Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 816
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='eurydyka']a nieprawda, bo my dzis o niej rozmawialysmy rano z rybon

grzybek sie goi, mala ma szanse jesli rybon troche ogarnie tematy prywatno-zawodowe na sterylke po Swietach

gdyby ktos byl tam w okolicy lecznicy to moze by nowe fotki strzelil? :), panna podobno nabrala cialka

Tak słyszałam, że podobno bliżej już jej wielkością do goldena. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

nie żadnego tam goldena tylko gordona, czy widziałaś moja kochgan Isadoro goldena czarnego podpalanego?????
Ampułka jest owszem, walcowata i duuuża ale tym lepiej, bo jest co kochać poza tym jest mądra i domek musi być dla niej wyjątkowy, bo rejtanem się położe i zasłaniać się będę traumą 0statnich dni. Już myślę o prezentach dla nich na Święta.

Posted

rybon36 napisał(a):
nie żadnego tam goldena tylko gordona, czy widziałaś moja kochgan Isadoro goldena czarnego podpalanego?????
Ampułka jest owszem, walcowata i duuuża ale tym lepiej, bo jest co kochać poza tym jest mądra i domek musi być dla niej wyjątkowy, bo rejtanem się położe i zasłaniać się będę traumą 0statnich dni. Już myślę o prezentach dla nich na Święta.

Rybon w czapce Mikołaja! :evil_lol:
A czy w święta będziesz jakoś w "Ampułce"- (żeby nie było - mam na myśli klinikę nie Ampułkę jamniczą).
Bo zdaje się, że będę nawiedzała teściową, więc spotkanie z moją ulubioną wetką mogłoby być bardzo miłym urozmaiceniem pobytu w Mińsku...

Posted

rybon36 napisał(a):

Czarne goldeny podpalane zresztą widziałam dawno (jeszcze u Marka Kotańskiwgo). Co do mądrości Ampuły nie wątpie :) tylko że zaraz przestanie za jamnika robić. Co oczywiście jej uroku, urody i mądrosci nie ujmie. W kwestii Rejtana... hmm to jest nas trzy... Ty, Eurydyka i ja :):):)

Posted

sa retrivery czarne podobne do goldkow ale to flat coated retrievery, tzw flaty :) ale jamniczka mam nadzieje nigdy do tych rozmiarow nie dotrze:)

rybon, a nie ma probek odchudzajacej karmy? :)

Posted

ja sie rybon o finansach regularnie przypominam ale na razie nie upomina sie o nic, wiec poczekajmy az sie sama wypowie :)

napewno trzeba przeslac kaske za szczepienia antygrzybiczne bo to koszty jak podejrzewam min 60 zl bez narzutu plus potem sterylka i koszty lekow na grzybka, ale to musi juz nam albo tutaj albo na PW rybon podac

Posted

nic póki co nie trzeba, wolę myślec, że to gordon, bo od czasów moje byłej wspólniczki jakoś nie moge przekonac się do labków, goldenów i tym podobnych, myślenie, że Ampułka jest podobna do jednego z nich sprawia mi fizyczna przykrość.
Teapot kochana, w święta jestem tu na dyżurze w drugi dzień świąt od 17.00, poza tym wpadać będę tylko celem odsikania Ampułki i Gałki w różnych godzinach. Np w Wigilię wieczorkiem, w I dzień świąt rano i jeśli nikt się nie zgłosi to wieczorem

Posted

Rybonie miły - to widzimy się w święta! :multi:

Isadora7 napisał(a):
Teapot odbierz ode mnie aparat i zrób sesję Ampułce.

Dopra, dopra - tylko przywieź, odwieź, weź, odbierz. A gdzie czułe słowa i odrobina atencji? :placz:

Posted

teapot napisał(a):
Rybonie miły - to widzimy się w święta! :multi:
Dopra, dopra - tylko przywieź, odwieź, weź, odbierz. A gdzie czułe słowa i odrobina atencji? :placz:

Zawsze mnie wkurzała gra wstępna, zatem wybacz proszę :megagrin::megagrin::megagrin:

Posted

ależ Wy dziewczyny jesteście zabawne :evil_lol: suuuper :p
dla jamniczej mordy takie towarzystwo to miód

dla wszystkich zakochanych w jamnikach i jamnikopodobnych przesyłam zdjęcie mojego sparaliżowanego Cybiska... możecie zachwalać :evil_lol:

Posted

[quote name='tyciaNi']ależ Wy dziewczyny jesteście zabawne :evil_lol: suuuper :p
dla jamniczej mordy takie towarzystwo to miód

dla wszystkich zakochanych w jamnikach i jamnikopodobnych przesyłam zdjęcie mojego sparaliżowanego Cybiska... możecie zachwalać :evil_lol:

Ale spojrzenie - powala na ziemię:loveu::loveu::loveu:
A coś więcej o jamnisiu mozna gdzies poczytać?

Posted

nie ma żadnego wątku, ja od niedawna na dogo jestem :razz:

ale jeśli macie jakieś rady jak postawić na nogi psa sparaliżowanego na tylne łapki przez dyskopatię to będę wdzięczna ;) bo ja już "prawie" wszystko zrobiłam w miarę możliwości finansowych :oops:

Posted

Tycia , mój jamnik ciagnąl tył, nie utrzymywal moczu, kału. Bylo to wynikiem dyskopatii. Jeden wet stwierdzil- do uśpienia, inny leczył.
Decydujacym momentem było zrobienie rtg kręgosłupa aby stwierdzić czy rdzeń nie jest przerwany. Okazalo sie , że nie. Jeżdziłam z psem do pani doktor w Elblagu. Co 2 dni byl cewnikowany i mial robiona lewatywę.
Kręgosłub jego pani wet . kilkakrotnie oszczykiwała strychniną, ktora powoduje , że wraca czucie. Tak sie stało, pies mój żył z nami jeszcze dlugo. Zginął śmiercia tragiczną dożywszy 19 lat.