Kosmaty Gałganek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 alwisia napisał(a):Dziennie na spacery poświęcałabym ponad godzinkę. Wolałabym leniucha. ;) To trochę mało. Nawet mały pies musi się porządnie wybiegać, poznawać nowe miejsca i zapachy, itd. Leniuch też. Zresztą nie da się przewidzieć jaki psiak będzie, a jak będzie wyjątkowo energiczny? Jeżeli nie będzie wybiegany to rozniesie mieszkanie. Quote
bonsai_88 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Ja tak tylko jedno - ok. 90 m2 to duże mieszkanie :razz:. I całkiem spory pies się może tam zmieścić :evil_lol:... Kot i zostawanie w domu to pół biedy... do kota się szczeniaka się przyzwyczai, a większość ras może bez problemu zostawać sama [po uprzednim przyzwyczajeniu] :cool3:. Pisząc "mały pies" masz na myśli coś wielkości yorka czy może coś do kolan? Godzina dziennie to ma być jeden godzinny spacer poświęcony na szalenie i parę 15-20 min. spacerów na załatwienie się czy może wszystkie spacery na dzień? Quote
evel Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 może grzywacz? tylko jest taki dość hmm... specyficzny, ale mi się straszenie podoba i charakter i wygąd, przynajmniej teoretycznie :) basenji? tylko to pies pierwotny, trzebaby się spytać w odpowiednim dziale co i jak z tymi baskami... charcik włoski? mały, no ale to jednak chart i godzinka spaceru to chyba za mało... małe i krótkowłose, to powiem szczerze zastrzeliłaś mnie, bo małych długowłosych jest od groma, a krótkosierstnych i przy tym mało aktywnych jakoś mniej :razz: Quote
alwisia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Pisząc ''mały pies'' miałam na myśli psa max. do kolan... Quote
Unbelievable Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Talia. napisał(a):A np Cavalier? Jakie psy tobie i rodzicom się podobają? im nie wystarczy godzina spacerów dziennie;) Quote
asiunia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Do tego leniucha to by mi pasował Wodołaz :loveu: , ale troche rozmiar nie ten:evil_lol: gorzej jak trafi sie egzemplarz z ADHD:eviltong: taki jak niuf mojej dentystki;) Quote
Talia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 A np Cavalier? Jakie psy tobie i rodzicom się podobają? Quote
Jagoodkaxd Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Do tego leniucha to by mi pasował Wodołaz :loveu: , ale troche rozmiar nie ten:evil_lol: Quote
Talia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Do tego leniucha to by mi pasował Wodołaz :loveu: , ale troche rozmiar nie ten:evil_lol: No nie powiedziałabym, że taki leniuch. Quote
Unbelievable Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Jagoodkaxd napisał(a):Nie?:crazyeye::crazyeye: Moja koleżanka ma i on cały dzień śpi :evil_lol::evil_lol: jedyne kiedy wariuje to jak wyjdzie prosto z wody :cool1: to nie znaczy, że każdy śpi całe dnie... Quote
Unbelievable Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 alwisia napisał(a):A spanielki? Jakie one są? ruchliwe, mogą mieć silny instynkt mysliwski Quote
Jagoodkaxd Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Nie?:crazyeye::crazyeye: Moja koleżanka ma i on cały dzień śpi :evil_lol::evil_lol: jedyne kiedy wariuje to jak wyjdzie prosto z wody :cool1: Quote
Talia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 alwisia napisał(a):A spanielki? Jakie one są? Chodzi ci o Cavalierki, Amerykańce, Angliki czy jakie? Quote
Jagoodkaxd Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Tinka:) napisał(a):to nie znaczy, że każdy śpi całe dnie... wiem ,wiem.Nie ma zbytniego porównania do innych osobników tej rasy Quote
NaamahsChild Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Zgadzam się z poprzedniczką. Spanielki potrzebują baaardzo dużo ruchu. I koty pogonią. Quote
Daga&Maks Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 spaniele potrzebują dużo ruchu i godzina to będzie o wiele za mało Quote
Talia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 alwisia, napisz coś więcej. Czego oczekujesz od psa, ile możesz wydac na utrzymanie miesięcznie, jakie psy Ci się podobają. Czy Twoi rodzice wychowywali kiedyś psa? Quote
alwisia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Na psa miesięcznie mogę wydawać tyle ile będzie trzeba. Rodzice nie mieli nigdy psa. Podobają mi się psy podobne do spanieli. Chciałabym mieć ''normalnego'' <nie bierz tego do siebie> psa. Nie sportowca, lecz też nie takiego że nie chce mu się nigdzie ruszać. Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Ras wielkości do kolan jest sporo ale one wystkie potrzebują dłuższych spacerów. Dotyczy to zresztą wszystkich psów. Może zastanów się najpierw, czy nie mogłabyś psu poświęcić więcej czasu. A może polski owczarek nizinny? Potrzebuje szkolenia Quote
alwisia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Mogłabym 2 godzinki dziennie.....chociaż w niektóre dni nawet dłużej. Quote
alwisia Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Polski owczarek nizinny...długą ma sierść..... Quote
Recommended Posts