Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moon_light napisał(a):
Ostatnio myślę o kupnie Yorka, z rodowodem oczywiście. W domu mam już dwa psy, i myślę że gdyby dołączył do nich York, to byłby już tłok.
Dlatego postanowiłam wybudować mu w ogrodzie mały kojec, z dużą OCIEPLANĄ ! budą. Wypuszczała bym go z kojca conajmniej 2 razy dziennie.
Jakby było na dworzu bardzo zimno, to zabrala bym go na noc do domu.
Kupie chyba suczke, bo mam juz dwa samce i nie chcialabym w domu spięć.

A moze lepiej kupic shih-tzu? te psiaczki tez mi sie podobają.

radze ci kupić cziłałę, pójdzie mniej kasy na budę :razz: a no i pamiętaj że czapi ma więcej mięsnych kawałków na zimę, więc będzie się lepiej zimą odżywiać!
i suczka jak najbardziej, będziesz miała porodowodowe szczenięta po figarze i cziłce :loveu:

Posted

moon_light napisał(a):
Ostatnio myślę o kupnie Yorka, z rodowodem oczywiście. W domu mam już dwa psy, i myślę że gdyby dołączył do nich York, to byłby już tłok.
Dlatego postanowiłam wybudować mu w ogrodzie mały kojec, z dużą OCIEPLANĄ ! budą. Wypuszczała bym go z kojca conajmniej 2 razy dziennie.
Jakby było na dworzu bardzo zimno, to zabrala bym go na noc do domu.
Kupie chyba suczke, bo mam juz dwa samce i nie chcialabym w domu spięć.

A moze lepiej kupic shih-tzu? te psiaczki tez mi sie podobają.

2 razy dziennie i na noc do domu? Czy to nie przesada? :evil_lol:

Posted

Moon z bardzo prostego powodu - york ma włos nie sierść.... a włos tak dobrze przed zimnem nie chroni :shake:. Ale gdybyś mówiła o jakimś małym SIERŚCIATYM psiaku to czemu nie :razz:

Posted

wy sie tu smiejsce, u mnie w miescie westie to bardzo popularne psy, ktore nie sa tak rozpieszczane jak w Polsce, ze idzie mialy piesek, idzie szary pies z nieładna sierscia, nikt sie nie przejmuje ze deszcz mu na głowe kapie i pewnie w niejednym domu spi na zewnatrz, bo ja takiego brudasa to bym w srodku nie chciala miec :crazyeye:
raz zdarzylo mi sie widziec typowo CZARNEGO westie.. okropny widok, szczotki nie widział od lat.. katastrofa... :roll:

a co do dobkow i kopiowania, kazdy ma swoj gust, ja tez wole kopiowane, ale co mi po kopiowanym dobku, ktorego nie wystawie za granica? :lol::lol: w Polsce tez sie w koncu za to wezma... ;) predzej czy pozniej... za granica mozna wystawiac kopiowane psy, ktore mialy skopiowane uszy przed wprowadzeniem zakazu..

Posted

[quote name='bonsai_88']Moon z bardzo prostego powodu - york ma włos nie sierść.... a włos tak dobrze przed zimnem nie chroni :shake:. Ale gdybyś mówiła o jakimś małym SIERŚCIATYM psiaku to czemu nie :razz:
racja :) nie wzielam tego pod uwage ;)
[quote name='zaba14']

a co do dobkow i kopiowania, kazdy ma swoj gust, ja tez wole kopiowane, ale co mi po kopiowanym dobku, ktorego nie wystawie za granica? :lol::lol: w Polsce tez sie w koncu za to wezma... ;) predzej czy pozniej... za granica mozna wystawiac kopiowane psy, ktore mialy skopiowane uszy przed wprowadzeniem zakazu..
Oj, a mój w 2007 roku kopiowany pies, był wystawiany i na Słowacji, i na Węgrzech, i w Portugalii ...

:))) niedowiaaaaary.

Posted

moon_light napisał(a):
Pod uwagę biorę jeszczę grzywacza chińskiego i nagiego psa meksykańskiego.

Tinka:)- CHAPI ?! taka rozpusta ? Pfff.

Ja ci grzywacza użycze, juz zaznajomiony z Fifolem :evil_lol:
Niby tez nie ma podszerstka ale on wytrzymalu to sowiecki żołnierz:loveu:
Yorka w pakiecie też dorzuce, tylko ile mi zapłacisz:diabloti:

Posted

Sota poczekaj co zaproponuje Natalia i dopiero negocjuj, ja licze, że po znajomośći zaproponuje mi wiekszą ''sume'':razz: no przeca yorka chce dorzucić jeszcze to sie ceni, eeeeejo a może kota:cool3:

Posted

kate8828 napisał(a):
Ja ci grzywacza użycze, juz zaznajomiony z Fifolem :evil_lol:
Niby tez nie ma podszerstka ale on wytrzymalu to sowiecki żołnierz:loveu:
Yorka w pakiecie też dorzuce, tylko ile mi zapłacisz:diabloti:

ale Benio to jakieś oszustwo :) On wcale nie jest grzywaczem. To wilk, w owczej skórze. Nie wchodzę w ten interes:eviltong:

sota36 napisał(a):
I ja dorzuce ze cztery "agresywne"jak jasna cholera briardy! Za puche Chapi!

Wiesz ile takie Briardy jedzą? Nie starczy odpadów z obiadu ...

kate8828 napisał(a):
Sota poczekaj co zaproponuje Natalia i dopiero negocjuj, ja licze, że po znajomośći zaproponuje mi wiekszą ''sume'':razz: no przeca yorka chce dorzucić jeszcze to sie ceni, eeeeejo a może kota:cool3:

Daj kota, psy nakarmie :eviltong:

bonsai_88 napisał(a):
Ja mogę dać pudla jako doskonałego psa stróżującego :diabloti:

słyszałam że to futro ma zaawansowane adhd, a ja nie toleruje psów bez opcji "off" :) więcccccccc.....dziekuje, postoje ;)

Posted

Nie no to już po prostu przekracza wszystkie granice, jaka Ty jesteś wybredna:evil_lol:
Dobra dam kota ale za błekita:eviltong:
A tak w ogole no jakie oszustwo, mały przekręt:diabloti:

Posted

Z wami to kabaret:loveu:
moon_light, a w pewnym momencie juz chciałam na Ciebie nafukać...dopiero po chwili się zorientowałam, ze to podpucha:evil_lol:

Posted

moon_light napisał(a):
racja :) nie wzielam tego pod uwage ;)

Oj, a mój w 2007 roku kopiowany pies, był wystawiany i na Słowacji, i na Węgrzech, i w Portugalii ...

:))) niedowiaaaaary.

a w niemczech, anglii psa wystawisz? :>

Posted

Moon jak to "bez opcji "off""... wypraszam sobie bardzo... parę godzin w lesie + 10-15 km na rowerku i Birma jest od razu spokojniejsza... już zamiast robić świrka wokół mnie [nie pytajcie co to jest, to trzeba zobaczyć :evil_lol:] tylko statecznie biega... 60 na godzinę :diabloti:

Posted

sota36 napisał(a):
eeeeeeeeeeeeee nasz to typ ekonomiczny - malojadki:)

Rozumiem, ale do mnie przyjadą, dostaną troche obierków od ziemniaków, to im sie w doopach poprzewraca , jestem pewna ! :evil_lol:
zaba14 napisał(a):
a w niemczech, anglii psa wystawisz? :>

Wystawie w niemczech, już wkrótce :).
A widziałaś kiedyś Dogi niemieckie z wielkiej brytanii ? Jakby mi ktoś zapłacił za wystawę, przejazd,nocleg- i tak bym tam nie pojechała :evil_lol:
A fujjjj

Posted

moon_light napisał(a):
Rozumiem, ale do mnie przyjadą, dostaną troche obierków od ziemniaków, to im sie w doopach poprzewraca , jestem pewna ! :evil_lol:

Wystawie w niemczech, już wkrótce :).
A widziałaś kiedyś Dogi niemieckie z wielkiej brytanii ? Jakby mi ktoś zapłacił za wystawę, przejazd,nocleg- i tak bym tam nie pojechała :evil_lol:
A fujjjj

e to ja juz nie rozumie... :D zreszta mniejsza z tym, przepisy sa, ale suche jak widac, zadna nowość :diabloti: co do dogow z wielkiej brytani to nie nie widzialam :P zaraz poszukam sobie w googlach hodowli z UK ;)