Unbelievable Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a):Ostatnio myślę o kupnie Yorka, z rodowodem oczywiście. W domu mam już dwa psy, i myślę że gdyby dołączył do nich York, to byłby już tłok. Dlatego postanowiłam wybudować mu w ogrodzie mały kojec, z dużą OCIEPLANĄ ! budą. Wypuszczała bym go z kojca conajmniej 2 razy dziennie. Jakby było na dworzu bardzo zimno, to zabrala bym go na noc do domu. Kupie chyba suczke, bo mam juz dwa samce i nie chcialabym w domu spięć. A moze lepiej kupic shih-tzu? te psiaczki tez mi sie podobają. radze ci kupić cziłałę, pójdzie mniej kasy na budę :razz: a no i pamiętaj że czapi ma więcej mięsnych kawałków na zimę, więc będzie się lepiej zimą odżywiać! i suczka jak najbardziej, będziesz miała porodowodowe szczenięta po figarze i cziłce :loveu: Quote
Martens Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ekhm, to prowokacja oczywiście? :cool3: Quote
moon_light Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Pod uwagę biorę jeszczę grzywacza chińskiego i nagiego psa meksykańskiego. Tinka:)- CHAPI ?! taka rozpusta ? Pfff. Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a):Ostatnio myślę o kupnie Yorka, z rodowodem oczywiście. W domu mam już dwa psy, i myślę że gdyby dołączył do nich York, to byłby już tłok. Dlatego postanowiłam wybudować mu w ogrodzie mały kojec, z dużą OCIEPLANĄ ! budą. Wypuszczała bym go z kojca conajmniej 2 razy dziennie. Jakby było na dworzu bardzo zimno, to zabrala bym go na noc do domu. Kupie chyba suczke, bo mam juz dwa samce i nie chcialabym w domu spięć. A moze lepiej kupic shih-tzu? te psiaczki tez mi sie podobają. 2 razy dziennie i na noc do domu? Czy to nie przesada? :evil_lol: Quote
Martens Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ja tam wierzę że głupota ludzka nie zna granic ;) Chociaż moon_light akurat bym nie posądzała :lol: Quote
Unbelievable Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a): Tinka:)- CHAPI ?! taka rozpusta ? Pfff. dobra, wystarczą resztki z obiadu... ale tylko to co zostanie po obiedzie psów z domu. Niech się uodparnia :diabloti: Quote
bonsai_88 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Akurat jakby to napisał ktoś obcy to też bym się zastanowiła czy żartuje czy nie :evil_lol:... Ale Moon_light raczej na takie pomysły nie wpadnie ;) Quote
moon_light Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 No widzicie, dober też beke zbija :evil_lol:. Nie karmcie trola ;). ps. a swoją drogą..czemu nie..gdby była ocieplona buda, wybieg, pełna miska. York pies jak pies :eviltong: Quote
bonsai_88 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Moon z bardzo prostego powodu - york ma włos nie sierść.... a włos tak dobrze przed zimnem nie chroni :shake:. Ale gdybyś mówiła o jakimś małym SIERŚCIATYM psiaku to czemu nie :razz: Quote
zaba14 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 wy sie tu smiejsce, u mnie w miescie westie to bardzo popularne psy, ktore nie sa tak rozpieszczane jak w Polsce, ze idzie mialy piesek, idzie szary pies z nieładna sierscia, nikt sie nie przejmuje ze deszcz mu na głowe kapie i pewnie w niejednym domu spi na zewnatrz, bo ja takiego brudasa to bym w srodku nie chciala miec :crazyeye: raz zdarzylo mi sie widziec typowo CZARNEGO westie.. okropny widok, szczotki nie widział od lat.. katastrofa... :roll: a co do dobkow i kopiowania, kazdy ma swoj gust, ja tez wole kopiowane, ale co mi po kopiowanym dobku, ktorego nie wystawie za granica? :lol::lol: w Polsce tez sie w koncu za to wezma... ;) predzej czy pozniej... za granica mozna wystawiac kopiowane psy, ktore mialy skopiowane uszy przed wprowadzeniem zakazu.. Quote
moon_light Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='bonsai_88']Moon z bardzo prostego powodu - york ma włos nie sierść.... a włos tak dobrze przed zimnem nie chroni :shake:. Ale gdybyś mówiła o jakimś małym SIERŚCIATYM psiaku to czemu nie :razz: racja :) nie wzielam tego pod uwage ;) [quote name='zaba14'] a co do dobkow i kopiowania, kazdy ma swoj gust, ja tez wole kopiowane, ale co mi po kopiowanym dobku, ktorego nie wystawie za granica? :lol::lol: w Polsce tez sie w koncu za to wezma... ;) predzej czy pozniej... za granica mozna wystawiac kopiowane psy, ktore mialy skopiowane uszy przed wprowadzeniem zakazu.. Oj, a mój w 2007 roku kopiowany pies, był wystawiany i na Słowacji, i na Węgrzech, i w Portugalii ... :))) niedowiaaaaary. Quote
kate8828 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a):Pod uwagę biorę jeszczę grzywacza chińskiego i nagiego psa meksykańskiego. Tinka:)- CHAPI ?! taka rozpusta ? Pfff. Ja ci grzywacza użycze, juz zaznajomiony z Fifolem :evil_lol: Niby tez nie ma podszerstka ale on wytrzymalu to sowiecki żołnierz:loveu: Yorka w pakiecie też dorzuce, tylko ile mi zapłacisz:diabloti: Quote
sota36 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 I ja dorzuce ze cztery "agresywne"jak jasna cholera briardy! Za puche Chapi! Quote
kate8828 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Sota poczekaj co zaproponuje Natalia i dopiero negocjuj, ja licze, że po znajomośći zaproponuje mi wiekszą ''sume'':razz: no przeca yorka chce dorzucić jeszcze to sie ceni, eeeeejo a może kota:cool3: Quote
bonsai_88 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Ja mogę dać pudla jako doskonałego psa stróżującego :diabloti: Quote
moon_light Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 kate8828 napisał(a):Ja ci grzywacza użycze, juz zaznajomiony z Fifolem :evil_lol: Niby tez nie ma podszerstka ale on wytrzymalu to sowiecki żołnierz:loveu: Yorka w pakiecie też dorzuce, tylko ile mi zapłacisz:diabloti: ale Benio to jakieś oszustwo :) On wcale nie jest grzywaczem. To wilk, w owczej skórze. Nie wchodzę w ten interes:eviltong: sota36 napisał(a):I ja dorzuce ze cztery "agresywne"jak jasna cholera briardy! Za puche Chapi! Wiesz ile takie Briardy jedzą? Nie starczy odpadów z obiadu ... kate8828 napisał(a):Sota poczekaj co zaproponuje Natalia i dopiero negocjuj, ja licze, że po znajomośći zaproponuje mi wiekszą ''sume'':razz: no przeca yorka chce dorzucić jeszcze to sie ceni, eeeeejo a może kota:cool3: Daj kota, psy nakarmie :eviltong: bonsai_88 napisał(a):Ja mogę dać pudla jako doskonałego psa stróżującego :diabloti: słyszałam że to futro ma zaawansowane adhd, a ja nie toleruje psów bez opcji "off" :) więcccccccc.....dziekuje, postoje ;) Quote
kate8828 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Nie no to już po prostu przekracza wszystkie granice, jaka Ty jesteś wybredna:evil_lol: Dobra dam kota ale za błekita:eviltong: A tak w ogole no jakie oszustwo, mały przekręt:diabloti: Quote
Talia Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Z wami to kabaret:loveu: moon_light, a w pewnym momencie juz chciałam na Ciebie nafukać...dopiero po chwili się zorientowałam, ze to podpucha:evil_lol: Quote
sota36 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a): Wiesz ile takie Briardy jedzą? Nie starczy odpadów z obiadu ... eeeeeeeeeeeeee nasz to typ ekonomiczny - malojadki:) Quote
zaba14 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a):racja :) nie wzielam tego pod uwage ;) Oj, a mój w 2007 roku kopiowany pies, był wystawiany i na Słowacji, i na Węgrzech, i w Portugalii ... :))) niedowiaaaaary. a w niemczech, anglii psa wystawisz? :> Quote
bonsai_88 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 Moon jak to "bez opcji "off""... wypraszam sobie bardzo... parę godzin w lesie + 10-15 km na rowerku i Birma jest od razu spokojniejsza... już zamiast robić świrka wokół mnie [nie pytajcie co to jest, to trzeba zobaczyć :evil_lol:] tylko statecznie biega... 60 na godzinę :diabloti: Quote
moon_light Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 sota36 napisał(a):eeeeeeeeeeeeee nasz to typ ekonomiczny - malojadki:) Rozumiem, ale do mnie przyjadą, dostaną troche obierków od ziemniaków, to im sie w doopach poprzewraca , jestem pewna ! :evil_lol: zaba14 napisał(a):a w niemczech, anglii psa wystawisz? :> Wystawie w niemczech, już wkrótce :). A widziałaś kiedyś Dogi niemieckie z wielkiej brytanii ? Jakby mi ktoś zapłacił za wystawę, przejazd,nocleg- i tak bym tam nie pojechała :evil_lol: A fujjjj Quote
zaba14 Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 moon_light napisał(a):Rozumiem, ale do mnie przyjadą, dostaną troche obierków od ziemniaków, to im sie w doopach poprzewraca , jestem pewna ! :evil_lol: Wystawie w niemczech, już wkrótce :). A widziałaś kiedyś Dogi niemieckie z wielkiej brytanii ? Jakby mi ktoś zapłacił za wystawę, przejazd,nocleg- i tak bym tam nie pojechała :evil_lol: A fujjjj e to ja juz nie rozumie... :D zreszta mniejsza z tym, przepisy sa, ale suche jak widac, zadna nowość :diabloti: co do dogow z wielkiej brytani to nie nie widzialam :P zaraz poszukam sobie w googlach hodowli z UK ;) Quote
Recommended Posts