dziecięcej butelki? Pozdrawiam. Quote
sota36 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Wilgotny czy cieply lub zimny nosek nie swiadczy o niczym tak serio . Ale fakt - WET!!!! Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Dzięki za porady ! Uprzednio jak byłam 2 razy u weta psiak dostawał antybiotyki,ale jaka to choroba wet nie wspominał. A propos noska pieska - ma suchy i ciepły.Dzisisiaj idę do weta znowu.A może to jakieś schorzenie nerek ? Nadal mnóstwo sika,a nie pije !!! Poza tym b.z.:shake: Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Zauważyłam rano,że psina robi też czarne kupki, ale mocz jest słomkowego koloru...spotkaliście się z czymś takim ? Bardzo się martwię o tego pieska !!!!!!!!!!!!:shake::-(:-(:-( Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Mój piesek zaczął robić naprzemiennie czarne,smoliste kupy,albo z żywą krwią !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boli go bardzo brzuszek,ma mocno wzdęty,piszczy z bólu !!!!!!!!!!!!!!!!Nie je ,nie pije od dziś .Wet podaje mu leki 3 dzień a zamiast lepiej ,jest coraz gorzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli psina dożyje do rana, to jadę z nim do Warszawy do kliniki małych zwierząt na Nowoursynowskiej 159 c. Poradźcie,czy jest jakaś lepsza klinika ? Czy ktoś spotkał się z czymś takim u swojego psiaka ? Szczenie ma dopiero 8 tygodni......Dla mnie to tragedia,a nie wspomnę o moim 11 synku,który dostał pieska na urodziny....Wszyscy w domu płaczą !!!!!! Pomocy !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
karjo2 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Od jak dawna masz psiaka, masz kontakt do hodowcy, bylas u niego po odbior szczeniora - jak wygladaly inne psy? Moze jakas infekcja? I co do drugidgo watku, smoliste kupy z krwia - do weta i to dobrego biegiem, moze byc perforacja jelit, skret, nie ma na co czekac do rana. Skad jestes? Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Proszę Was o radę.Mój piesek 8 tygodniowy buldożek zachorował . Na początku miał tylko biegunkę przez kilka dni. Następnie doszły wymioty. Kolejnymi objawami są jadłowstręt i niechęć do picia.Brzuch ma bardzo wzdęty. Robi czarne kupy,bądź żywą krwią się załatwia !!!!!!!! Od weta dostaje już 3 dzień różne leki: antybiotyki,Cyklonaminę,wit K itd. i NIC NIE POMAGA ! Zamiast tego jest z psem coraz gorzej !!!!!!!!!! Kto spotkał się z podobnym przypadkiem,proszę o podpowiedź ,co to może być i jak uratować psa???????????? Chcę się też dowiedzieć,czy Klinika Małych zwierząt w W-wie na Nowoursynowskiej 159c jest dobrą lecznicą ,czy może polecilibyście inną ??????????? Błagam proszę o odpowiedź !!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
karjo2 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Nie zakladaj tylu watkow, niech wszystko bedzie na jednym, latwiej bedzie sie poruszac. Od jak dawna masz psiaka, masz kontakt do hodowcy, bylas u niego po odbior szczeniora - jak wygladaly inne psy? Moze jakas infekcja? I co do drugiego watku, smoliste kupy z krwia - do weta i to dobrego biegiem, moze byc perforacja jelit, skret, nie ma na co czekac do rana. Skad jestes? Tu masz watek o wetach warszawskich: http://www.dogomania.pl/forum/f351/godny-polecenia-wetrynarz-z-warszawy-3223/ Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Dziękuję za pomoc! Jak psiak wytrzyma do rana jadę do W-wy. W Siedlcach nie ma lepszego weta ,od tego ,u którego byłam !!!!!! A ten nie umie mu pomóc !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-( Quote
karjo2 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Chyba Siedlce wiecej wetow maja niz ten jeden. Poza tym, skoro pies sie meczy, to czekac do rana :crazyeye:... Chyba za bardzo na psie nie zalezy.. A jak pozostale psy w hodowli, co na to hodowca? Czy psiak taki z bazarku, z nie wiadomo jakim chorobskiem w sobie? Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Dzwoniłam do nich na Nowoursynowską ( podobno dobra klinika ) ,kazali przyjechać rano,bo teraz to nawet usg nie ma komu zrobić psu !!! A owszem,jest więcej wetów u nas,ale ten jest najlepszy ,u innego szarlatana nie przeżyłby 1 dnia . Quote
wyrebek Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 A piesek jest z hodowli ,,COLLIN" w Świdniku koło Lublina ,kosztował 2 moje pensje pielęgniarskie ! Panie zapewniały,że ich pieski są zdrowe,a teraz mają zielone ,wolne kupki,bo liżą tatuaż ,ale one dają im smectę i jest wszystko dobrze ! Ja jestem prawdomówna ,i Je potraktowałam tak samo... Osądźcie sami ...:-(:-(:-(:angryy: Quote
karjo2 Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Masz tu zestaw calodobowych klinik na W-we; calodobowa klinika dla zwierzat warszawa - Google Search Sytuacja wyglada na cito, do rana moze byc po szczeniaku. Jeszcze raz sie zapytam, co z hodowca, rozmawialas z nim? Quote
dii Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Ja jeżdżę do całodobowej na Powstańców śląskich 101 i jestem zadowolona, można też zadzwonić i zapytać . Quote
Chefrenek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Aaa teraz doczytałam że pies jest z hodowli Collin. Wyrebek zapraszam na Forum 100-Pociech lub mój podpis ;) Quote
stary herman1 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 wyrebek napisał(a):Mój piesek zaczął robić naprzemiennie czarne,smoliste kupy,albo z żywą krwią !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boli go bardzo brzuszek,ma mocno wzdęty,piszczy z bólu !!!!!!!!!!!!!!!!Nie je ,nie pije od dziś .Wet podaje mu leki 3 dzień a zamiast lepiej ,jest coraz gorzej !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli psina dożyje do rana, to jadę z nim do Warszawy do kliniki małych zwierząt na Nowoursynowskiej 159 c. Poradźcie,czy jest jakaś lepsza klinika ? Czy ktoś spotkał się z czymś takim u swojego psiaka ? Szczenie ma dopiero 8 tygodni......Dla mnie to tragedia,a nie wspomnę o moim 11 synku,który dostał pieska na urodziny....Wszyscy w domu płaczą !!!!!! Pomocy !!!!!!!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( twoj pies jest na 99 % zarobaczony trzeba zrobic badanie kału w kierunku pasożytów a teraz moze podać mu jagody czyli borówkę czernice ;);) Quote
karjo2 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Skoro cos sie dzieje ze wszystkimi szczeniorami, to moze i jakas infekcja poszla. Ale raczej nie po lizaniu miejsca tatuowania :roll:. I co z psiakiem, bo objawy kiepsko wygladaja? Quote
Vorph Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 I co z psiakiem? Mi to na parwo wyglada :shake: Quote
karjo2 Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Chefrenek, psiak moze byc z dobrej hodowli, moze po prostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci, cos polknal ostrego, za duzo, by gdybac. Herman, jasne, ze w necie rozne "madrosci" mozna pisac, oby tylko czytajacy mial rozsadek je zweryfikowac :roll:. Quote
Chefrenek Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 karjo2 napisał(a):Chefrenek, psiak moze byc z dobrej hodowli, moze po prostu nieszczesliwy zbieg okolicznosci, cos polknal ostrego, za duzo, by gdybac. Herman, jasne, ze w necie rozne "madrosci" mozna pisac, oby tylko czytajacy mial rozsadek je zweryfikowac :roll:. bardzo przepraszam, już doczytałam skąd jest psiak, znam tą hodowle i nie słyszałam o niej niczego złego Quote
taks Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 ciąg dalszy mamy na kolejnym wątku - tym razem w dziale pasożyty:shake: Quote
Chefrenek Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 [quote name='taks']ciąg dalszy mamy na kolejnym wątku - tym razem w dziale pasożyty:shake:[/quote] Może jedno z drugim jest powiązane. Ogólnie nie robi to dobrej reklamy tej hodowli.:shake: Quote
Recommended Posts