Beatrx Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 kiedyś na stronie pedigree była wyszukiwarka ras, ale nie wiem czy to o nią chodzi;) Quote
klaki91 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 http://animal.discovery.com/breed-selector/dog-breeds.html http://www.podajlape.pl/dogselector.php http://www.pies.pl/wybor_rasy.html Prosze bardzo ;) Quote
dog193 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Pierwszy test klapa, cattle dog i border, czyli zupełnie nie moje typy :D Drugi test - same terierki, w tym foks krótkowłosy :loveu: Chociaż najbardziej dopasowany był boston terier. W trzecim tez wyszedł foksik :loveu: Z bassetem i beaglem :D Quote
Luzia Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 klaki91 napisał(a):http://animal.discovery.com/breed-selector/dog-breeds.html http://www.podajlape.pl/dogselector.php http://www.pies.pl/wybor_rasy.html Prosze bardzo ;) Dzięki :) No to teraz jestem w szoku, w pierwszym wyszedł mi spaniel bretoński W drugim ( podaj łapę ) 1 Basenji 81% 2 Springer spaniel angielski 81% 3 Whippet 72% 4 Nova Scotia duck tolling retriever 72% 5 Bearded Collie 72% 6 Staffordshire Bull Terrier 72% 7 Basset artezyjsko - normandzki 72% w tym z pies.pl Akita inu, doberman i dalmatyńczyk :lol: zdecydowanie coś ze mną nie teges :roll: Quote
omry Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Fila, dogo canario, tosa, duży szwajcarski pies pasterski, mastif tybetański, dog niemiecki, cane corso, czarny terier rosyjski, podhalan i anatolian. Dobre dobre :razz: Quote
Czekunia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 U mnie o dziwo się zgadza: 98% zgodności co do wyżła niemieckiego, a potem: Seter angielski Wyżeł węgierski Gordon Seter irlandzki Pointer :) Quote
a_niusia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Czekunia napisał(a):U mnie o dziwo się zgadza: 98% zgodności co do wyżła niemieckiego, a potem: Seter angielski Wyżeł węgierski Gordon Seter irlandzki Pointer :) wiadomo-siodemka najlepsze kundle:) Quote
Czekunia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 a_niusia napisał(a):wiadomo-siodemka najlepsze kundle:) Tylko najgorsze jest to, że ja każdego z tych psów bym bardzo chciała;), chociaż następny pewnie będzie któryś z seterów;) Quote
a_niusia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 ja w sumie tak nie mam. kazdego psa z siodemki bym mogla miec, sprawdzilby sie jako moj pies, lubie je wszystkie, ale najbardziej kocham gordony. Quote
Amber Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 W pierwszym wyszedł mi malinos... No może i OK, ale zaznaczyłam, ze ma nie być kudłów... razem z jakimiś wyżłami (wtf?), ttb... W drugim wilczak, saluki, wyżełek :lol: W trzecim dopiero doberman, bullterier i... border collie :lol: 2 ostatnie psy obronne pełną gębą, już nie mówiąc o chartach czy wyżełkach :eviltong: Tak więc te testy to raczej średnio-dobra zabawa, szczególnie jak się zaznacza brak kudłów i predyspozycje obronne, a wyskakuje border collie :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Amber napisał(a):W pierwszym wyszedł mi malinos... No może i OK, ale zaznaczyłam, ze ma nie być kudłów... razem z jakimiś wyżłami (wtf?), ttb... W drugim wilczak, saluki, wyżełek :lol: W trzecim dopiero doberman, bullterier i... border collie :lol: 2 ostatnie psy obronne pełną gębą, już nie mówiąc o chartach czy wyżełkach :eviltong: Tak więc te testy to raczej średnio-dobra zabawa, szczególnie jak się zaznacza brak kudłów i predyspozycje obronne, a wyskakuje border collie :evil_lol: Spoko, przy zaznaczeniu kryteriów pies, który w razie potrzeby zaatakuje, raczej krótki kłak, wychodzi mi niufek (eeee???) dobek ( no tu juz lepiej) i rotek-no i to jedyny trafiony. W innych mi wychodzi malina, ttb wszelakie, coś z molosów, no i hit sweterek irlandzki (przy zaznaczeniu, że nie chce kłaków i nie mam czasu na pielegnacje) :roll: Quote
Instant Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 (edited) Ej, to całkiem zabawne jest :diabloti: Wyszedł mi sweterek irlandzki, potem toller, springer i beagle, a na koniec (uwaga, uwaga) doberman, malamut i hovawart :razz: Nooo i jeszcze dokończyłam ten z animal planet: sweterek, bearder collie, flat, american water spaniel (?), foxhound, bretończyk, no i spaniel irlandzki. W sume... chyba najbardziej zgodne z tym, co chcę mieć w domu :evil_lol: Edited July 13, 2013 by Instant Quote
IZMADO Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Śmieszne te testy ;) Wpisywałam, że chcę psa lubiącego dzieci, lubiącego ludzi i inne zwierzęta, żeby nie był zbyt aktywny, żeby był łatwy w pielęgnacji i podatny na szkolenie... A wychodzi mi tak: Animal Planet: Brittany, Australian Cattle Dog, Border Collie, Cocker Spaniel. Podaj Łapę: Whippet, Toller, Basenji (!!!), Bearded Collie, Beagle, Border Collie, Labrador, Cocker spaniel, Kelpie, Collie Smooth, Springer Spaniel. Przyjaciel Pies: Beagle, Australian Cattle Dog, Pudel. Quote
motyleqq Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 z podaj łapę to już wyżej pisałam co mi wyszło, teraz zrobiłam następne: animal planet: pudel :diabloti: sheltie, fox, west, border terrier, norwich terrier, PRT; czyli generalnie chyba powinnam przerzucić się na terriery, bo wyszły mi w dwóch testach :cool3: nie ukrywam, że czasem myślę o tym ;) przyjaciel pies: beagle, cavalier- totalnie nie trafione. i grzywacz jako trzeci, to nawet mi odpowiada ;) Quote
BBeta Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Też zrobiłam :diabloti: 1. Nova Scotia Duck Tolling Retriever, Brittany, Irish Setter 2. 100% - Beagle :mdleje:, Whippet :mdleje:, Basenji :mdleje:, Posokowiec Bawarski :mdleje:, Gończy Berneński :mdleje: 90% - Border Collie, Kelpie, Bearded Collie, Owczarek Szkocki Krótkowłosy (Collie Smooth), Owczarek Australijski (typ amerykański) 3. Amstaff, Chiński Grzywacz i... Basset Hound :mdleje: Quote
motyleqq Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 BBeta, jest kelpie! nie jest źle! :evil_lol: Quote
BBeta Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 motyleqq napisał(a):BBeta, jest kelpie! nie jest źle! :evil_lol: Fakt :eviltong: Z tych wszystkich ras oprócz Kelpie pasowałby mi tylko Collie Smooth i Border Collie (też smooth :eviltong:), reszta raczej nie trafiona :diabloti: Quote
kropi124 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Hej! Zastanawiam się nad wzięciem kompana dla mojego weimara. Miałby to byc pies mały do 35 cm. Na pewno o innym temperamencie niż mają weimary. Chodzi o małego spokojnego psa. I nie z tej samej grupy tz. psy mysliwskie, gończe i pokrewne odpadają. Nie chcem aby to były psy typu york, maltańczyk i reszta. Quote
Dink Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 A może Shiba inu, chociaż może mieć trochę więcej niż 35 cm, jeszcze szpic miniaturowy, bo z grupy psów ozdobnych i do towarzystwa rozumiem, że nie chcesz. York to terier więc raczej spokojny nie jest Quote
Koszmaria Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 kropi124 napisał(a):Hej! Zastanawiam się nad wzięciem kompana dla mojego weimara. Miałby to byc pies mały do 35 cm. Na pewno o innym temperamencie niż mają weimary. Chodzi o małego spokojnego psa. I nie z tej samej grupy tz. psy mysliwskie, gończe i pokrewne odpadają. Nie chcem aby to były psy typu york, maltańczyk i reszta. może kundelek z DT o sprawdzonym charakterze? buldog angielski,ale on nie dotrzyma kroku wyżłowi Quote
kropi124 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 wyżeł ma 6 lat. Chcesz raczej spokojnego mniejszego kompana na spacerki. Quote
Amanecida Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 O, a mi wszędzie w "testach" wyszedł między innymi angielski cocker spaniel, czyli właśnie ta rasa, którą sobie wybrałam :) Quote
Recommended Posts