ediiiii Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='invictus hilaritas'][FONT=Tahoma]Edyta Ty sobie nie rób żartów. Pies jest pod Twoją opieką i nie masz prawa przerzucać tego obowiązku na mnie bądź na żmije- która zgodziła się przyjąć go do hotelu po kosztach. Ja Ci tylko pomagałam, ale nie brałam i nie biorę za niego odpowiedzialności. Poza tym masz zamiar zostawić taki dług u Magdy? I nic Cię to nie interesuje?[/FONT] gdybyś dokładniej interesowała się tematem, wiedziałabyś, że ze Żmiją jestem rozliczona na "ZERO" kwota, którą podajesz na minusie, jest kwotą wpłat na Ciapka - natomiast rozliczenia pomiedzy mną a Żmiją są na bieżąco Dopóki mogłam dokładałam się do utrzymania Ciapka. Ponad to przypominam "moja Droga" że decyzja o wyciągnięciu Ciapka była wspólna -nieformalnego Bulikowa - więc proszę nie mów mi o odpowiedzialności, bo tą właśnie widzę w powyższym poście. Proszę mnie nie wciągać w dalsze rozmowy. Temat uważam za zakończony definitywnie!
Żmija Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Ciapek jest na dzień dzisiejszy rozliczony, częściowo finansowo, częściowo rzeczowo.
invictus hilaritas Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Z tego co pamiętam to przez telefon powiedziałaś- po wyciągnięciu Tanga, że to Ty bierzesz za niego odpowiedzialnośc.. Ale cóż... Najwidoczniej było.. minęło... Ważne, że Tango nie ma długu.. Jego konto jest czyste..
Randa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dziewczyny załatwiajcie takie tematy na pw, bo przykro czytać i napiszcie kto teraz zbiera na Ciapula,
ediiiii Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Randa napisał(a):Dziewczyny załatwiajcie takie tematy na pw, bo przykro czytać i napiszcie kto teraz zbiera na Ciapula, ja próbowałam to załatwić na pw, ale widzę, że ktoś woli rozgrywki personalne... Ciapaty był wyciągany w porozumieniu z innymi osobami wówczas zaangażowanymi. Poniekąd wprowadzono nas w błąd, że Ciapaty jest w typie bula, niemniej jak zobaczyłysmy w jakim stanie psychicznym jest pies nikt nie zgłaszał sprzeciwów. Owszem w rozmowie telefonicznej z IH potwierdziłam że w dużej mierze mogę zająć się finansowaniem Bidy, ale nie wobec Tworzonej przez IH Fundacji pomagającej wszystkim psom. Nie zamierzam więcej w tym temacie pisać. Wszelkie wpłaty będą odsyłane. Jeśli ktoś ma ochotę pomóc Ciapatemu, bardzo proszę o kontakt z IH lub ze Żmiją od siebie dodam, że mam pewność, że Ciapatemu krzywda się nie stanie. Jednak nie mam zamiaru dłużej być wykorzystywana, tym bardziej że podejście jest: "skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu" wszelkie wątpliwości i pytania proszę kierować na pw ps. Ktoś mi zarzucił, że nie piszę o psie i nie wklejam zdjęć... jak mam to robić, skoro pies jest u Żmiji? to Ona wie najwięcej o psie, a zdjęcia wkleja Ten, kto akurat u Niej był Tyle ode mnie
Żmija Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 W związku z zaistniałą sytuacją przejmuję odpowiedzialność za Ciapka. Od tej chwili ja zajmuję się jego adopcją. Jednak w związku z tym , że jest obecnie moim piątym psem na bezpłatnym tymczasie- oprócz niego mam bulteriery i amstaffy, proszę o wsparcie nie finansowe, ale rzeczowe. Potrzebujemy szamponów, środków przeciwkleszczowych, kocyków, ręczników etc. Kontakt ze mną : fibull@wp.pl
Rybka_39 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ""skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu"" Dom był szukany. Jak będą nowe fotki i tekst i kontakt, zrobię alegratkę.
invictus hilaritas Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Edyta dobrze wiedziała, że pies nie zostanie bez pomocy dlatego pozwoliła sobie na taki krok- wnioski kazdy moze sam wyciagnac. Magdy nie mozna zostawic z Ciapatym na głowie. Wyżywienie psa kosztuje. Jak ktos ma ochotę wpłacić grosz na Tango prosze odezwac sie do mnie, podam nr konta.
Rybka_39 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Ja prosiłam o allegro cegiełkowe ogólnie na bulki...to zaległa cisza. Mówiłam, że on wygląda jak bulek, bo tak wygląda na zdjęciach, jeśli kogoś wprowadziłam w błąd, to przepraszam, z tym, że ja go nikomu nie wpychałam na siłę. Fakt, ja nie mam czasu na ogłoszenia, ale przecież Tango miał ogłoszenia- przez tomcug, u mnie alegratkę. Odniosłam takie wrażenie, jakby te pretensje były skierowane po części do osób na wątku. Nie moja wina, że ciapaty..jest ciapatym i ludzie nie walą drzwiami i oknami by go adoptować. Ile teraz kosztuje miesięzcne utrzymanie Tanga? Trzeba rozruszac ten wątek, bo zostawienie kolejnej osoby z długiem, to nadużywanie pomocy, przykro mi, że nie mogę pomóc finansowo obecnie, ale jak w przyszłym miesiącu cos ukulam to wpłace.
Żmija Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Długu nie ma. Utrzymanie drogie nie jest, teraz zimno, więc trochę dochodzi nam za opał. Ale Ciapek siedzi w boksie obok innych psów, więc to się rozkłada. Z kasą zatem tragedii jakiejś nie ma. Jak tylko przyjedzie do nas doddy od astów, poproszę ją o nowe zdjęcia Ciapulka i sklecę jakiś tekst. Moim aparatem nie zrobię sensownych fotek. Ciapaty to przemiły pies i należy mu się domek. Wierzę, że taki się znajdzie.
invictus hilaritas Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 10 zł za dobe to nie jes dużo.. Może ktoś ma jakieś cegielki ktore mzna by bylo na bazarek dac?
doddy Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Ciotka doddy zrobiła ostatnio ze 100 zdjęć, ale nie nadają się do publikacji :) Żmija, musisz go nauczyć stania w miejscu he he
reksio7 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 oj dawna tu nie byłam, a tu takie zmiany, oby tylko na lepsze i w końcu ze szczęśliwym zakończeniem
invictus hilaritas Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Też mam taka nadzieje. Chłopak tyle przeszedł.. Zasługuje na swój dom i swojego człowieka.
invictus hilaritas Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 czy ktos moze zrobic maly banerek dla tanga? Dziewczyny gdzie się podziałyście? Tango nas potrzebuje !!
asiamm Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 [quote name='invictus hilaritas']czy ktos moze zrobic maly banerek dla tanga? Dziewczyny gdzie się podziałyście? Tango nas potrzebuje !! ______________________
iwlajn Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Żmija napisał(a): proszę o wsparcie nie finansowe, ale rzeczowe. No to jak, kasy już nie wpłacać? Ja, gdzieś tam wcześniej zadeklarowałam, że mogę dokładać 50 zł m-cznie do jego utrzymania, póki nie znajdzie domu i tą deklarację utrzymuję. Tylko proszę o potwierdzenie i nowy numer konta.
invictus hilaritas Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 iwlajn wsparcie finansowe się przyda.. Uważam, że nie powinno się Magdy zostawić samej z Tangiem i jego utrzymaniem. Jeżeli ktoś chce zamiast pieniedzy wysłać np karme to za ten dar bedziemy bardzo wdzieczne :) Pieniadze na Tango zbieram Ja :) Nr konta podam na pv :) Zapraszam resztę ciotek, Tango został kolejny raz porzucony.. On na to nie zasłużył. Pomóżmy mu !!
iwlajn Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 ediiiii napisał(a):od siebie dodam, że mam pewność, że Ciapatemu krzywda się nie stanie. Jednak nie mam zamiaru dłużej być wykorzystywana, tym bardziej że podejście jest: "skoro jest osoba, która go finansuje, to po co skupić działania na szukanie mu domu" ps. Ktoś mi zarzucił, że nie piszę o psie i nie wklejam zdjęć... jak mam to robić, skoro pies jest u Żmiji? to Ona wie najwięcej o psie, a zdjęcia wkleja Ten, kto akurat u Niej był Tyle ode mnie Tak jak napisała Rybka - Tango miał robione ogłoszenia. Zresztą, linki do nich wklejałam nawet na wątku. A odnośnie informacji o psie - ok, Tango był u Magdy. Ale chyba pozostawałaś z nią w kontakcie i miałaś informacje o zachowaniu psa? Więc to była tylko kwestia ich przekazania. Invi, poproszę ten nowy numer konta.
iwlajn Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='invictus hilaritas']wysłałam wczoraj :)[/QUOTE] Konto dostałam, pieniądze wysłałam:) Kurcze ale gdzie jest reszta cioć i wujków??? Tak pusto u Tangusia...
invictus hilaritas Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Mamy pierwszą wpłatę: iwlajn 50 zł Serdecznie dziękuje :)
Recommended Posts