Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ene, due, rike, fake... :wink:

Beni (8,5) => 20 kg

Flash (7,5) => 24 kg

Vanilka (5,5) => 23,5 kg :oops: ale się nam dziewczynka upasła :lol:

Wolf (3) => 26 kg

Snoopy (2) => 26 kg

Zandalka (9 m-cy) => 20 kg

Pomiary są dość dokładne, bo ostatnio się odrobaczaliśmy :)

Posted

kaja ma właśnie rok i 4 miechy i waży właśnie 16 kilo ale jestem szczęśliwa bo już myślałam że z kaja coś jest. ale widze że dobrze że tyle waży. chodz ludzie się śmieja że ja głodzi,y czasami jest to nie miłe ale nie będę każdemu tłumaczyc że ona taka jest a poza tym przy tym jak ona skacze i jaka jest zwinna wyższa waga jest niemożliwa. czyli nie musi wcale przytyć. a mam pytanko czy wasze sunie przed cieczką też mają takie apetyty? bo nasza spory, hahah cyba tak jak kobiety :lol:

Posted

Moje sunie też mają większy apetyt przed cieczką. Wynika to pewnie z ich pierwotnej fizjologii => gromadzą "zapasy" na czas ewentualnej ciąży :wink: Muszę wtedy staranniej kontrolować ich dietę, aby nie doprowadzić do odłożenia się tłuszczyku. Niestety jedna znich, Vanilka, tak skutecznie odgrywa baaardzo głodnego psa, że ma zazwyczaj lekką nadwagę po tym okresie :roll:

Posted

Mój Szaman ma 3,5 miesiąca a waży 12 kg. Zdecydowanie nie jest grubaskiem, bo własnie chudziutki się wydaje bardzo. Jednak staram się go nie dokarmiać między posiłkami. Gdy go zobaczyłam po raz pierwszy - w oczy zaraz rzuciły mi się jego wielkie łapki. Stąd wydaje mi się, że będzie dość sporym haszczakiem, ale na pewno nie grubym. Poza tym powoli zmienia sierść ze szczenięcego puszku na dorosłą..;) Gdzie można znaleźć jakieś tabele z wiekiem huskich i odpowiednią wagą? Waga ta jest oczywiście przybliżona, ale chciałabym wiedzieć jak to mniej więcej się kształtuje.

Pozdrawiam słonecznie.

Posted

Hymmm,

zawstydzacie mnie

Tikka 10 m. > ~19kg

Drako 5 m. > 19 kg. !!! :o

I nie wiem co mam robić jedna chudzinka drugi "kolos".

Juz pytałem weterynarza czy mogę michę ograniczyć młodemu powiedział że NIE.

A ja boje się że sie utuczy, może nie jest gruby, ale ma trochę ciałą i jak go sprawdzam to nie ma samej skóry na żebrach.

Może macie jakieś sensowne sposoby na ograniczenie miski bez szkody dla szczeniaka..

Po wystawie w Świerklańcu troszke się martwie tym że Drako jest duży.

Wiekszość szczeniaków tam była taka bardziej szczupła, a Drako ma dużą klatke, grube łapska, no taki "malamucik" a nie haszczak,.

Posted
Gdzie można znaleźć jakieś tabele z wiekiem huskich i odpowiednią wagą? Waga ta jest oczywiście przybliżona, ale chciałabym wiedzieć jak to mniej więcej się kształtuje.

Niestety nie ma takiej tabeli :( i raczej być nie może, bo waga psiaka zależy nie tylko od wieku, ale również od typu budowy, a nawet linii hodowlanych, z których wywodzi się dany szczeniak :roll:

Niektóre psiaki rosną szybko i są raczej szczupłe, a "ciałka" nabierają w wieku około 2 lat. Inne z kolei rosną sobie wolniutko i cały czas są raczej "pulchniutkie", a potem stają się nieco szczuplejsze.

Posted
Po wystawie w Świerklańcu troszke się martwie tym że Drako jest duży.

Wiekszość szczeniaków tam była taka bardziej szczupła, a Drako ma dużą klatke, grube łapska, no taki "malamucik" a nie haszczak,.

To czemu mi zanaczyli w katalogu, że się nie wytawiliście :roll:

Napisz jak poszło :D

Posted

No nie mogli zaznaczyć hhehehe bo się nie wystawialiśmy, Drako będzie miał 5 m. 17-09 a do wystawki musi mieć 6m. chyba że sie myle.

Byliśmy tam aby podziwiać te wszystkie wspaniałe psiaki, po raz pierwszy zobaczyć wystawe, "zapoznać" Drako z jego ojcem :wink:

No a na koniec po to żeby mój syn miał okazję wyciągnąć troche kasy :lol: Generalnie siedzieliśmy sobie grzecznie niedaleko wejścia na ring i chłoneliśmy atmosferke.

Tak przy okazji 17-09 w Częstochowie jest wystawa, Drako jest z 17-04-2004 czy moge go wystawić czy nie ???

Posted
: Generalnie siedzieliśmy sobie grzecznie niedaleko wejścia na ring i chłoneliśmy atmosferke.

Hehe...No ja z moją siostrą też stałyśmy sobie przy wejściu na ring...;) Kto wie, może się widzieliśmy... Fakt, że stał niedaleko ktoś z małym haszczakiem ... Może to byłeś Ty...?

Posted
Tak przy okazji 17-09 w Częstochowie jest wystawa, Drako jest z 17-04-2004 czy moge go wystawić czy nie ???

Datą decydującą o wieku psa jest dzień przed wystawą, 17-09 twoj psiak bedzie mial 5 m-cy, a "najmlodsza" klasa szczeniat jest od 6 do 9 miesięcy, wiec niestety jeszcze musisz poczekac :(

Posted
kochani macie jakas zlota rade abz namowic haszczaka abz jadl. Moze sa jakies wabiki. Juz duzo probowalam ale to czy je zalezy od jej humor. Pozdrowienia dla wszystkich niejadkow

Zafundowac kompana do miski :)

Ja jak nie je kilka dni zapraszam na obiad do niej ON'a brata :) jedzenie na wyscigi :)

Posted
kochani macie jakas zlota rade abz namowic haszczaka abz jadl. Moze sa jakies wabiki. Juz duzo probowalam ale to czy je zalezy od jej humor. Pozdrowienia dla wszystkich niejadkow

Zafundowac kompana do miski :)

Ja jak nie je kilka dni zapraszam na obiad do niej ON'a brata :) jedzenie na wyscigi :)

:lol: :lol: :lol: Lepszego kuszenia nie ma. :wink: