Chefrenek Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 evel napisał(a):Przepraszam bardzo, xxxx52, czy jest jakaś rasa psa z którą nie miałaś do czynienia? Bo po pierwsze mam takie wrażenie jak Unbelievable (psi raaaaaj, skowronki i w ogóle disnej) a po drugie mam wrażenie, że znasz wszystkie rasy psów świata, bo je masz/miałaś/miała Twoja rodzina. Jest to dla mnie co najmniej dziwne :roll: Ja już to dawno zauważyłam. Xxx a może założysz wątek swoich psów i się nimi pochwalisz? Jakieś fotki może? Quote
Sybel Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 No, co Wy! Zdjęcia? Polacy jej skradną psy, jak zobaczą takie piękne... Quote
Unbelievable Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 xxxx52 napisał(a):tak mieszkam w psim "raju ",gdzie zgoda i harmonia panuje miedzy zwierzetami i ludzmi.Byli i zawistni byli i zli ,ale ci wymarli.Ale co ja za to moge ,ze tak fajnie u nas jeszt ,ze dostalam ZA DARMO psy?????????,ze sasiedzi sie spotykaja o 17 godzinie i wszyscy z psami wedruja Co w tym zlego ,albo dziwnego????Dla mnie to normalne,za kilka lat tez w Polsce bedzie normalne ,ale cierpliwosci nalezy i nadzieje miec.jak tak bedziecie moze 70 lat mialy,hi Podaj e-maile to zasypie ciebie zdjeciami proszę, powiedz mi gdzie takie niesamowite rzeczy się dzieją, z chęcią tam zamieszkam ;) mój mail to martyna2196@wp.pl , czekam na zdjęcia Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Zapraszam serdecznie ,tylko bez pustej kasy i dobrego zawodu to nie lepiej nie zamieszkaj ,bo zwierzeta kosztuja Quote
Sybel Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 O ludzie... Co za poziom. Mamy burżuja. Cholera, my biedota chyba powinniśmy się schowac i wstydzić, żesmy sa biedne Polaki w biednej, skundlonej Poslce :| Quote
Atomowka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 xxxx52 ile masz w tym momencie psów u siebie w domu? ( jeżeli mogę zapytac) Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Atomowka napisał(a):xxxx52 ile masz w tym momencie psów u siebie w domu? ( jeżeli mogę zapytac) a ile Ty masz? Poza tym to jest watek o rasach psow ,a nie przesluchanie Hi acha boksera Atosa to miala 25 lat temu tez z rodowadem byl i metryka koniec przesluchania Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Sybel napisał(a):O ludzie... Co za poziom. Mamy burżuja. Cholera, my biedota chyba powinniśmy się schowac i wstydzić, żesmy sa biedne Polaki w biednej, skundlonej Poslce :| Ale to nie ten temat to sie nazywa zasmiecanie watku ! ,bo temat jest dogomaniaczki o rasach psow ,chyba ,ze nie macie pojecia dlatego piszecie nie na tematy Quote
Sierra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 (Abstrahując od dyskusji nt kilku ostatnich postów) wszystkim pięknie dziękuje za pomoc! Mam o czym myśleć i czego szukać, więc... już zabieram się do roboty! :) Quote
Atomowka Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 xxxx52 napisał(a):a ile Ty masz? Poza tym to jest watek o rasach psow ,a nie przesluchanie Hi acha boksera Atosa to miala 25 lat temu tez z rodowadem byl i metryka koniec przesluchania Nie rozumiem Twojego tonu. Nie pytałam czy miałaś kiedyś boksera a ile masz teraz psów. Skoro jest to owiane tajemnicą wystarczyło napisać Ja mam teraz jednego psa, i odpowiedając wcale nie czuje się jak na przesłuchaniu Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Wiesz ton robi ta muzyka,ale jak masz jakies do mnie pytania to prosze na WP bo to watek jest o rasach a nie przesluchanie czy robienie uwag czy docinkow(nie do Ciebie sie ta uwaga odnosi) Pozdrawiam Quote
Chefrenek Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 xxxx52 napisał(a):sama jestes winna ze tak je rozmnazacie , walczceiz tymi pseudohodwlami ,zlymi hodowcami zamknijcie bazary targowiska kastrujcie to moze za 20 lat bedziecie sprowadzali psy zzagranicy. Co nie wiesz ,ze jak sie ma psy ,albo pomaga sie psom to bez pieniedzy ani rusz .Nawet te psie hoteliki kosztuja miesiecznie 30o z. jak sie nie ma pieniedzy nie mozna pomagac psom i psy miec Ale to nie ten temat to sie nazywa zasmiecanie watku ! ,bo temat jest dogomaniaczki o rasach psow ,chyba ,ze nie macie pojecia dlatego piszecie nie na tematy A Ty masz i pomagasz. ;) Quote
Unbelievable Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 dostałam zdjęcia- borzoj, mieszaniec rodezjana, może jakiś sznaucer (co ciężko wywnioskować bo z daleka zdjęcie), reszta to kundelki. A ja się pytam gdzie te ACD i inne przytaczane przez ciebie psy...? edit: jeszcze prośba- nie życzę sobie pisania do mnie PW ;) Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Unbelievable napisał(a):dostałam zdjęcia- borzoj, mieszaniec rodezjana, może jakiś sznaucer (co ciężko wywnioskować bo z daleka zdjęcie), reszta to kundelki. A ja się pytam gdzie te ACD i inne przytaczane przez ciebie psy...? edit: jeszcze prośba- nie życzę sobie pisania do mnie PW ;) Widze ,ze nie znasz sie na psach nie znasz sie na rasach to nie moj problem ,ze nawet feancucskiego buldozka nie widzialas ,albo mojej 14 sznaucerki minaturki bez zabkow .Chcialas sie do mnie przeprowadzic to pokazalam jak mieszkam a ten tricolor to sa ACD-szczeniaki poczytaj sobie o tej rasie jakie maja kolory To ci przekaze ,ze sa koloru merle,tricolor,jasno brazowe z bialym i brazowe z bialym nic wiecej " sadzie "nie mam do przekazania hi Quote
Unbelievable Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 xxxx52 napisał(a):Widze ,ze nie znasz sie na psach nie znasz sie na rasach to nie moj problem ,ze nawet feancucskiego buldozka nie widzialas ,albo mojej 14 sznaucerki minaturki bez zabkow .Chcialas sie do mnie przeprowadzic to pokazalam jak mieszkam a ten tricolor to sa ACD-szczeniaki poczytaj sobie o tej rasie jakie maja kolory To ci przekaze ,ze sa koloru merle,tricolor,jasno brazowe z bialym i brazowe z bialym nic wiecej " sadzie "nie mam do przekazania hi widzę teraz buldożka i coś koło aussika- ACD w dalszym ciągu nie ma ;) Quote
xxxx52 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Unbelievable napisał(a):widzę teraz buldożka i coś koło aussika- ACD w dalszym ciągu nie ma ;) Acd -co to jest za rasa?ja otrzymalam od hodowcy English Shepherd -ta spokojniesza odmiane Shepherdow czarno,bilo brazowy.Piekne psy teraz maja 7 miesicy ,a ja robilam zdjecia to byly 4 miesieczne ACD myslam ze to sa Shepherd ,a sa to? Quote
NightQueen Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 xxxx52 napisał(a):Acd -co to jest za rasa?ja otrzymalam od hodowcy English Shepherd -ta spokojniesza odmiane Shepherdow czarno,bilo brazowy.Piekne psy teraz maja 7 miesicy ,a ja robilam zdjecia to byly 4 miesieczne ACD myslam ze to sa Shepherd ,a sa to? Australian Cattle Dog Quote
xxxx52 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 NightQueen napisał(a):Australian Cattle Dog Dziekuje za wyjasnienie ,ach nie nie tej rasy psw nie mialam ,ale sa bardzo chetnie do szkolen brane przez tranerow gdyz sa bardzo pojetne i inteligentne. Nie nie ja mialam Angielskie Shepherdy ,ktore odrozniaja sie od Australijskich wiekszym zrownowazonom psychika ,sa spokojniejsze i bardzo ,bardzo inteligentne,szybko sie ucza i bardzo sie do opiekuna przywiazuja.Tak to jest jak sie pisze tylko pierwsze gloski.ACD to nawet nie glaskalam. jak bys byla mila jeszcze wyjasnic co to jest aussik? Quote
xxxx52 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Sybel napisał(a):O ludzie... Co za poziom. Mamy burżuja. Cholera, my biedota chyba powinniśmy się schowac i wstydzić, żesmy sa biedne Polaki w biednej, skundlonej Poslce :| Nie zostawie Twojej wypowiedzi bez komentarza ,chociaz to nie jest watek o polskich kompleksach zazdrosci i nizszosci ,ale to jest typowe made in ...skad sie bierze takie uczucie ,nie wiem? radze tylko "uczc dziecko ucz"(tak zawsze moim dzieciom mowilam) to Tobie moze minie i staraj zrobic cos dla zwierzat ,zeby mialy lepiej ,a nie narzekaj . Od kiedy Polacy sa biedni?Im tylko ciagle jest zle sa notorycznymi narzekaczami. A to ze zyjesz w cyt "skundlonej Polsce " to kto jest winien?????? Masz teraz pole do popisu i wykarz sie i wplyn na zmiane ustawy o ochronie zwierzat co jest teraz w rzadzie na tapecie. Burzoj fajne,archaiczne slowo nawet mnie sie podoba ,ale wiesz zatraca molina. Pozdrawiam i mysle ze wejdziemy wreszcie na prawidlowe tory tzn na watek o rasach psow Moze moderator poczysci te nie na temat posty,prosze Quote
NightQueen Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 xxxx52 napisał(a): jak bys byla mila jeszcze wyjasnic co to jest aussik? to owczarek australijski (australian shepherd) Quote
xxxx52 Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 NightQueen napisał(a):to owczarek australijski (australian shepherd) dziekuje,widzisz jaki ze mnie jest nieuk:oops: Quote
Guczmen Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Cześć od paru miesiecy zastanawiam sie nad wyborem rasy psa i im wiecej szukam tym mniej wiem :) . Pies ma pełnic role stróża (nie ma byc zbytnio agresywny w stosunku do obcy) oraz nazwijmy to "pupila" musi byc miło nastawiony do dzieci poniewaz mam brata w wieku 3 lat. Piesek wiekszość czasu bedzie spedzał na dworze w domu tez bedzie maił swoj kąt, wielkosc raczej srednia nie moze byc za duzy ze wzgledu na mlodszego brata. Bedzie to moj pierwszy pies (w domu byly wczesniej ale to bylo dosyc dawno) wiec powinien byc nie zbyt trudny w ulozeniu. Czas jaki moge poswiecic na spacery to ok 2h dziennie w weekendy wiecej. Myślałem nad owczarkiem niemieckim ale jakos do mnie nie przemawia niby opis by mi odpowiadal ale mi czegos brakuje:) . Prosze o pomoc poniewaz macie wieksze doswiadczenie a ja dopiero zaczynam :) z gory dziekuje :) pozdrawiam Quote
Paulix Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Guczmen napisał(a):Cześć od paru miesiecy zastanawiam sie nad wyborem rasy psa i im wiecej szukam tym mniej wiem :) . Pies ma pełnic role stróża (nie ma byc zbytnio agresywny w stosunku do obcy) oraz nazwijmy to "pupila" musi byc miło nastawiony do dzieci poniewaz mam brata w wieku 3 lat. Piesek wiekszość czasu bedzie spedzał na dworze w domu tez bedzie maił swoj kąt, wielkosc raczej srednia nie moze byc za duzy ze wzgledu na mlodszego brata. Bedzie to moj pierwszy pies (w domu byly wczesniej ale to bylo dosyc dawno) wiec powinien byc nie zbyt trudny w ulozeniu. Czas jaki moge poswiecic na spacery to ok 2h dziennie w weekendy wiecej. Myślałem nad owczarkiem niemieckim ale jakos do mnie nie przemawia niby opis by mi odpowiadal ale mi czegos brakuje:) . Prosze o pomoc poniewaz macie wieksze doswiadczenie a ja dopiero zaczynam :) z gory dziekuje :) pozdrawiam Ile masz lat? Ile jesteś w stanie przeznaczyć na miesięczne utrzymanie psa, czy pracujesz/uczysz się, jak długo pies będzie zostawał sam? Pies nie obroni posesji, zapomnij. Skoro będzie przebywać na zewnątrz, należy go nauczyć niepodejmowania jedznie od obcych. Jak dla mnie tylko dwie godziny z człowiekiem to za mało dla psa. Psy nie nadają się dla dzieci, jakiej rasy nie wybierzesz 3 latek nie może się bawić z psem bez kontroli. Pies nie może być agresywny. Tak właściwie, po co ci pies? Quote
Guczmen Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 mam 20 lat pracuje pies nie bedzie sam w domu poniewaz mama zajmuje sie domem co do czasu dla psa to 2h na spacery plus opieka/pielegnacja wiecej czasu powiece w weekendy z oczywistych wzgledow a pies nie ma bronic posesji tylko jak by to powiedziec ostrzegac, nie chce go traktowac jako ozdoby tylko jako przyjaciela co do funduszy mysle ze okolo 300zl miesiecznie ale mama zadeklarowala pomoc :) a dlaczego pies? bo mnie rybki nie kreca :D jak cos pokreciłem to serdecznie przepraszam pozdrawiam Quote
Recommended Posts