Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bonsai_88 napisał(a):
Uaaaa.... właśnie postanowiłam kupić sobie 3 psa :loveu:. A nie... przepraszam, 4 psa... zapomniałam o psiaku od Smoka [jeszcze fajniejszy - puchaty :loveu:]

dobrze sie zastanow, ten czerwony ma duze fafle :) moze sie slinic

Posted

Pod moim domem, w lumpeksie był na wystawie taki śliczny Chi-biały, długowłosy w różowym kaftaniku. Niestety ktoś mi go sprzątnął sprzed nosa. Sprzedają je na wagę-zapłaciłabym ok. 4zł-ufffff , cóż to by była za oszczędność!!!

Guest Agata_B
Posted

L'or;11907201 napisał(a):
To Ty się zastanów co piszesz.
Sprzedaję tego doga ze względu na jego charakter i każdy na molosach mi to wyjście doradzał.
Dog to był pomysł mamy, nie mój.
Nie jestem kolekcjonerką psów, jeśli o to Ci chodzi.
Wyraźnie napisałam, ze chihuahua ma być 'na kolanka'.
Przeszkadza Ci to?

Nie mogę się powstrzymać od komentarza :angryy: Zaraz nie wytrzymie!!!:angryy:

Wymieniasz psa na innego, bo nie umiałaś go wychować?
A co tam.... spoko, przeciez to tylko pies, jak chihua nie uda Ci sie wychować (tzn sam sie nie wychowie.. bo przecież ty go wychowywać nie będziesz :roll:) to kupisz sobie może yoreczka?

To OKROPNE, że zamiast skupić sie na obecnym psie, pogadac z dobrym szkoleniowcem, behawiorystą po prostu psa sprzedajesz, masz go już w gdzieś i kupujesz nowego!!!
Przecież tak jest łatwiej, nie? Po co męczyć sie z głupim dogiem?
Lepiej kupić sobie malutką cziłke - mało je, można wziąć pod pache, nie ciagnie na smyczy i pewnie łatwo ją wychować, tak myślisz?

a tak poważniej to
Weź ty dziewczyny W OGÓLE NIE kupuj żadnego psa!!!
Jesteś nieodpowiedzialna (mało powiedziane, brak mi słów), trzeba było pomyśleć zanim sie doga kupiło, dopiero teraz sie 'obudziłaś' jak pies zaczął dojrzewać i ''szaleć" ?!!!
Wtedy był fajną małą słodką kuleczką,a teraz? Teraz to zużyta zabawka, którą się sprzeda jak 'ziemniaki na targu' i kupi kolejnego, bo może kolejny SAM sie WYCHOWA?

Odpuść sobie tego psa, proszę Cie, chihuahua z tego co wiem to wielki pies w małym ciele, lubią pokazać ''kto tu żądzi", gdy sie nie "przyłożysz" do jego wychowania to po prostu 'wchodzi na głowę'!

Nie wyobrażam sobie jak można SPRZEDAĆ własnego psa, własnego PRZYJACIELA jak pyry na targu!!!

Dobra to może ja pójde mojego kota... wywalić na dwór... (yyy ... pfeee co ja gadam!! sprzedać! (biznes, biznes! :razz:)) bo gryzie, drapie, miauczy, syczy, charczy, prycha, drze sie na mnie jak mu sie coś nie podoba?
Nie wspominając o ciągnięciu na smyczy! i o nieustannym miauczeniu przy oknach!
pewnie :) , sprzedam gnojka... kupie sobie nowego, a co mi tam ;) może jakiegoś sfinksa albo dewonka? co myślicie?
musze tego starego głupiego kota wyeksmitować, nowy będzie lepszy!! :diabloti:

moon_light - rasa IDEALNA! lepiej nie mogłaś trafić!

Posted

Zwierzowo i ja ;) - Onet.pl Blog

Tak sie konczy nieprzemyslana decyzja o zakupie psa, szkoda tylko ze to pies cierpi.
Wydaje mi sie ze dobrze dziewczyna robi ze oddaje(sprzedaje?:roll:) psa z ktorym sobie nie radzi lub radzic nie chce...moze gdzies indziej gluty nie beda wielka przeszkoda.
Mam tylko nadzieje ze kolejnego nie kupisz...zajmij sie swoim 2 psem lepiej zanim sprawisz sobie kolejnego.
Nie badz egositka, troche empatii na litosc boska...

Posted

L'or, idziesz na łatwiznę :angryy: Jakoś mnóstwo ludzi na tym forum i poza nim ma doga, niektórzy nawet kilka, i jakoś doskonale sobie radzą z ich charakterem! Poza tym nie wszystkie psy są idealne, wręcz przeciwnie - nie ma psa idealnego, każdego trzeba wychować. Jedne mają taki charakter, inne inny, ale każdemu psu trzeba poświęcić na wychowanie tyle czasu, ile potrzeba. Mój pies też nie ma najłatwiejszego charakteru, rzucał się na inne psy... napisałam na forum, zadzwoniłam do najbliższego szkoleniowcy, chodziłam na zajęcia i już jest dobrze! Jak to napisała Agata_b my nie sprzedajemy przyjaciół! Sprzedać możesz ubranie czy telefon, ale nie psa! Może nie zdajesz sobie z tego sprawy ale pies to ŻYWE stworzenie, które myśli i czuje!

Dobrze, założmy, że Twój dog ma nowy dom a Ty kupujesz sobie cziłkę. Cziłka ciągle szczega, ucieka na spacerach, warczy na ludzi. Co robisz? Sprzedajesz cziłkę i kupujesz kolejnego psa? :mad:

Posted

Nie ja chcę go sprzedać, mama mi każe to zrobić, oddałabym go.
Nie miejcie do mnie pretensji o to, bo nie ja za tego psa płaciłam i nie ja go karmiłam, więc z łaski swojej przestańcie na mnie naskakiwać bo nie ja na to wpadłam ;/
Nawet hodowca mówił, że Wader ma taki a nie inny charakter, jestem z nim w stałym kontakcie, sam powiedział, że do tego potrzeba silnej ręki.
Kogoś uprawionego proszę o usunięcie mojego konta, wybaczcie, ale nie mam zamiaru słuchać jaka to ja zła i niedobra, że oddaję psa dla JEGO dobra.
A co do chi - specjalnie piszę, dowiaduję się, czytam, żeby wiedzieć wszystko co potrzeba i żeby właśnie nie było tak jak z dogiem, ale Wam ciężko jest to zrozumieć.

Posted

Wejdź na molosy i przeczytaj dlaczego..
Ile razy można tłumaczyć, że mama chciała doga, mama kupiła doga, a hodowca powiedzial, że 'to pies dla nas'..
Ale to ja jestem nieodpowiedzialna, chociaż udało mi się namowić mamę, żeby psa dla jego własnego dobra oddala (pod warunkiem, że wezme za niego kase - tak, jest materialistką, to nie moja wina, nie mam na to wpływu!)..
Proszę, lepiej nic nie mow, bo nie masz pojęcia jaka jest sytuacja a od razu jestem dla Ciebie najbardziej nieodpowiedzialną osoba pod słońcem..

Koniec tematu.
Jeszcze raz proszę kogoś uprawnionego o usunięcie mojego kota i tego bałaganu który się tutaj utworzył.

Guest Agata_B
Posted

L'or;11909597 napisał(a):
Nie ja chcę go sprzedać, mama mi każe to zrobić, oddałabym go.
Nie miejcie do mnie pretensji o to, bo nie ja za tego psa płaciłam i nie ja go karmiłam, więc z łaski swojej przestańcie na mnie naskakiwać bo nie ja na to wpadłam ;/
Nawet hodowca mówił, że Wader ma taki a nie inny charakter, jestem z nim w stałym kontakcie, sam powiedział, że do tego potrzeba silnej ręki.
Kogoś uprawionego proszę o usunięcie mojego konta, wybaczcie, ale nie mam zamiaru słuchać jaka to ja zła i niedobra, że oddaję psa dla JEGO dobra.
A co do chi - specjalnie piszę, dowiaduję się, czytam, żeby wiedzieć wszystko co potrzeba i żeby właśnie nie było tak jak z dogiem, ale Wam ciężko jest to zrozumieć.
Skoro wiedziałaś, że ma trudny charakter i potrzebuje silnej ręki to po ... co go kupiłas? :angryy::angryy:
Dla mnie i tak jesteś nieodpowiedzialna, choćbyś nie wiem jak sie tłumaczyła.

EOT

Posted

Posty skaczą..

Skoro wiedziałaś, że ma trudny charakter i potrzebuje silnej ręki to po ... co go kupiłas? :angryy::angryy:

Tego nie wiedziałam jak go kupowałam.

Guest Agata_B
Posted

Dziwne :roll:
Wątpie, żeby w ogóle ktoś go kupił, ale ok, powodzenia :roll:

Posted

ok,dziewczyna nie jest bez winy,a ja nie znam sytulacji,ale...
co to za hodowca sprzedal im psa!!??I to doga?! i jeszcze wmawial im,ze to pies dla tej rodziny!!?? Oczywiscie ja rowniez nie moge znalezc slow na okreslenie ludzi ,ktorzy kupuja psa nie czytajac nic o rasie ,szkoleniu itp a potem "ot tak" sprzedaja psa (jak jakis zuzyty sprzet:crazyeye:) ktory sie do nich przywiazal i jest czlonkiem rodziny-poprostu-> :mad:
ale odpowiedzcie-kto sprzedal?Bez obrazy, ale ten hodowca zachowal sie jak zwykly handlarz.I jeszcze to namawianie do kupna TAKIEGO psa dla rodziny ktora nie powinna miec go wg.

Posted

vena&vivi - tak, podejmujemy.

Bardzo proszę, po raz kolejny o usunięcie tego bałaganu który się tutaj zrobił i mojego konta.

Posted

Chcę usunąć, ponieważ nie chcę korzystać z forum.
Jeśli zajdzie taka potrzeba napiszę do kogo trzeba.

Posted

L'or;11910046 napisał(a):

Bardzo proszę, po raz kolejny o usunięcie tego bałaganu który się tutaj zrobił i mojego konta.

No i ciesze się i licze, że wam sie uda, nie usuwaj się, pisz jak wam idzie, zawsze możesz zadzwonic do adopcji tam na 100% jak bedziesz mala problem ktos doswiaczony poradzi.

Guest Agata_B
Posted

L'or;11910046 napisał(a):

Po co chcesz usunąć konto?
Przeciez to normalne, że takie info o Tobie nas zbulwersowalo...

Posted

wiska napisał(a):
ok,dziewczyna nie jest bez winy,a ja nie znam sytulacji,ale...
co to za hodowca sprzedal im psa!!??I to doga?! i jeszcze wmawial im,ze to pies dla tej rodziny!!?? Oczywiscie ja rowniez nie moge znalezc slow na okreslenie ludzi ,ktorzy kupuja psa nie czytajac nic o rasie ,szkoleniu itp a potem "ot tak" sprzedaja psa (jak jakis zuzyty sprzet:crazyeye:) ktory sie do nich przywiazal i jest czlonkiem rodziny-poprostu-> :mad:
ale odpowiedzcie-kto sprzedal?Bez obrazy, ale ten hodowca zachowal sie jak zwykly handlarz.I jeszcze to namawianie do kupna TAKIEGO psa dla rodziny ktora nie powinna miec go wg.

Zanim zaczniesz obrażać hodowce, o którym nic nie wiesz, może wyjaśnij DLACZEGO ten pies nie jest dla takiej rodziny ? DLACZEGO ?

Posted

Hejka jestem Magad jestem nowa na tym forum .Chce kupić psa ale nie wiem jaką rase mam wybrać mieszkam w bloku .Chciał bym mieć Maltańczyka :roll: ale nie wiem czy się nadaje .Rozważam tez wzięcie psa ze schroniska prosze odpiszcie :)

Posted

Tak się składa, ze się znamy, ale napisz coś więcej. Ile jesteś w stanie zapewnić psiakowi ruchu, ile na pielęgnacje, jakie koszty jesteś w stanie ponieść... Z tego co wiem to masz alergie?
Ile będzie sam zostawiany?

Posted

Na psa mogła bym wydawac 200zł miesięczie ,a jeżeli chodzi o spacery to 3 razy dziennie po 2 godziny lub 1 godzine .Umnie raczej jest moja babcia więc ne by by sasm ,jak coś to krotko ;) .