Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='invictus hilaritas'][FONT=Tahoma]Edyta Ty sobie nie rób żartów. Pies jest pod Twoją opieką i nie masz prawa przerzucać tego obowiązku na mnie bądź na żmije- która zgodziła się przyjąć go do hotelu po kosztach. Ja Ci tylko pomagałam, ale nie brałam i nie biorę za niego odpowiedzialności. Poza tym masz zamiar zostawić taki dług u Magdy? I nic Cię to nie interesuje?[/FONT]

gdybyś dokładniej interesowała się tematem, wiedziałabyś, że ze Żmiją jestem rozliczona na "ZERO"

kwota, którą podajesz na minusie, jest kwotą wpłat na Ciapka - natomiast rozliczenia pomiedzy mną a Żmiją są na bieżąco

Dopóki mogłam dokładałam się do utrzymania Ciapka.
Ponad to przypominam "moja Droga" że decyzja o wyciągnięciu Ciapka była wspólna -nieformalnego Bulikowa - więc proszę nie mów mi o odpowiedzialności, bo tą właśnie widzę w powyższym poście.

Proszę mnie nie wciągać w dalsze rozmowy. Temat uważam za zakończony definitywnie!

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tego co pamiętam to przez telefon powiedziałaś- po wyciągnięciu Tanga, że to Ty bierzesz za niego odpowiedzialnośc.. Ale cóż...

Najwidoczniej było.. minęło...

Ważne, że Tango nie ma długu.. Jego konto jest czyste..

Posted

Randa napisał(a):
Dziewczyny załatwiajcie takie tematy na pw, bo przykro czytać i napiszcie kto teraz zbiera na Ciapula,

ja próbowałam to załatwić na pw, ale widzę, że ktoś woli rozgrywki personalne... Ciapaty był wyciągany w porozumieniu z innymi osobami wówczas zaangażowanymi. Poniekąd wprowadzono nas w błąd, że Ciapaty jest w typie bula, niemniej jak zobaczyłysmy w jakim stanie psychicznym jest pies nikt nie zgłaszał sprzeciwów. Owszem w rozmowie telefonicznej z IH potwierdziłam że w dużej mierze mogę zająć się finansowaniem Bidy, ale nie wobec Tworzonej przez IH Fundacji pomagającej wszystkim psom.
Nie zamierzam więcej w tym temacie pisać. Wszelkie wpłaty będą odsyłane. Jeśli ktoś ma ochotę pomóc Ciapatemu, bardzo proszę o kontakt z IH lub ze Żmiją

od siebie dodam, że mam pewność, że Ciapatemu krzywda się nie stanie. Jednak nie mam zamiaru dłużej być wykorzystywana, tym bardziej że podejście jest: "skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu"

wszelkie wątpliwości i pytania proszę kierować na pw

ps. Ktoś mi zarzucił, że nie piszę o psie i nie wklejam zdjęć... jak mam to robić, skoro pies jest u Żmiji? to Ona wie najwięcej o psie, a zdjęcia wkleja Ten, kto akurat u Niej był

Tyle ode mnie

Posted

W związku z zaistniałą sytuacją przejmuję odpowiedzialność za Ciapka. Od tej chwili ja zajmuję się jego adopcją. Jednak w związku z tym , że jest obecnie moim piątym psem na bezpłatnym tymczasie- oprócz niego mam bulteriery i amstaffy, proszę o wsparcie nie finansowe, ale rzeczowe. Potrzebujemy szamponów, środków przeciwkleszczowych, kocyków, ręczników etc. Kontakt ze mną : fibull@wp.pl

Posted

""skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu""

Dom był szukany.

Jak będą nowe fotki i tekst i kontakt, zrobię alegratkę.

Posted

Edyta dobrze wiedziała, że pies nie zostanie bez pomocy dlatego pozwoliła sobie na taki krok- wnioski kazdy moze sam wyciagnac.

Magdy nie mozna zostawic z Ciapatym na głowie. Wyżywienie psa kosztuje. Jak ktos ma ochotę wpłacić grosz na Tango prosze odezwac sie do mnie, podam nr konta.

Posted

Ja prosiłam o allegro cegiełkowe ogólnie na bulki...to zaległa cisza.
Mówiłam, że on wygląda jak bulek, bo tak wygląda na zdjęciach, jeśli kogoś wprowadziłam w błąd, to przepraszam, z tym, że ja go nikomu nie wpychałam na siłę.
Fakt, ja nie mam czasu na ogłoszenia, ale przecież Tango miał ogłoszenia- przez tomcug, u mnie alegratkę.
Odniosłam takie wrażenie, jakby te pretensje były skierowane po części do osób na wątku.
Nie moja wina, że ciapaty..jest ciapatym i ludzie nie walą drzwiami i oknami by go adoptować.

Ile teraz kosztuje miesięzcne utrzymanie Tanga?
Trzeba rozruszac ten wątek, bo zostawienie kolejnej osoby z długiem, to nadużywanie pomocy, przykro mi, że nie mogę pomóc finansowo obecnie, ale jak w przyszłym miesiącu cos ukulam to wpłace.

Posted

Długu nie ma. Utrzymanie drogie nie jest, teraz zimno, więc trochę dochodzi nam za opał. Ale Ciapek siedzi w boksie obok innych psów, więc to się rozkłada. Z kasą zatem tragedii jakiejś nie ma. Jak tylko przyjedzie do nas doddy od astów, poproszę ją o nowe zdjęcia Ciapulka i sklecę jakiś tekst. Moim aparatem nie zrobię sensownych fotek. Ciapaty to przemiły pies i należy mu się domek. Wierzę, że taki się znajdzie.

Posted

[quote name='invictus hilaritas']czy ktos moze zrobic maly banerek dla tanga? Dziewczyny gdzie się podziałyście? Tango nas potrzebuje !!

Posted

Żmija napisał(a):
proszę o wsparcie nie finansowe, ale rzeczowe.

No to jak, kasy już nie wpłacać?
Ja, gdzieś tam wcześniej zadeklarowałam, że mogę dokładać 50 zł m-cznie do jego utrzymania, póki nie znajdzie domu i tą deklarację utrzymuję. Tylko proszę o potwierdzenie i nowy numer konta.

Posted

iwlajn wsparcie finansowe się przyda.. Uważam, że nie powinno się Magdy zostawić samej z Tangiem i jego utrzymaniem. Jeżeli ktoś chce zamiast pieniedzy wysłać np karme to za ten dar bedziemy bardzo wdzieczne :)

Pieniadze na Tango zbieram Ja :) Nr konta podam na pv :)

Zapraszam resztę ciotek, Tango został kolejny raz porzucony.. On na to nie zasłużył. Pomóżmy mu !!

Posted

ediiiii napisał(a):
od siebie dodam, że mam pewność, że Ciapatemu krzywda się nie stanie. Jednak nie mam zamiaru dłużej być wykorzystywana, tym bardziej że podejście jest: "skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu" ps. Ktoś mi zarzucił, że nie piszę o psie i nie wklejam zdjęć... jak mam to robić, skoro pies jest u Żmiji? to Ona wie najwięcej o psie, a zdjęcia wkleja Ten, kto akurat u Niej był Tyle ode mnie

Tak jak napisała Rybka - Tango miał robione ogłoszenia. Zresztą, linki do nich wklejałam nawet na wątku.
A odnośnie informacji o psie - ok, Tango był u Magdy. Ale chyba pozostawałaś z nią w kontakcie i miałaś informacje o zachowaniu psa? Więc to była tylko kwestia ich przekazania.

Invi, poproszę ten nowy numer konta.

Posted

[quote name='invictus hilaritas']wysłałam wczoraj :)[/QUOTE]

Konto dostałam, pieniądze wysłałam:)
Kurcze ale gdzie jest reszta cioć i wujków??? Tak pusto u Tangusia...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...