Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z jakieś pół roku temu, a może mniej, wypatrzyłyśmy w katowickim schronisku małą jamniczą, wystraszoną suczkę. Dzięki dobrym duszyczkom sunia trafiła na dt pod Cieszyn, a po bardzo krótkim czasie pojechała do domu stałego. I wszystko było fajnie i pięknie... Było... :(
Państwo, którzy opiekowali się maleńką rozchodzą się.
Ludzie się rozchodzą, cierpi pies :(.
Mini musi znaleźć nowy dom! W swoim obecnym może zostać przez jakiś czas, ale lepiej by było, żeby nowy domek znalazła jak najszybciej.

Mini ma ok. roku. Miała już pierwszą cieczkę. Nie została jeszcze wysterylizowana (mimo, że to był jeden z punktów umowy...). W tej chwili dostała hormony w zastrzyku. Jest wesoła, energiczna. Nie lubi zostawać sama w domu - potrafi wtedy nasikać albo coś zniszczyć. Dzieci i inne psy akceptuje. Potrafi ciągnąć/szarpać na smyczy - trzeba by ją nieco podszkolić. Nie jest wybredna jeśli chodzi o jedzenie, ale po wołowinie miała problemy gastryczne. Zatykają jej się też często gruczoły okołoodbytowe (ale to może mieć związek z karmą). Jest zaszczepiona.
Obecnie przebywa w Siemianowicach Śląskich.

Tak wyglądała w schronisku:

A tak w nowym domu:

15.11.
Mini pojechała do nowego domku :) :multi: :multi: :multi:

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera...ja w tej chwili mam już tymczasa:roll: ale mogę zrobić allegro to na razie tyle co mi do głowy przychodzi:roll:. Ile ma jeszcze czasu na znalezienie nowego domku czy może na już chcą się jej pozbyć?

Posted

Niby sunia może zostać w obecnym domu dopóki nie znajdzie następnego, ale jak wiadomo różnie może być... więc lepiej znaleźć nowe lokum jak najszybciej.

Sama czekam na kontakt do ogłoszeń. Informacje o suni dostałam nie od właścicieli, a od Tundry. Poczekajmy aż tu przyjdzie i wszystko nam powie :).

Zabijcie mnie, ale nie pamiętam do jakiej miejscowości trafiła sunia... Tundra nam na pewno powie.

Posted

andaaa napisał(a):
można podać mojego maila i nr telefonu:) tylko prosiłabym jak już zrobicie to ogłoszenie to dajcie mi żebym sie zapoznała co nieco z pieskiem:)
Dzięki za ofertę :loveu:.
Tak się właśnie zastanawiam czy dać w ogłoszeniu jednak namiary na właścicielkę (bo tak czy inaczej trzeba będzie się z nią kontaktować) czy właśnie na Andę. Jak myślicie :roll:?

Posted

maciaszek napisał(a):
Dzięki za ofertę :loveu:.
Tak się właśnie zastanawiam czy dać w ogłoszeniu jednak namiary na właścicielkę (bo tak czy inaczej trzeba będzie się z nią kontaktować) czy właśnie na Andę. Jak myślicie :roll:?

Wydaje mi się że lepiej na Andę, włascicielka nie wiadomo jak pokieruje.

Posted

Sunia jest w Siemianowicach Sl. a wlasciwie jeszcze w Katowicach ,bo Bytkow z okien widac.
Pies nie zostanie wystawiony przed drzwi jesli kobiecie nagle sie zycie bardziej nie skomplikuje.
sadze ze adopcje powinien poprowadzic, ktos w tym doswiadczony i pozostawac w kontakcie z wlascicielka.

Posted

Zrobiłam allegro: Jamnik, JAMNICZKA szuka domu, pana, miłości... (476365976) - Aukcje internetowe Allegro i alegratkę (link nie chce się wkleić...). Namiary podałam na Andę. Nie jest to co prawda osoba bardzo doświadczona w adopcjach, ale małe doświadczenie już ma, poza tym jako jedyna zaoferowała, żeby podać jej dane w ogłoszeniach :). W razie czego Andaaa będzie się nas tu radzić.

Tundro, podaj proszę Andzie namiary na właścicielkę psa, żeby mogły się kontaktować.

Posted

Czy wiecie, ze dzis jeszcze miałam telefon w sprawie Neski, a ona ma juz dom od września? Tak wielu jest chetnych na czarna jamniczkę.
Będzie dobrze! :roll:

Posted

malagos napisał(a):
Czy wiecie, ze dzis jeszcze miałam telefon w sprawie Neski, a ona ma juz dom od września? Tak wielu jest chetnych na czarna jamniczkę.
Będzie dobrze! :roll:

Do mnie w zeszłym tygodniu tez dzwonili o Neske. A pamiętasz Majkę - ci ludzie nie zdążyli na Neskę.

Posted

mam domek dla suni jamniczki, ale to na razie nic pewnego (domek chce kupić jamniczkę rodowodową z hodowli), cały czas pracuję nad sprowadzeniem domku z ciemnej strony mocy na adopcyjną ;)