Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dog193 napisał(a):
Ale wy naprawdę traktujecie serio tą dziewczynę? Nie wiem, może jest we mnie za mało empatii, ale jak czytam te pierdoły to nie potrafię podejść do tego poważnie :)

Nie do końca... ;) , bo rzeczywiście, albo autorka nie umie przelać w słowo pisane tego, o co Jej chodzi...albo faktycznie to totalne pierdoły ;)

Posted

No właśnie licho wie :) Może jest zbyt młoda i nie potrafi się określić jeszcze bo charakter się kształtuje? Nigdy nie należy tak od razu skreślać. Pamiętam jak jako dziecko ( tak- dziecko bo miałam 9 lat! ) staneła w oddziale ZK i powiedziałam że chcę się uczyć. Tez mnie nie potraktowano poważnie i przegoniono ;)

Posted

Zaskoczę Was,rozumiem Wasz dystans. Nie każdy musi dużo napisać,żeby zaraz go zrozumieć. Rozważam też psa z fundacji lub adopcji jak kto woli:). Mam dużo zlinkowanych postów gdzie psy poszukują DS.(na Fejsie).

Posted

lovelator napisał(a):
Racja,no fakt... może rozważę goldena retviera?

[FONT=Verdana]Wiesz, może na początek pobawisz się w DT, poznasz trochę psów w typie i może po 2-3 latach będziesz wiedziała czego chcesz. Rozumiem, że myśląc o hodowli człowiek wachasię między kilku rasami, ale jak całkiem nie wie czego chce to raczej nie powinien się za to brać. [/FONT]

Posted

lovelator napisał(a):

Daj chociaż szansę zobaczyć kim jesteś, żeby w przyszłości się nie nabrać i nie kupić u Ciebie psa :eviltong:

Posted

lovelator napisał(a):

Myślę,że to byłby dobry wybór,a jeżeli jeszcze masz dom z ogrodem to taki pies na pewno miałby się dobrze.
Polecam jeszcze labradora retrievera,zarówno jeden jak i drugi są bardzo pojętnymi psami niezwykle przywiązanymi do właściciela. Dobrze ułożony retriever,to sama radość w domu.

Posted (edited)

barbarasz49 napisał(a):
Myślę,że to byłby dobry wybór,a jeżeli jeszcze masz dom z ogrodem to taki pies na pewno miałby się dobrze.

A co ma piernik do wiatraka ? Zakładacie stowarzyszenie zapłotowych ujadaczy ?

barbarasz49 napisał(a):
Dobrze ułożony retriever,to sama radość w domu.

Tylko gdzie te dobrze ułożone labki i goldki są. Bo spotkać je w realu jakoś trudno.

Edited by Brezyl
Posted

U mnie jeden golden - zapraszam do obejrzenia. W sumie kilka innych goldków dobrze wychowanych na podorędziu...

loverator czy jak ci tam... nawet nie wiesz jak prawidłowo brzmi nazwa tej rasy.. nie wyobrażam sobie goldena przy boku osoby takie jak ty, Wybacz

Posted

isabelle301 napisał(a):
lovelator czy jak ci tam... nawet nie wiesz jak prawidłowo brzmi nazwa tej rasy... nie wyobrażam sobie goldena przy boku osoby takie jak ty, Wybacz

Niestety, muszę podpisać się pod tym rękami, nogami i łapami (moich psów). Ani golden ani jakikolwiek inny pies rasy użytkowej raczej nie jest dobrym wyjściem dla Ciebie (choć trudno ocenić, bo podałaś mało informacji).

Posted

MegWks77 napisał(a):
a co sądzicie o chow chow? zastanawiam się czy nie kupić psa tej rasy

A czy nie prościej byłoby poczytać o tym na forach poswięconych rasie ? Bo co Ci mamy napisać, dla jednej osoby będzie to pies wspaniały, inna sobie nie da z nim rady. Mamy zgdadywać czy masz lat 9, czy 59 ? Czy miałaś jakiegoś psa, czy nie ? Podobno nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi, ale chyba przysłowia nie zawsze są prawdziwe.
Pies piekny, dla jednych łatwy, inni na nim polegną. Wbrew wyglądowi to pies o bardzo specyficznym charakterze, często próbujący ustawiać domowników, mimo małej populacji dość często lądujacy w schroniskach http://www.club-chow.pl/viewforum.php?f=27&sid=44ebed4e0883590653d3bec9c51f2889

Posted

lovelator napisał(a):
Brezyl propozycja DT brzmi nieźle,ale myślę że to może coś pomoże ? no i więcej psów będzie szczęśliwych...

Moim zdaniem ta osoba jest trollem. Zauważcie, jakie są jej posty. Nie wiem, czy to ktoś z dogo, kto się podszywa pod kogoś innego i próbuje innych podjudzić, czy po prostu znudzony małolat/małolata szukający/a uwagi, ale nie brałabym jej na serio. Spędziłam sporo czasu na forach typu kafeteria, gdzie jest mnóstwo podszywaczy itd, i jakoś moja intuicja bije tu na alarm ;)

Posted

Fantastyczne. Psy bardzo takie lubią. Jedyne co to kocyk do środka bo moje burki wolą jednak mięciutkie futrzane środki ( chociaż ja wolę te inne bo lepiej je prać ;) ).

Posted

Mnoży się tego jak mrufkuf :shake: "Labradory są najlepsze", "Kocham owczarki", "Chce maltańczyka, co myślicie?", "Jaki pies będzie pasował, jestem uczuciowa i romantyczna?" - skąd się to wszystko bierze?

Damian, dla shih-tzu rozmiar będzie aż nadto wystarczający ;)

Posted

Brezyl napisał(a):
A co ma piernik do wiatraka ? Zakładacie stowarzyszenie zapłotowych ujadaczy ?

Tylko gdzie te dobrze ułożone labki i goldki są. Bo spotkać je w realu jakoś trudno.

Ja mam w domu jedną dobrze ułożona labkę, również zapraszam!

Posted

dog193 napisał(a):
Mnoży się tego jak mrufkuf :shake: "Labradory są najlepsze", "Kocham owczarki", "Chce maltańczyka, co myślicie?", "Jaki pies będzie pasował, jestem uczuciowa i romantyczna?" - skąd się to wszystko bierze?

Z gimnazjum :evil_lol:

Posted

mozarcik napisał(a):
ja mam w domu dwa, zapraszam

ja również do siebie zapraszam.

co ma dom z ogrodem do tego aby pies miał dobrze? Bo będzie biegał od końca płotu do końca płotu i ujadał na wszystko co się rusza, a ogród będzie jego jedynym "spacerem"?
Fakt, że ogród jest ogólnie sporym ułatwieniem, ale według mnie nie jest to kluczem do szczęścia psa.