Unbelievable Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='NightQueen']Tak z ciekawości zapytam co polecicie bo mi się pomysły kończą :diabloti: Szukam psa raczej rasy niemyśliwskiej/gończej, bez miłości do pogoni i ucieczek, wielkości do kolan, max wielkość labradora. Może być bardzo aktywny, ale z włosem nie wymagającym szczególnej pielęgnacji. odpada beagle/labrador/golden/owczarek niemiecki/toller[/QUOTE] border ;) Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Unbelievable']border ;)[/QUOTE] jest brany pod uwagę, ale szczerze to mi się jakoś nie widzi Kurdę niby warunki ok a tak ciężko coś dopasować, że ja już pomysłów nie mam. Quote
Amber Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='NightQueen']Tak z ciekawości zapytam co polecicie bo mi się pomysły kończą :diabloti: Szukam psa raczej rasy niemyśliwskiej/gończej, bez miłości do pogoni i ucieczek, wielkości do kolan, max wielkość labradora. Może być bardzo aktywny, ale z włosem nie wymagającym szczególnej pielęgnacji. odpada beagle/labrador/golden/owczarek niemiecki/toller[/QUOTE] Amsztaff :loveu: Quote
evel Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Skoro nie BC, to może collie krótkowłosy? Holender? Coś z TTB? Edit: już widzę, że TTB chyba nie :evil_lol: Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Amber']Amsztaff :loveu:[/QUOTE] a zapomniałam go dodać do listy "Tego broń boże" :diabloti: i wszystkie inne, wyglądające strasznie i agresywnie dla potencjalnego człowieka tez odpadają [quote name='evel']Skoro nie BC, to może collie krótkowłosy?[/QUOTE] a jak stoimy w Pl. z hodowlami? dużo ich jest? Quote
evel Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='NightQueen'] a jak stoimy w Pl. z hodowlami? dużo ich jest?[/QUOTE] Na pewno są dużo mniej popularne niż włochata wersja ;) parę hodowli by się u nas znalazło, jeśli dobrze pamiętam, to gdzieś czytałam, że fajnego smutka można dostać w Czechach. Z innych pomysłów może BOS? Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='evel']Na pewno są dużo mniej popularne niż włochata wersja ;) parę hodowli by się u nas znalazło, jeśli dobrze pamiętam, to gdzieś czytałam, że fajnego smutka można dostać w Czechach. Z innych pomysłów może BOS?[/QUOTE] też słyszałam że Czechy i Słowacja ma dużo hodowli tejże rasy, ale nie wiem czy pasowały by im koszty związane z ściągniem psa z zagranicy, a i u nast pewnie też tanią rasą nie są, ja myślę że szukając coś do max 1800/2000zł BOS jest za duży, nie chcą dużego psa, bardziej im odpowiadają rasy średnie Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 hmm ja mam uraz do buldożerów - nie znam żadnego normalnego :shake: i to chyba trochę zbyt kanapowa wersja jak dla nich, jednak coś bardziej aktywnego szukają Quote
dog193 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Weź collie! Jak już pójdziemy kiedyś na spacer to nasze pieski będa ślicznie razem wyglądac i będzie mamusia ze szczeniaczkiem :loveu: Quote
gryf80 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 no to jak ma byc mało-srednie z krótkim włosiem to jack russel Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='dog193']Weź collie! Jak już pójdziemy kiedyś na spacer to nasze pieski będa ślicznie razem wyglądac i będzie mamusia ze szczeniaczkiem :loveu:[/QUOTE] haha no tak :evil_lol: świetny pomysł Wezmę Dorę i powimy że to bardzo spasiony foks :diabloti: A tak poważnie to w życiu rasy im nie dopasuję bo takie mają problemy ze wszystkim - ten za bardzo agresywnie wygląda, ten za mały, ten za duży, ten za rudy, ten wygląda nie rasowo... Dom dobry ale wybredni tacy.. rozumiem że chcą psa dopasować ale bez przesady Quote
Unbelievable Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='NightQueen']też słyszałam że Czechy i Słowacja ma dużo hodowli tejże rasy, ale nie wiem czy pasowały by im koszty związane z ściągniem psa z zagranicy, a i u nast pewnie też tanią rasą nie są, ja myślę że szukając coś do max 1800/2000zł BOS jest za duży, nie chcą dużego psa, bardziej im odpowiadają rasy średnie[/QUOTE] koszta ściągania to żadne koszta ;) rodowód wyrabia hodowca, a wy musicie po prostu pojechać po psa, pewnie czasem nawet mniej wyjdzie niż za podróż po polsce :diabloti: Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Unbelievable']koszta ściągania to żadne koszta ;) rodowód wyrabia hodowca, a wy musicie po prostu pojechać po psa, pewnie czasem nawet mniej wyjdzie niż za podróż po polsce :diabloti:[/QUOTE] wiesz co w sumie tu nawet nie chodzi mi o transport psa, bo z tym pewnie by ni było problemu, bo i tak mają firmę za granicą i tak, ale bardziej mnie interesują właśnie koszty samego szczeniaka, bo nie orientuje się jak wyglądają ceny psów za granicą Quote
kochanezwierze Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Według mnie najlepsza rasa to owczarek niemiecki. Mam długowłosego, ale krótkowłose nie wymagają aż takiej pielęgnacji sierści. Moim zdaniem to pies do tańca i do różańca. Obronny a jednocześnie spokojny. Wszystko zależy od tego jak się je wychowa. To bardzo mądre psy :) Jedyną ich wadą jest choroba stawów w podeszłym wieku, ale który rasowy pies nie choruje? Quote
Unbelievable Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='NightQueen']wiesz co w sumie tu nawet nie chodzi mi o transport psa, bo z tym pewnie by ni było problemu, bo i tak mają firmę za granicą i tak, ale bardziej mnie interesują właśnie koszty samego szczeniaka, bo nie orientuje się jak wyglądają ceny psów za granicą[/QUOTE] są raczej tańsze, albo w takiej samej cenie- w czechach jest dużo więcej hodowli i miotów niż u nas ;) Quote
Obama Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='kochanezwierze']Według mnie najlepsza rasa to owczarek niemiecki. Mam długowłosego, ale krótkowłose nie wymagają aż takiej pielęgnacji sierści. Moim zdaniem to pies do tańca i do różańca. Obronny a jednocześnie spokojny. Wszystko zależy od tego jak się je wychowa. To bardzo mądre psy :) Jedyną ich wadą jest choroba stawów w podeszłym wieku, ale który rasowy pies nie choruje?[/QUOTE] Nie wiem jaki jest cel tej wypowiedzi, szczególnie,że osoba ostatnio pytająca zaznaczyła,że owczarki odpadają. Quote
evel Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Obama']Nie wiem jaki jest cel tej wypowiedzi, szczególnie,że osoba ostatnio pytająca zaznaczyła,że owczarki odpadają.[/QUOTE] Zapewne reklamowy, zaraz w sygnaturce się pojawią jakieś meble na wymiar, blożek z poradkami albo coś podobnego ;) Quote
gryf80 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 nie wiem czy zauwazyłyście że w dolnym lewym rogu jest obrazek z odkurzaczami:diabloti:. a co do wyboru rasy [B]nigtqueen[/B] to jeszcze przychodzi mi do głowy pinczer średni Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Unbelievable']są raczej tańsze, albo w takiej samej cenie- w czechach jest dużo więcej hodowli i miotów niż u nas ;)[/QUOTE] chyba muszę prześledzić Czeskie hodowle jednak ;) o ile już wybiorę jakąś rasę Quote
Skyy Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [B]NightQueen, [/B]mam znajomą, która hoduje w Polsce owczarki szkockie collie krótkowłose, gdybyś była zainteresowana. Możliwe, że planuje miot na ten lub następny rok. ;-) Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='Skyy'][B]NightQueen, [/B]mam znajomą, która hoduje w Polsce owczarki szkockie collie krótkowłose, gdybyś była zainteresowana. Możliwe, że planuje miot na ten lub następny rok. ;-)[/QUOTE] pogadam z nimi i zobaczymy Będę miała cię na uwadzę i zgłoszę się jeśli się zdecydują ;) Quote
evel Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 A oni są nastawieni w 100% na rasowca? Bo skoro tacy wybredni, to może niech szukają jedynego w swoim rodzaju kundla? ;) Quote
NightQueen Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='evel']A oni są nastawieni w 100% na rasowca? Bo skoro tacy wybredni, to może niech szukają jedynego w swoim rodzaju kundla? ;)[/QUOTE] tak - ma być rasowiec Boją się psa o niewiadomym charakterze, wolą wiedzieć czego można się spodziewać Quote
evel Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Z zupełnie innej beczki mi się nasuwa jeszcze whippet - średni, rasowy, pielęgnacja chyba minimalna, no ale to trochę specyficzne pieski są z tego co słyszałam, no i wygląd im może nie podpasować. Planują coś z tym psem robić bardziej zaawansowanego czy to ma być pies-przyjaciel rodziny? Quote
Recommended Posts