Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znowu mi wcięło tekst.
Jeśli chodi o wizyty u weta i szczepienia to P. nie mają nic przeciw i uważają to za sprawę normalną. Z poprzednimi piesiami też chodzili, a nawet zamawiali wizyty do domku. Pani nie może się już doczekać kiedy Ampułka zawita do ich domku, myślała, że może ja dzisiaj ją przywiozę i była trochę rozczarowana. Ale to bardzo pogodni ludzie.Stwierdzili, że tyle na nia czekali to poczekają jeszcze trochę. Bali się, czy sprostają wymaganiom opiekunów Ampułki. Bardzo prosili o telefon.

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Acha P. już wcześniej myśleli nad wzięciem piesiunia ze schroniska, ale w Siedlcach niestety nie ma, a kiedyś było. Nawet dzwonili na Paluch. Postanowili że chcą pomóc pieskowi ze schronu, żeby jakiemuś maleństwu się poszczęściło.Stwierdzili, że mogli sobie kupic ale to takie łatwe, a tyle piesków potrzebuje pomocy i oni chcą pomóc.
Nie wiem co jerszcze mam napisać.
Jeszcze raz przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale przed chwilą wróciłam do domu i od razu zasiadlam do kompa.
Ale ale. widzę że AMPUŁKA MA JUŻ DOMEK:loveu::multi::loveu:

Posted

To chyba na tyle. W dzień tak ładnie napisałam, świeżo po wizycie, ale wszystko mi wcięlo dwa razy,a potem niestety musiałam wyjść. Nie wiem czy sprostałam zadaniu, jeśli cos nie tak zrobiłam to przepraszam.

Posted

Już telefonicznie dziękowalam pajdzie67 za przeprowadzenie wizyty. Cieszę się, że Ampułka idzie do nowego domu. Dzisiaj porobię jej zdjęcia, ale będzie ciężko. Przychodzę do przychodni popołudniu, gdy już ciemno na dworze. Natomiast w gabinecie sunia będzie się wierciła. Jednak myslę, że wspólnymi siłami z rybonem jakoś ustawimy psią modelkę. Przecież pamiątkowe zdjecia muszą u nas zostać, prawda? Nie często trafia sie pies noszący imię takie jak nazwa firmy, w której mieszka :)
Sądzę, że psinka pojedzie do domu w tym tygodniu. O wszystkim poinformujemy. Umowę adopcyjna po jej podpisaniu odeślę pocztą.

teraz to dopiero będzie głaskania...Ampułka jest zazdrosna o zainteresowanie szczeniakiem i jak tylko widzi, że go głaszczemy, podbiega i robi natychmiastowy "rzut na grzbiet" dając swój brzuszek do głaskania ;)

Posted

Ampułka w kubraczku chodziła jak skazaniec.
Dziś zdjęliśmy jej szwy i odrazu wystrzeliła w kosmos. Dostała torpedy w zadku i gdyby nie była tak łasa na głaskanie, to nie podbiegłaby do mnie w ogóle :lol:

Posted

hehehehehe
Wczoraj mówiłam Ampułce, że jedzie do nowego domu. Szkoda nam jej trochę, bo chcielibyśmy, aby została. Ale kto będzie się nią zajmował lepiej, jak właściciel we własnym domu?
Mam nadzieję, że dzisiaj wieczorem będe mogła napisać "Ampułka pojechała" :lol:

Postaram się wieczorem wrzucić jej fotki. Ewentualnie jutro. Wczoraj rybon stwierdziła, że Ampułka wyglada jak basset, a nie jamnik. Chyba nasze jedzonko dobrze jej służy.

Posted

I stało się.
Ampułeczka pojechała o 18.15 do Kotunia pod Siedlcami.
Odrazu w lecznicy zaczęła domagać się pieszczot od nowych właścicieli. Ale to poprostu Ampułeczka :lol:
Z kompletem szczepień, z proszkiem na odrobaczanie, odpchlona, z książeczką zdrowia i wysterylizowana - pojechała ....
Trochę przestraszona w samochodzie, ale jak dojedzie na miejsce to jej zwyczajem dostanie torpedy i będzie ganiała z wrażenia 5 minut po podwórku ja mały wariatek :loveu:
Umowa podpisana. Prześlę egzemplarz fundacji.
A oto nasz firmowy bassecik :lol:

Będziemy za nią tęsknić, bo ma wyjatkowy charakter. Na tych fotkach jest w towarzystwie synowej nowych właścicieli.

Posted

Basset czy nie basset - to piękne, roześmiane pyszczydło z oczami pełnymi miłości i zaufania świadczy o tym, że to najwspanialszy psiak pod słońcem.

A dzięki Wam - także najszczęśliwszy!!! :loveu::loveu::loveu:

Rybonku, Alex - dziękujemy!

Ps. Mam nadzieję, że nowy domek powiadomiony o konieczności donoszenia cioteczkom o postępach małej! ;)

Posted

Taka z niej piękność!!! nie mogę na nią patrzeć , tak mi przypomina mojego Bursztynka, który już jest za TM :-( gdybym ją mogła wziąć....:placz:

Ah, Ampułeczko, żyj sobie szczęśliwe!!! WSzystkiego dobrego kochany piesku!!! :multi: