Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwszy test klapa, cattle dog i border, czyli zupełnie nie moje typy :D
Drugi test - same terierki, w tym foks krótkowłosy :loveu: Chociaż najbardziej dopasowany był boston terier.
W trzecim tez wyszedł foksik :loveu: Z bassetem i beaglem :D

Posted

klaki91 napisał(a):

Dzięki :)

No to teraz jestem w szoku, w pierwszym wyszedł mi spaniel bretoński

W drugim ( podaj łapę )
1 Basenji 81%
2 Springer spaniel angielski 81%
3 Whippet 72%
4 Nova Scotia duck tolling retriever 72%
5 Bearded Collie 72%
6 Staffordshire Bull Terrier 72%
7 Basset artezyjsko - normandzki 72%

w tym z pies.pl

Akita inu, doberman i dalmatyńczyk :lol:

zdecydowanie coś ze mną nie teges :roll:

Posted

Fila, dogo canario, tosa, duży szwajcarski pies pasterski, mastif tybetański, dog niemiecki, cane corso, czarny terier rosyjski, podhalan i anatolian. Dobre dobre :razz:

Posted

Czekunia napisał(a):
U mnie o dziwo się zgadza: 98% zgodności co do wyżła niemieckiego, a potem:
Seter angielski
Wyżeł węgierski
Gordon
Seter irlandzki
Pointer :)

wiadomo-siodemka najlepsze kundle:)

Posted

a_niusia napisał(a):
wiadomo-siodemka najlepsze kundle:)

Tylko najgorsze jest to, że ja każdego z tych psów bym bardzo chciała;), chociaż następny pewnie będzie któryś z seterów;)

Posted

W pierwszym wyszedł mi malinos... No może i OK, ale zaznaczyłam, ze ma nie być kudłów... razem z jakimiś wyżłami (wtf?), ttb... W drugim wilczak, saluki, wyżełek :lol: W trzecim dopiero doberman, bullterier i... border collie :lol: 2 ostatnie psy obronne pełną gębą, już nie mówiąc o chartach czy wyżełkach :eviltong:

Tak więc te testy to raczej średnio-dobra zabawa, szczególnie jak się zaznacza brak kudłów i predyspozycje obronne, a wyskakuje border collie :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
W pierwszym wyszedł mi malinos... No może i OK, ale zaznaczyłam, ze ma nie być kudłów... razem z jakimiś wyżłami (wtf?), ttb... W drugim wilczak, saluki, wyżełek :lol: W trzecim dopiero doberman, bullterier i... border collie :lol: 2 ostatnie psy obronne pełną gębą, już nie mówiąc o chartach czy wyżełkach :eviltong:

Tak więc te testy to raczej średnio-dobra zabawa, szczególnie jak się zaznacza brak kudłów i predyspozycje obronne, a wyskakuje border collie :evil_lol:

Spoko, przy zaznaczeniu kryteriów pies, który w razie potrzeby zaatakuje, raczej krótki kłak, wychodzi mi niufek (eeee???) dobek ( no tu juz lepiej) i rotek-no i to jedyny trafiony.

W innych mi wychodzi malina, ttb wszelakie, coś z molosów, no i hit sweterek irlandzki (przy zaznaczeniu, że nie chce kłaków i nie mam czasu na pielegnacje) :roll:

Posted (edited)

Ej, to całkiem zabawne jest :diabloti:

Wyszedł mi sweterek irlandzki, potem toller, springer i beagle, a na koniec (uwaga, uwaga) doberman, malamut i hovawart :razz:

Nooo i jeszcze dokończyłam ten z animal planet: sweterek, bearder collie, flat, american water spaniel (?), foxhound, bretończyk, no i spaniel irlandzki. W sume... chyba najbardziej zgodne z tym, co chcę mieć w domu :evil_lol:

Edited by Instant
Posted

Śmieszne te testy ;)
Wpisywałam, że chcę psa lubiącego dzieci, lubiącego ludzi i inne zwierzęta, żeby nie był zbyt aktywny, żeby był łatwy w pielęgnacji i podatny na szkolenie... A wychodzi mi tak:

Animal Planet: Brittany, Australian Cattle Dog, Border Collie, Cocker Spaniel.

Podaj Łapę: Whippet, Toller, Basenji (!!!), Bearded Collie, Beagle, Border Collie, Labrador, Cocker spaniel, Kelpie, Collie Smooth, Springer Spaniel.

Przyjaciel Pies: Beagle, Australian Cattle Dog, Pudel.

Posted

z podaj łapę to już wyżej pisałam co mi wyszło, teraz zrobiłam następne:

animal planet: pudel :diabloti: sheltie, fox, west, border terrier, norwich terrier, PRT; czyli generalnie chyba powinnam przerzucić się na terriery, bo wyszły mi w dwóch testach :cool3: nie ukrywam, że czasem myślę o tym ;)

przyjaciel pies: beagle, cavalier- totalnie nie trafione. i grzywacz jako trzeci, to nawet mi odpowiada ;)

Posted

Też zrobiłam :diabloti:

1. Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Brittany, Irish Setter

2. 100% - Beagle :mdleje:, Whippet :mdleje:, Basenji :mdleje:, Posokowiec Bawarski :mdleje:, Gończy Berneński :mdleje:
90% - Border Collie, Kelpie, Bearded Collie, Owczarek Szkocki Krótkowłosy (Collie Smooth), Owczarek Australijski (typ amerykański)

3. Amstaff, Chiński Grzywacz i... Basset Hound :mdleje:

Posted

motyleqq napisał(a):
BBeta, jest kelpie! nie jest źle! :evil_lol:

Fakt :eviltong: Z tych wszystkich ras oprócz Kelpie pasowałby mi tylko Collie Smooth i Border Collie (też smooth :eviltong:), reszta raczej nie trafiona :diabloti:

Posted

Hej!
Zastanawiam się nad wzięciem kompana dla mojego weimara.
Miałby to byc pies mały do 35 cm.
Na pewno o innym temperamencie niż mają weimary. Chodzi o małego spokojnego psa.
I nie z tej samej grupy tz. psy mysliwskie, gończe i pokrewne odpadają.
Nie chcem aby to były psy typu york, maltańczyk i reszta.

Posted

A może Shiba inu, chociaż może mieć trochę więcej niż 35 cm, jeszcze szpic miniaturowy, bo z grupy psów ozdobnych i do towarzystwa rozumiem, że nie chcesz. York to terier więc raczej spokojny nie jest

Posted

kropi124 napisał(a):
Hej!
Zastanawiam się nad wzięciem kompana dla mojego weimara.
Miałby to byc pies mały do 35 cm.
Na pewno o innym temperamencie niż mają weimary. Chodzi o małego spokojnego psa.
I nie z tej samej grupy tz. psy mysliwskie, gończe i pokrewne odpadają.
Nie chcem aby to były psy typu york, maltańczyk i reszta.

może kundelek z DT o sprawdzonym charakterze?
buldog angielski,ale on nie dotrzyma kroku wyżłowi