Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Brezyl']Kurcze dziewczyno przestań się lansować z tym portalem albo sobie wykup reklamę na dogomani, naprawdę są dość tanie. A nie wszędzie ładujesz te bzdury. Naprawdę myślisz, że odpowiedź na 11 punktów wystarczy na wybór rasy psa ? Zabawa dobra dla przedszkolaków czy blondynek na forach pt. "inteligentni inaczej".[/QUOTE]
A żeby było weselej to zrobiłam sobie taki test i mi wyszły trzy rasy - wszystkie teriery i wszystkie mają pochodzenie z UK. A z terierem bym nie wytrzymała za diabła hahaha. Znam różnych przedstawicieli terierów i lubię je...u kogoś.

Posted

[quote name='Pysia']A żeby było weselej to zrobiłam sobie taki test i mi wyszły trzy rasy - wszystkie teriery i wszystkie mają pochodzenie z UK.[/QUOTE]

Bo to pewnie żywcem przetłumaczone z jakiegoś angielskiego czy amerykańskiego quizo-testu.

Posted

Mnie wyszedł border collie, husky i wyżeł niemiecki - LOL, no bardzo trafne podpowiedzi, w sumie wszystkie są tak podobne do siebie... :evil_lol:

malorie, napisz do Unbelievable ;)

Posted

Ahahahahaha, wymagania, które wybrałam: pies do 45 cm, mający kontakt z osobami starszymi, o roli towarzysza, idealny do innych zwierząt, dobry dla osoby z alergią. Co mi wyszło? Akita, akita amerykańska i pies faraona :lol: :lol: :lol: Jak to działa? :D

Posted

Gryfoniki są urocze i wyglądają mniej damsko ;)

Co do mieszkania, to miałam dwa nowofundlandy w 50 m2 i stanowczo były bardziej szczęśliwe w bloku niż w domu z ogrodem ;) Czas sie liczy i umiejętność myślenia człowieka a nie metraż ;)

Posted

A broda to jakiś problem? Bo mam niufa i puli ( fakt- nie z brodą puliki aly puchole zarośnięte tak czy siak ;) ) i...jakos nie widzę różnicy.

Posted

wspaniała strona, koleżanko spammerko - dla moich wymogów: duży pies do mikro mieszkania, na którego chcę mało wydawać i nie mam dla niego czasu, a także nie posiadam wiedzy o psach (tak sobie wybrałam :diabloti:) dopasowało mi kaukaza :loveu:

Posted

[quote name='Pysia']A broda to jakiś problem? Bo mam niufa i puli ( fakt- nie z brodą puliki aly puchole zarośnięte tak czy siak ;) ) i...jakos nie widzę różnicy.[/QUOTE]
po prostu nie lubie psów z brodą.a golic nie ma sensu,przeciez to ich "uroda"

Posted

[quote name='malorie66']Czy ktoś z Was miał okazje posiadać bądź posiada psiaka Border Colie? I czy ktoś jest w stanie mi plus minus przedstawić tą rasę, ale "od kuchni", chodzi mi o własne doświadczenia, a nie suche opisy danych ras? :)[/QUOTE]
jak masz jakieś konkretne pytania to pisz ;)

Posted

Co do tego "słynnego" testu na dobór ras: mnie jako pies do 45 cm (nie ma niestety do zaznaczenia opcji do 30 cm, którą preferuję), aktywny nadający się do mieszkania w mieście, wyszły: welshe corgi obydwie odmiany i schipperke wszystkie te rasy nie podobają mi się zarówno pod względem budowy są takie trochę "kundelkowate" (bez urazy jeśli ktoś takowe posiada) jak i charakteru są jednak dużo mniej energiczne od np. pin min'ów. Tak, więc u mnie test nie zdał roli, wytypował mi akurat najmniej pożądane rasy :P. Swoją drogą czemu ciekawe dlaczego nie wybrał mi pin min'a, który się idelanie wpasowuje w te kryteria :P.

Posted

Słuchajcie, jakie są psie "lenie" (co się zadowolą niedługimi spacerkami i dłuższymi wypadami w weekendy ale bez szaleństw), które nadają się do mieszkania w mieście, w bloku? Zwłaszcza z tych małych/średnich i nie mopsy!
Myślałam o poleceniu buldoga angielskiego, ale rasa strasznie chorowita z tego co czytam :shake:

Posted

[quote name='czi_czi']Słuchajcie, jakie są psie "lenie" (co się zadowolą niedługimi spacerkami i dłuższymi wypadami w weekendy ale bez szaleństw), które nadają się do mieszkania w mieście, w bloku? Zwłaszcza z tych małych/średnich i nie mopsy!
Myślałam o poleceniu buldoga angielskiego, ale rasa strasznie chorowita z tego co czytam :shake:

Buldogi francuskie, cavaliery, bassety, pekińczyki, corgi, cziłki też raczej. Nie wiem jak grzywki, ale kiedyś jak mi przez głowę przeszły to czytałam, że lubią pobiegać, ale leżeniem nie gardzą, tak samo jak reszta ozdóbek - maltańczyki, shih, hawańczyki.. Jamniki?
Jak się mylę, to mnie poprawcie.

Posted

[quote name='omry']Buldogi francuskie, cavaliery, bassety, pekińczyki, corgi, cziłki też raczej. Nie wiem jak grzywki, ale kiedyś jak mi przez głowę przeszły to czytałam, że lubią pobiegać, ale leżeniem nie gardzą, tak samo jak reszta ozdóbek - maltańczyki, shih, hawańczyki.. Jamniki?
Jak się mylę, to mnie poprawcie.[/QUOTE]

Dzięki :)

A wie ktoś coś więcej o petit basset griffon vendeen czy jak to się tam pisze? Jakie są? Nadają się do miasta? Ciężko u nich z nauką zostawania w samotności tak jak u beagli? Są takie niesforne jak one?

Posted

[quote name='omry']Buldogi francuskie, cavaliery, bassety, pekińczyki, corgi, cziłki też raczej. Nie wiem jak grzywki, ale kiedyś jak mi przez głowę przeszły to czytałam, że lubią pobiegać, ale leżeniem nie gardzą, tak samo jak reszta ozdóbek - maltańczyki, shih, hawańczyki.. Jamniki?
Jak się mylę, to mnie poprawcie.[/QUOTE]

bassety to w sumie spore psy i wagowo,i jeśli idzie o ilość karmy a jamniki,to psy myśliwskie i potrzebują sporo ruchu