Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tamto ogłoszenie damy na przychodnie wet.ludzie którzy siedza w poczekalni maja czas na przeczytanie no i raczej są to ludzie o dobrych sercach ostatnio pan ktory byl ze swoim rottkiem u weta przeczytal ogloszenie fundacji i zadzwonil do mnie bo postanowił ze da dom rottkowi z fundacji no i teraz prowadza dwa:multi:

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasia nero 1 napisał(a):
a co do ogłoszen to lepiej napisac 4-6 (...)ogłoszenie super i prosze je zapisac ale zbyt dlugie to ma byc minimalny tekst na ogloszenie ze zdjeciem jak do gazety podstawowe wiadomosci i duuuuuuuuze zdjecie ludzie chcą tylko faktow a pózniej konkrety (...)

Poprawiłam wiek w tekście. Sam tekst jest długi, bo robiłam go pod kątem allegro i wielu stron ogłoszeniowych, na które taka objętość wejdzie.
Z praktyki (teksty własne, inne wątki z dużym objetościowo, nie moim tekstem) wiem, że i takie mają swoich odbiorców, a psy znajdują domy. Jedni ludzie chcą wypunktowania psa z konkretów, innych urzeka "sprzedaż" ich historii. Oczywiście z moim tekstem róbcie co chcecie, przerabiajcie według uznania. Robiłam go dla Benia, nie dla siebie.
Innej szansy pomocy nie mam. Powodzenia piesiaczku! :hand:

Posted

Kasia i Aleksandra pusciłam WAm waidomosc na Pv

wiem ze w DG potrzebuja stróza ..mnie generalnie szkoda psa dla firmy ....
mamm tylko prosbe do spr terenu nie inf gdzie przebywa pies teren slaska i tyle noi umowa rzecz ważna jakby co mozna zabrac psa

Posted

ANETTo dziekuej, jak Ty nam pomagasz!! Namiary daj na Kasię (podala nr. kilka stron wstecz 513067514 ) najlepiej bo ona Benia zna. Ja codziennie schronisko, szkola i juz zapominam o wszystkim. KAsiu jak wysle Ci gotowy plik na maila to czy dasz rade go wydrukowac w schronie (Ty juz jestes tam jak czlonek, a ja tylko wolontariusz i mi glupio pytac)? Dzisiaj bylam ale pewnie za pozno napisalam Ci ze bede i pewnie nie przeczytalas.

Posted

Hophop, gdzie jestes Katarzyno? Nie mam jak zadzwonić, bo karta mi sie skonczyla ;/ A Benio siedzi tam smutny..
Odzywal sie ktos na ogłoszenia?
Niestety bez Kasi niewiele mogę zrobić (np. wydrukowac ogloszenia w biurze) bo czasami czuję się jak intruz... :roll:

Posted

I po kasce ślad zaginął od 3 tygodni jej nie widzialam (tzn od momentu naszej 'konfrontacji' ) Wyslalam na PM jej moj nr. ale chyba tu nie wchodzi, sama zadzwonie do tych ludzi, bo niestety dostalam sama na tym padole nieszczesc, juz ON-ce znalazlam dom, drugiemu-jutro sie okaze, wiec wracam do Berniego (niestety nie wiele moge bo Kasia sie nim zajomwala, mowili, ze pies agresywny i ze ona z nim pracuje, a ze ja go az tak nie znam to co mialam sie pchać) Ale Kasi nie widzialam, Berni siedzi i grzecznie mi lapkę dziś podawal, wiec pozostaje mi zadzwonić pod ten numer. I co dalej? :shake:
Zadzwonić do Katarzyny, co ona na to? Bo sama psa nie moge wyciągnąć, juz raz probowalam z Naa, to pani z-ca kierownika powiedziala, ze psiak nie do adopcji, ze ma zalatwiony dom, wiec jak mam wyciagnąć:placz:

Posted

jezdze do bernasia ale niestety o róznych porach bo moja suka ma niewładne tylne łapy i musze ją znosic i wnosic na 2 piętro a teraz coraz gorzej jest i nie moge jej zostawiac samej wystarczyło ola napisac smsa od kogokolwiek kiedy i o ktorej i napewno bysmy sie zgadały

Posted

pisanie ze zostałas sama jest niesprawiedliwe i naprawde przemysl kilka razy zanim cos napiszesz bo nie tylko ty masz wiele na głowie ja tez mam prace małe dziecko chore psy i wiele innych spraw na głowie wiec prosze nie zarzucac mi bezczynnosci i nicnierobienia bo cały czas szukam kogos i wydaje mi sie ze powinnas sama wiedziec jak to jest gdy ma sie kilka psów do adopcji kolejne sprostowanie to nigdy nie mowilam że bernaś jest agresywny tylko dominant a to jest rożnica i jesli zajmujesz sie psami to nie musze tłumaczyc na czym to polega:angryy:

Posted

Kasiu a wiec ja tez sprostuje, a raczej wytlumacze kilka rzeczy. Nie powiedzialam, ze ty mi powiedzialas, ze Berni jest agresywny wiec nie masz mi co tutaj zarzucac. To, ze jest agresywny uslyszalam jak pierwszy raz o niego pytalysmy. Druga rzecz, ze chodzilo mi ze TU zostalam sama, bo Anetta zaproponowala pewne miejse/ osobe ale ze ja nie znam charakteru, wymagan Berniego, bo jak sama powiedzialas Ty pracujesz z takimi psami to czekalam az tu wejdziesz i wyrazisz opinię. Kolejna sprawa to, ze raz sie umawialysmy w niedziele w schronie ale (rozumiem) cos Ci wypadlo, czy o ile dobrze pamietam masz kiepski dojazd i nie moglas przyjechać, piszesz, ze moglam zadzwonic od kogoś, o to samo moge zapytac ciebie.
Ja studiuje, pracuje w kancelarii i jezdze jak czesto moge do psiakow, tez mi ciezko ale skoro mamy podoby cel (znalezienie mu domu), a wiesz juz ze tu zalozylam jego watek to moglas tu zajrzec.
I dodam, ze nie powiedzialam/ nie mialam w zamiarze powiedzieć tu na Ciebie nic zlego, poprostu bylam dosc czesto w schronie od naszego spotkania, rowniez o roznych porach z zamyslem, ze Cie spotkam. A powyzej wyjasnilam kwestie, ktora mogly Cie urazić.

Posted

dziewczyny wyjasnijcie sobie wszystko na pv ,..:shake:plis spokojnie ...czy warto sie sprzeczac ....w kupie lepiej jest wspólpracowac i pomagac psiakom niz sie droczyc ...........

co bedzie zawieszenie broni :evil_lol:..plis

Posted

Anetto, moze masz i racje tylko gdyby ta wspolpraca jeszcze byla, a co coś robię to jest źle (nie mowie tu o kasi), nie wiem o co kaman. w takim wypadku mam związane ręce, bo to kasia ma poparcie schroniska i ona ma wieksze pole manewru w szukaniu psu domu ja go tylko rozrklamowalam, co spotkalo się z bardzo zlymi emocjami.

zrobilam ogłoszenia, nie mam jak ich wydrukować, nie wiem czy tekst jest ok, a juz tyle czasu minelo od kad zaczal sie watek Berniego TUTAJ.

• 2 weeks later...
Posted

bernas juz w nowym domu w kedzierzynie znajomy znajomego przez znajomego :lol: i przypadek sprawił że zdecydowali dac mu szanse jak narazie jest grzeczny jak aniołek ale swoich włascicieli pilnuje jak oka w głowie dziękuję wszystkim za pomoc

Posted

kasia nero 1 napisał(a):
bernas juz w nowym domu w kedzierzynie znajomy znajomego przez znajomego :lol: i przypadek sprawił że zdecydowali dac mu szanse jak narazie jest grzeczny jak aniołek ale swoich włascicieli pilnuje jak oka w głowie dziękuję wszystkim za pomoc

co u benia ?? jak sie sprawuje w nowym domku ???